sončna elektrarna

Schime

Guru
22. nov 2008
1.981
769
113
Če kljub 25% subvenciji investicije produkt ni rentabilen je nekaj narobe na strani produkta in ne subvencije.
Sončne elektrarne se prodajajo kot suhe žemljice pri subvenciji manj kot 20%.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.183
1.194
113
www.adriamedia.si
Če kljub 25% subvenciji investicije produkt ni rentabilen je nekaj narobe na strani produkta in ne subvencije.
Sončne elektrarne se prodajajo kot suhe žemljice pri subvenciji manj kot 20%.
Produkt je čisto rentabilen, ampak ker je nakupna cena višja, imajo ljudje problem. Ker je treba plačat zdaj kar precej denarja (in marsikdo ne more). Sploh v teh časih dragih kreditov.

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.988
3.677
113
Kakorkoli...Netmetering je kriminal....Proizvajate takrat, ko nihče ne rabi, koristite pa takrat ko najbolj primanjkuje... Pri vsem skupaj pa še to...Da ja nebi kdo kako kwh podaril...Je treba sredi mraza vklopit Uporovni Elektro Grelec, pa magari, če je treba še okna odpret...ker viškov pa ne šenkamo...

Predstavi si namesto elektrike lubenice...Jeseni jih je viška in jih oddaš vse dežurnemu zelenjadarju, potem pa celo zimo in pomlad hodiš ponje 1 za 1...Eni ste rez za hece...Je pa res, da so vam to nori zakonodajalci požegnal...
Kaj pa, če pri svojem dobavitelju EE izbereš "100% premog" in s tem se v popolnosti odrečeš elektriki iz sončnic?

• Všeč mi je
Reactions: Janez_Krajnski

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Pri vsem skupaj pa še to...Da ja nebi kdo kako kwh podaril...Je treba sredi mraza vklopit Uporovni Elektro Grelec, pa magari, če je treba še okna odpret...ker viškov pa ne šenkamo...

Ja, kaj pa glupis in se na suho razburjas... V letu 2022 sem podarila skoraj 4000kwh. Letna poraba elektrike je bila pa 500kWh nizja kot letu 2021.

V njegovem primeru tudi nisem rekla, naj rabi samo zato, da ne bo senkal, ni pa nobenega razloga, da bi olje placeval. Tako kot ne vzdrzi mantra, da se ne sme nic senkat, tudi ne bo vzdrzala, da se nujno mora.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.511
889
113
Ja, kaj pa glupis in se na suho razburjas... V letu 2022 sem podarila skoraj 4000kwh. Letna poraba elektrike je bila pa 500kWh nizja kot letu 2021.

V njegovem primeru tudi nisem rekla, naj rabi samo zato, da ne bo senkal, ni pa nobenega razloga, da bi olje placeval. Tako kot ne vzdrzi mantra, da se ne sme nic senkat, tudi ne bo vzdrzala, da se nujno mora.
Kaka gorenjka si ti, da takole senkas? :)