sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
edina tvoja skrb zdele je dokaj neuspešna provokacija. pa ne znaš nehat, ko se ti ni izšla.

prej ali slej bo kaka zagorela in se bo pisalo. Potrpljenje je božja mast.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zakaj provokacija? A je treba vedno pisati o vsem lepem? Prav je da se piše tudi o temnih plateh. In ena izmed temnih plati je zagotovo možnost samovžiga če gre kaj narobe? Prej ali slej bo kaka zagorela? Torej trdiš da še ni?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Schime

Guru
22. nov 2008
1.983
769
113
Z optimizatorji je ta opcija dosti manjša ni pa verjetno nemogoča. Ta riziko vedno obstaja, ko ta da se ti vžge kakšna druga elektronska naprava v stanovanju.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Seveda je in je bilo tudi ze obrano do kosti. Zdaj pac cakas nove primere, ker je manj žalostno kot stare pogrevati. Samo malo se pocakaj, no...

Nisem zasledil da je tukaj gori bilo kaj obrano v tej smeri. Jaz cakam? Zakaj le in koga? Nimam interesa. Zgolj pogovarjamo se, saj razumeš to a ne?

Schime

Guru
22. nov 2008
1.983
769
113
Če je tako majhna možnost kot pri elektronskih napravah potem ni to nič, je ok.
Kako velika je možnost ne vem. Samo glede na to, da letno ne zgori xy objektov bi rekel, da je dosti mala pri številu zgrajenih elektraren. Je pa možnost večja pri starejši gradnji brez optimizatorjev, ker so paneli konstantno pod napetostjo in pri primeru obloka lahko le ta gori in s tem povzroči požar. Optimizator naj bi zaznal take anomalije in panele pod okvaro izklopil tako, da je na njih max 1V napetosti. Kot vsaka stvar pa tudi to verjetno ni 100%. Glede na to, da je objekt na prostem je pa verjetno res potrebno vsake toliko narediti malo remonta, da zadeva deluje brez problema.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
ni treb tok nazaj: https://siol.net/novice/slovenija/zagorelo-je-v-kranju-569335
če se prav spomnim, je bilo nekaj narobe zvezano.

drugače pa, kdor bi se res rad samo pogovarjal o "sreči na strehi":
poglavje 24:
With more than 2 million PV plants in Germany, the combination of all of these factors has been proven to have caused a fire to break out in just a few cases. The majority of the fires started as a result of faults in the cabling and connections. «Using qualified skilled workers to ensure that existing regulations are adhered to is the best form of fire protection. To date, 0.006 percent of all PV plants have caused a fire resulting in serious damage. Over the past 20 years, 350 solar systems caught fire, with the PV system being at fault in 120 of these cases. In 75 cases, the damage was severe and in 10 cases, the entire building was burned to the ground.

• Všeč mi je
Reactions: tony in AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Odlično, torej je to ena varnenših stvari na zemeljski obli. Namreč večji promil je možnosti da me zgazi avto na cesti to da zagori SE.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
edina tvoja skrb zdele je dokaj neuspešna provokacija. pa ne znaš nehat, ko se ti ni izšla.

prej ali slej bo kaka zagorela in se bo pisalo. Potrpljenje je božja mast.
Saj jih je že lepo število.

Optimizatorji manjšajo verjetnost požara, a zaradi izvedb izvajalcem v stilu "šišam, brijam, zube vadim", se bo zagotovo povečalo število takšnih in drugačnih nezgod.

PS: Koliko od lastnikov ima izdelan požarni načrt?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Nimam, priznam. ker ni potreben in ne vidim v svojem primeru dodane vrednosti. Ipak, ce upostevamo namen le tega, pa lahko povem, da imamo 2 gasilca doma, kar nekaj lokalnih gasilcev si je prislo ogledat to naso malo SE, ker sva bila ena prvih tu in pred trenutnih hypom in so se ljudje seveda zanimali. Prvi sosed in ta 3. sosed sta ob gasilca, ampak oba prizenjena in clana drugih gasilskih društev, ki sta si pa oba popolnoma vse ogledala veckrat, ker zadeva zahteva podroben ogled, ce je bilo prejsnjic prevec piva, pa se je mogoce kaj narobe zapomnilo, kje je kaj pri nas. In tako ze celo leto... Ce slucajno lokalni gasilci slucajno na sosednji SE gasijo.

Bajta bo zgorela ali pa ne bo, ampak prav nic ne bo slabse, ce tega nacrta nimam.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Meni so na primopredaji Gen-Ijevci predali fascikel, notri je bila tudi mapa s požarnim načrtom. Rečeno mi je bilo, da zadevo predam gasilskemu društvu. In kot ubogljiv človek sem to naredil, hkrati pa smo z gasilci še kakšno rekli. Pijače pa tokrat ni bilo :)

• Všeč mi je
Reactions: MaverickT

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Hmm... Mogoce pa je tam. Bom pogledala. Kar so mi preko neta poslali, ni bilo...

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Pri meni je bilo v fasciklu. Pravzaprav je bila mapa za gasilce celo nepripeta in posebej poudarjeno, da naj jo dam naprej.
Poglej. Po mojem to vsem naredijo v projektu.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
A se komu ne pokaze graf dnevne proizvodnje? Zadnjih par dni se graf neha nekje ob 15h.. potem se pa cez noc “dorise” do konca

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
A se komu ne pokaze graf dnevne proizvodnje? Zadnjih par dni se graf neha nekje ob 15h.. potem se pa cez noc “dorise” do konca

to sej meni red cajtom dogajalo. v bistvu je vedno bolj zaostajal in je šele čez ohoho ur dopolnil graf. Pol enkrat se je pa samo po sebi zrihtalo.

kar se požernega načrta tiče...kar je krava rekel, mi je neke flashbacke za nazaj dalo. MIslim, da je bilo enako. zdaj ga nimam, ampak posebej ena reč, so rekli, naj h gasilcem nesem. Ni bilo pa kopije še zame. Nisem 100%, definitivno ga pa nisem posebej naročala, to pa vem.

Nazadnje urejeno: