sončna elektrarna

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.183
1.194
113
www.adriamedia.si
Jaz sem sklenil 2.8. 2022 pogodbo z Elektro Maribor Energija plus. Za Martinovo (11.11.) so mi zmontirali panele na streho, sedaj (dobre tri tedne pozneje) pa so mi priznali, da NIMAJO RAZSMERNIKOV!!! In ne vedo, kdaj jih bodo dobili! Rok za dokončanje je pa potekel sredi oktobra! Ampak reklame pa imajo čudovite. Pridobil sem si dve ponudbi (drugo od GEN-I) in ker v ceni skoraj ni bilo razlike (kakšnih 100 €), sem izločil GEN-I, ker so imeli nekoliko daljši termin za prvi ogled!!! Mater, kako se lahko človek sam sebe nategne! A je še kdo od obiskovalcev tega foruma v podobni situaciji?
Z razsmerniki je "hit and miss". Pride določena zaloga, potem pa naslednja, ko spet pride. Včasih hitro, včasih ne. Tako da se skoraj vsakemu dobavitelju SE zgodi, da vmes čaka na naslednjo pošiljko. Potem je pa samo vprašanja, ali vmes uspe kaj malega kje drugje napraskat. Pa seveda: tam, kjer na veliko štancajo pogodbe ne glede na dobave, se več čaka kot tam, kjer se prodaja malo prilagaja dobavam materiala.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
To
Jaz sem sklenil 2.8. 2022 pogodbo z Elektro Maribor Energija plus. Za Martinovo (11.11.) so mi zmontirali panele na streho, sedaj (dobre tri tedne pozneje) pa so mi priznali, da NIMAJO RAZSMERNIKOV!!! In ne vedo, kdaj jih bodo dobili! Rok za dokončanje je pa potekel sredi oktobra! Ampak reklame pa imajo čudovite. Pridobil sem si dve ponudbi (drugo od GEN-I) in ker v ceni skoraj ni bilo razlike (kakšnih 100 €), sem izločil GEN-I, ker so imeli nekoliko daljši termin za prvi ogled!!! Mater, kako se lahko človek sam sebe nategne! A je še kdo od obiskovalcev tega foruma v podobni situaciji?

Ne skrbi, pri GEN I čakajo na razsmernike še tudi nekateri tisti ki so jim že septembra zmontirali panele gor. Poznam dva, pa ene tri iz oktobra. Razsmernikov manjka povsod

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
A je res pri nas SE tak bog in batina da se nihce ne loti konkurence?
Nekaj se sicer huawei in growat ponujata, kaj pa vsi ostali iz seznama SODO?
Kje so ovire?

APM

Pripravnik
28. okt 2013
107
18
18
To

Ne skrbi, pri GEN I čakajo na razsmernike še tudi nekateri tisti ki so jim že septembra zmontirali panele gor. Poznam dva, pa ene tri iz oktobra. Razsmernikov manjka povsod

Pri GEN se po mojih izkušnjah zelo čaka. Istočasno smo se maja odločili za izvedbo SE na dveh hišah. Drug objekt je šel preko GEN. Na prvem objektu so drugi dan po potrjeni ponudbi dali vlogo za soglasje, soglasje je prišlo avgusta, septembra je bila SE zmontirana in novembra zagnana (čakali smo še pogodbo od Elektra). Na drugem objektu je GEN po potrjeni ponudbi rekel, da morajo še narediti ogled, ki bo znotraj 3 mesecev, šele na to bodo dali vlogo za soglasje. Ogled so opravili po pritiskanju šele konec oktobra in so rekli, da izvedba pred poletjem 2023 ne bo možna. Tako da smo GEN preklicali in šli preko iste firme, ki je delala prvi objekt. Skratka istočasno potrjeni obe ponudbi, ko je pri prvem objektu že bilo dobljeno soglasje in bila elektrarna zmontirana, GEN še ni na drugem objektu niti opravil ogleda.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Pri GEN se po mojih izkušnjah zelo čaka. Istočasno smo se maja odločili za izvedbo SE na dveh hišah. Drug objekt je šel preko GEN. Na prvem objektu so drugi dan po potrjeni ponudbi dali vlogo za soglasje, soglasje je prišlo avgusta, septembra je bila SE zmontirana in novembra zagnana (čakali smo še pogodbo od Elektra). Na drugem objektu je GEN po potrjeni ponudbi rekel, da morajo še narediti ogled, ki bo znotraj 3 mesecev, šele na to bodo dali vlogo za soglasje. Ogled so opravili po pritiskanju šele konec oktobra in so rekli, da izvedba pred poletjem 2023 ne bo možna. Tako da smo GEN preklicali in šli preko iste firme, ki je delala prvi objekt. Skratka istočasno potrjeni obe ponudbi, ko je pri prvem objektu že bilo dobljeno soglasje in bila elektrarna zmontirana, GEN še ni na drugem objektu niti opravil ogleda.

