To je naceloma res ampakCena elektrarne z hranilnikom je x2 cena brez nje. Sedaj pa si izračunajte a se bo izplačalo
v kombinaciji s hranilnikom se bodo vgrajevale manjse elektrarne, tako da bos na koncu z investicijo tu tu.
To je naceloma res ampakCena elektrarne z hranilnikom je x2 cena brez nje. Sedaj pa si izračunajte a se bo izplačalo
Le da bo prihranek ustrezno nizji.To je naceloma res ampak
v kombinaciji s hranilnikom se bodo vgrajevale manjse elektrarne, tako da bos na koncu z investicijo tu tu.
Ok.. za 13.6 k€ dobis kolk kW? 10? Ce ti ostane “prispevkov” 14€ (torej 3x20A?)Prvi pogoj pa je še vedno, da bo cena energije dosti višja kot je sedaj, da bo sploh osnova da se bo investicija v nekem pametnem roku povrnila.
Mi imamo investicijo sončne 13,6k€. Mesečni strošek cc 100€. Od tega cc14€ ostane tudi z elektrarno. Potem se zavarovanje in recimo letno vzdrževanje. Pa bo to pri teh cenah tam 12 do 13 let doba vračanja. Da daš pa zraven še hranilnil?
Pri pogojeih Eko sklada ne. Ker je faktor samo 0,7 ... Kar je neuporabno in samo sebi namen. Faktor med močjo SE in kapaciteto hranilnika naj bo 2 (ali več).Cena elektrarne z hranilnikom je x2 cena brez nje. Sedaj pa si izračunajte a se bo izplačalo
Zgleda ja.. hvalaMojElektro?
edit: sem primerjal z 2021 sezono.. gledam prave stolpce.. hvalagledam pa "lansko leto" / mesečni povzetek.. in pa "Razlika ET A"? ta stevilka je se najblizje temu kar mi solaredge app kaže
Ce nimas stevca porabe, da. Meni kaze.SolarEdge ti kaže vso proizvodnjo, ne kaže pa koliko od tega si že sam porabil pred oddajo v omrežje.
Cena elektrarne z hranilnikom je x2 cena brez nje. Sedaj pa si izračunajte a se bo izplačalo
Samo Izoliranc - mam števec.. mi kaže sproti porabo (zanimiv videt, kako poraba skače - npr. kavomat/fen/.. ta gospodinjski "drobiž" - pa je vsaka stvar 1.5kW+).
Kar sem na brzino pogledal podatki "strižejo" zelo malo (bi rekel, da je bolj prikazna napaka appa - v appu mi pise production 17.7 MWh, na portalu je pa cifra na "decimalke").. kakorkoli - solar app pravi 9.66 MWh viška, mojelektro pa 9.614 MWh.. zame je že solarapp dost dobra ocena