sončna elektrarna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.638
6.698
113
pri taščici
Odvisno s kaksne visine in kaksna kolicina snega.
Z elektrarne zdrsne ze nekaj cm snega. Ce pa ga zdrsne nekaj 10cm kot vcasih s strehe pa da je se kaka ledena plast vmes, zna pa res bolet

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Če je najprej leden dež....ga lahko sončna nosi tudi pol metra debeline in ne bo zdrsnil en cajt
Sicer pa ...včasih je bila norma prva vrsta celga polna linija snegobranov , nato vsaka druga vrsta NAJMANJ vsak tretji cegu...do NAJMANJ dve tretjine strehe navzgor. To je bilo minimalno število snegobranov.
To so bili zajebani cajti...zdj več kot očitno tega ni treba več. Zelo zanimivo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.638
6.698
113
pri taščici
Cehom bomo dali 2mio za virtualno (ove) elektriko, sami pa nimamo za subvencije za SE.
Za 2mio bi se nabralo za 11mwh SE. Ali tisoc dodatnih elektrarn na gospodinjstvih recimo

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.583
3.110
113
To samo kaže na to, da niti država sama ne ve kaj dela oz. bolj poenostavljeno povedano ni enotnega dela. Če kdo zajebe kazen tako ali tako plača država in ne tisti, ki je povzročil zajeb. Zakaj bi se torej sekirali in se bali za službo (ki je ni moč izgubiti), če se breme napačnih odločitev in eksperimentiranj porazdeli na 2 milijona ljudi?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi
5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Zgodilo se mi je neverjetno! V četrtek, 8.12. sem direktorju firme, s katero sem sklenil pogodbo za sončno elektrarno, poslal pritožbo zaradi nespoštovanja pogodbe. Danes zjutraj je prišel monter z manjkajočim razsmernikom! Sedaj upam, da se ne bo zataknilo pri birokraciji (distributer, nova pogodba z dobaviteljem).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.183
1.194
113
www.adriamedia.si
To samo kaže na to, da niti država sama ne ve kaj dela oz. bolj poenostavljeno povedano ni enotnega dela.
Seveda ga ni. Še več: eno ministrotvo (npr finančno) minira ukrepe drugega (spodbude).

Če kdo zajebe kazen tako ali tako plača država in ne tisti, ki je povzročil zajeb. Zakaj bi se torej sekirali in se bali za službo (ki je ni moč izgubiti), če se breme napačnih odločitev in eksperimentiranj porazdeli na 2 milijona ljudi?
V vsaki službi škodo plača delodajalec - delavec je dolžan povrniti delodajalcu škodo samo, če jo je povzročil namenoma ali iz hude malomarnosti.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
107
18
18

Tudi na radiu je bila novica, da je odprto subvencioniranje sončnih elektrarn, rok za oddajo je 13. januar. Sedaj sem preveril stran od Eko sklada in piše, da so pozivi zaprti. Gledam jaz kaj narobe?

Schime

Guru
22. nov 2008
1.981
769
113
Elektro ljubljana/Zasavje že od 9.11 čakam, da se bo eden prihojsal in prinesel tistih par papirjev za podpis, da se bo lahko izvedel priklop. Vem, da so vmes prazniki samo od celotne gradnje na te lamuzarje čakam skupno že skoraj 4 mesece (prvo soglasje slabe 2 meseca in sedaj še za priklop).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.553
9.821
113
40
MB
Tocno to sem vam pisal nekaj casa nazaj.