sončna elektrarna

kemb

Majstr
7. okt 2018
799
818
93
Itak, ampak... Zakaj pa bi imel na svojem? Naj odkupijo zemljo ali placajo najemnino. Nam drzava ne senka nobenih davkov, zakaj bi mi senkali nekaj drzavnim podjetjem?

Ali bi se vseeno sli komunizem? Saj je vse od vseh.
V primeru postavitve nove transformatorske postaje se naredi odmera in odkup zemljišča...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Vam razložim na primeru gozda.
Za tisoce ha kmetje placujejo
katastrski dohodek in takso za gozdne ceste, ceprav tam ze desetletja ni vec gozda, niti njiv, in travnikov ampak "neprehodna" dzungla praproti, trnja, gnilega lesa....
Pa ocitno KGZS in ostalim gladko dol visi zato.
Sem dal predlog za spremembo namebnosti patcele velike cca 700m2 v vasi ki je iz treh strani obdana z malo prometno cesto s 4 pa z bregom. Pa so rekli da je to 1.kat. kmetijske zemlje in da to ščitimo v Sloveniji.
Cez nekaj casa, elektro, predlog za služnost SN vod cez parcelo.
Slikajte se, to je prva kategorija km. zemlje. Boste naredili dodatnih 50m pa boste sli okol po cesti.
Prvič da sem zavrnil neko služnost . Tudi zato ker so sicer lahko sli s traso veckrat v S, pri nas bi oni sli lepo naravnost. Nope.
Pa bi jim pustil poloziti po meji parcele pod bregom,ce bi si tam lahko bajto postavil. Tako pa niti mal vecjega traktorja s prikljuckom ne mores obrniti na parceli, oni pa meni 1. Kat kmetijske zemlje. ...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ales85

APM

Pripravnik
28. okt 2013
107
18
18
Je kaj novega v zvezi s subvencijami? Gledam stran ekosklada in so vsi javni pozivi zaprti..

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Je kaj novega v zvezi s subvencijami? Gledam stran ekosklada in so vsi javni pozivi zaprti..
V tem mesecu bi naj bil odprt novi poziv, ki pa bo dal prednost tistim, ki bodo poleg elektrarne namestili še hranilnik (akumulatorje). Upam, da bo kaj ostalo še za nas, ki hranilnikov nismo nameščali. Za novi poziv bi naj bilo na razpolago 10 mio €.

• Všeč mi je
Reactions: APM

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Po moje ravno ljudi s hranilniki ne bo veliko tako da kaj bi že moralo ostati bo pa veliko premalo za vse. Dvomim da bo znesek vsaj približno podoben tistim s prejšnjih razpisov.

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Po moje ravno ljudi s hranilniki ne bo veliko tako da kaj bi že moralo ostati bo pa veliko premalo za vse. Dvomim da bo znesek vsaj približno podoben tistim s prejšnjih razpisov.
Ocenjujem, da bi predvidena vsota zadostovala za približno 5000 interesentov, če ne bi bilo nič tistih, ki bodo nameščali hranilnike. To je seveda zelo malo v primerjavi z dosedanjimi razpisi.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Jaz sem danes dobil nakazano subvencijo za sončno elektrarno. Vlogo sem dopolnil aprila, avgusta pa sem jih obvestil o zaključku izvedbe vključno z vso dokumentacijo.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

kemb

Majstr
7. okt 2018
799
818
93
Ali je kdo izmed vas delal sončno elektrarno v lastni režiji, seveda preko firme?

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Jaz sem sklenil 2.8. 2022 pogodbo z Elektro Maribor Energija plus. Za Martinovo (11.11.) so mi zmontirali panele na streho, sedaj (dobre tri tedne pozneje) pa so mi priznali, da NIMAJO RAZSMERNIKOV!!! In ne vedo, kdaj jih bodo dobili! Rok za dokončanje je pa potekel sredi oktobra! Ampak reklame pa imajo čudovite. Pridobil sem si dve ponudbi (drugo od GEN-I) in ker v ceni skoraj ni bilo razlike (kakšnih 100 €), sem izločil GEN-I, ker so imeli nekoliko daljši termin za prvi ogled!!! Mater, kako se lahko človek sam sebe nategne! A je še kdo od obiskovalcev tega foruma v podobni situaciji?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.147
2.467
113
Jaz še vedno čakam priklop SE v MB. Pridejo v petek, po tem ko sem izvedel "državni udar" pri direktorjih.
Matr mi gre to na jetra, da te nihče ne šmirgla dokler ne napadeš direktorjev.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.807
639
113
Jaz sem sklenil 2.8. 2022 pogodbo z Elektro Maribor Energija plus. Za Martinovo (11.11.) so mi zmontirali panele na streho, sedaj (dobre tri tedne pozneje) pa so mi priznali, da NIMAJO RAZSMERNIKOV!!! In ne vedo, kdaj jih bodo dobili! Rok za dokončanje je pa potekel sredi oktobra! Ampak reklame pa imajo čudovite. Pridobil sem si dve ponudbi (drugo od GEN-I) in ker v ceni skoraj ni bilo razlike (kakšnih 100 €), sem izločil GEN-I, ker so imeli nekoliko daljši termin za prvi ogled!!! Mater, kako se lahko človek sam sebe nategne! A je še kdo od obiskovalcev tega foruma v podobni situaciji?

Pri nas so jo postavili 31.8., razsmernik je prišel 8.11., priključena 22.11. (GEN-I).