Ja če lahko skeširaš tistih 15-20k potem je bolje firmo najti. Gen je dober ker dobiš 7 letno financiranje brez stroškov.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.147
2.467
113
Evo svečano sporočam, da mi je danes Elektro MB - mesto priključil SE po 33 dnevih od popolnega zahtevka za priključitev. Seveda sem pred enim tednom naredil štalo, zakaj drugim priklopijo v enem tednu ali dveh, meni pa ne.
No takrat mi je "šef" po telefonu pojasnjeval, da jaz pa grem iz ene faze na tri in da to je ful dela, pa da mi bodo dali ponudbo, ki jo jaz potrdim, pa podpišemo pogodbo,... in potem enkrat nekoč mi pridejo naredit. Jaz sem mu pa na SMS poslal slike, da je kompletna predelava že pripripravljena.
Seveda spet ni šlo vse gladko in so iz včeraj na danes odklop spremenili iz 9-11, na 8-10. Itak mojega majstra ni bilo ob 8h.
AMPAK! Mojster iz Elektra, ki je potem delal je bil izredno korekten in je dejansko v slabi uri vse prevezal/spojil in priklopil SE.

Zdaj pa čakam na prvi sončni dan, ker danes popoldan sem pridelal 62 Wh. :p

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.371
113
Pomurje
Evo svečano sporočam, da mi je danes Elektro MB - mesto priključil SE po 33 dnevih od popolnega zahtevka za priključitev. Seveda sem pred enim tednom naredil štalo, zakaj drugim priklopijo v enem tednu ali dveh, meni pa ne.
No takrat mi je "šef" po telefonu pojasnjeval, da jaz pa grem iz ene faze na tri in da to je ful dela, pa da mi bodo dali ponudbo, ki jo jaz potrdim, pa podpišemo pogodbo,... in potem enkrat nekoč mi pridejo naredit. Jaz sem mu pa na SMS poslal slike, da je kompletna predelava že pripripravljena.
Seveda spet ni šlo vse gladko in so iz včeraj na danes odklop spremenili iz 9-11, na 8-10. Itak mojega majstra ni bilo ob 8h.
AMPAK! Mojster iz Elektra, ki je potem delal je bil izredno korekten in je dejansko v slabi uri vse prevezal/spojil in priklopil SE.

Zdaj pa čakam na prvi sončni dan, ker danes popoldan sem pridelal 62 Wh. :p
Si pozabil pred Wh dati k? :)

• Wow
Reactions: Samo Svoj

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.582
3.110
113
620 Wh bi bilo možno, tudi 62, ampak potem je res delala komajda kaj danes. Meni je naredila 3,09 kWh, pa že skoraj cel dan počasi na obroke dež pada.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.837
6.500
113
Meni je moja 13,5kWp naredeila danes 841Wh. Ščije že cel dan danes, depresija totalna. Še te ne vem, kje je dobila

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Vidim da na teh sončnih strehah ni nobenega snegobrana...
Če sneg dol zleti in koga ubije...kdo to časti ? Lastnik? Država ? Zavarovalnica ?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.147
2.467
113
Moji paneli se končajo pol metra do snegobrana, itak pa je samo 7° naklona.

Ja od cca 14:30h ko je šla "on air", pa do 16h ko je tema na vzhodu v današnjem depra dnevu ni mogla dat več. Jelka danes eno uro sveti "zastonj".

• Objave ne odobravam
Reactions: brane_new

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.837
6.500
113
Jaz recimo imam nekaj na spodnji tretjini strehe. Ampak sem gledal lani pris sosedu, ki nima (pokrita cela streha). Se ni useplo tolk gor nabrat, da bi bilo kaj posebnega. Par centi, pa se je dol odpeljalo. Pa pri prvem soncu je kar hitro zginilo, kaj je ostalo.

Lani decembra, okoli 4ga je zapadel sneg in paneli so bili pokriti vse do novega leta. Sele januarja je bila streha povsem brez snega. Niti slučajno ne pustim, da bi se to dol odpeljalo komu na glavo. Ce bi bila iz Kopra, bi pa najbrz bila manj sitna okoli tega.