Se opravičujem! Narobe sem napisal! Cena je bila 12.900 €! Če mi bo uspelo dobiti subvencijo, bo pa cca 550 € manj.Energija plus, 11 kW, pogodba sklenjena avgusta lani za 11.900 €.
Se opravičujem! Narobe sem napisal! Cena je bila 12.900 €! Če mi bo uspelo dobiti subvencijo, bo pa cca 550 € manj.Energija plus, 11 kW, pogodba sklenjena avgusta lani za 11.900 €.
mene je po odbitku subvencije prišla 887€/KW (15,84kW) leta 2020
Odvisno kdaj misliš, jaz sem '22 še dobil subvencijo za montažo junija '22.Subvencij je bilo konec
700 sem jaz plačal v začetku 2021Cene so ausglajzale... Aprila 2021 so bile po 700€/kwp, ko je bilo sranje u novimi pravili za razsmernike. Jaz sem istega leta avgusta imela 800€/kwp. Po tem je slo vse v eno cudno spiralo. Subvencij je bilo konec, cene pa kar nekam...
A za prodajo?Dobivam ponudbe nekaj cez 1500€ na kw. Noro.
Tudi meni je "uradno" zalaufala danes, neuradno za Božič. V vmesnem času sem ugotovil, da dva panela (ki sta na istem optimizatorju) proizvajata cca 17 % manj energije, kot ostali. Zahteval sem odpravo napake in danes ob 15 uri so mi prišli zamenjat panele. Seveda se potem ni več dalo realno preveriti, če delujeta v redu, ker ni bilo več sonca, ampak po približni oceni se mi zdi, da je ostalo enako, kot prej. Bomo videli jutri. če bo sončno. Mi je pa prišlo na misel, da mogoče niso zamenjali pravih panelov, če je bila na primer pri softverski postavitvi fizičnega prikaza panelov napravljena napaka pri poziciji posameznih panelov. Je mogoče kdo že imel podoben primer? Ugotovil sem tudi, da je pri vseh panelih v prikazu na SOLAREDGE naveden napačen podatek o modelu panela (dejansko nameščeni paneli LR5-54HPH-415M, v prikazu pa kaže model LR4-66HPH-410M). Malo me skrbi.No danes se je pa le izvedel priklop sončne. Prvih nek kW narjenih.