sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
to je brez veze na en dan gledat... sosed ima skoraj optimalno postavljeno in torej v enakih zunanjih pogojih. na planem, brez senc. ampak, ker je zjutraj pri nas scalo in šele popoldne je bilo malo sončka je preračunano danes naredil 30% manj. Jaz imam obrnjeno za Z. Drugače me nese, da je vesele...

Bo pa 5.11. eno leto od priklopa. mi manjka še 117kWh od preračunanega povprečja. Mrbit doseže... To je pa tudi po moje nek najmanjši nek interval, ko lahko takole gledaš.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej in Hanzi

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Itak da je en dan premalo - za neke pametne zakljucke.. meni je bolj zanimiva primerjava isti mesec letos ali lani.. lanski september je bil boljsi kot letosnji september..

vazn da dela :)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
to je brez veze na en dan gledat... sosed ima skoraj optimalno postavljeno in torej v enakih zunanjih pogojih. na planem, brez senc. ampak, ker je zjutraj pri nas scalo in šele popoldne je bilo malo sončka je preračunano danes naredil 30% manj. Jaz imam obrnjeno za Z. Drugače me nese, da je vesele...

Bo pa 5.11. eno leto od priklopa. mi manjka še 117kWh od preračunanega povprečja. Mrbit doseže... To je pa tudi po moje nek najmanjši nek interval, ko lahko takole gledaš.
reflektorje gor usmeri, pa kakšno nočno udari.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
ja da boš ulovila povprečje (verjetno se ti je v excelu rdeče obarvalo), da ne bo travm :evil:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.512
889
113

Meni manjka še 120 kWh na letni ravni 2022 glede na izračun.

Se vidi, kako različno "nategujejo" ponudniki

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Jaz sem si sama zracunala. Noben ponudnik ni prilozil, jaz pa nisem nobenega zaprosila. Na letni ravni mi pa manjka cca 500kwh.

Ne, sajkek... Jaz samo spremljam. Samo spremljanje pa v meni ne prebudi nobenega vzgiba, da bi karkoli spreminjala. To bi pa ze lahko vedel...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
pa dobro, debatiramo kako rešit sezono...mogoče kak ventilator v zrak da razpiha temne oblake in dajo soncu prosto pot?

Letos je dobra bera ker je jesen sončna... če bi se zadeva zaprla v meglo za 3 mesec, potem je pač to to...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Glede na srednjeročno napoved sončnega vremena boš to gotovo dosegla in presegla. :)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sreča na strehi

• Objave ne odobravam
Reactions: ales85

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Sreča na strehi

Si prebral kaj dlje od naslova, preden ti je prst trznil...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Zakaj vadijo? Zakaj ne vadijo gasiti ribnika?

Rutinske kvartalne vaje ne pridejo v cajtnge. Pogostnost vaj je premosorazmerna z verjetnostjo dogodka. In je ze novica, ko vadijo SE gasit. Ribnikov se pa posledicni ne omenja.

Nic narobe - nikol - ce prespis. Pod gasom dostikrat clovek narobe oceni, koliko je ena izjava prodorna.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Rutinske kvartalne vaje ne pridejo v cajtnge. Pogostnost vaj je premosorazmerna z verjetnostjo dogodka. In je ze novica, ko vadijo SE gasit. Ribnikov se pa posledicni ne omenja.

Nic narobe - nikol - ce prespis. Pod gasom dostikrat clovek narobe oceni, koliko je ena izjava prodorna.

A zdaj sem pa jaz kriv če ne znajo člankov pisat, predvsem naslovov :fredi: Saj to me skrbi, nič nismo rekli ali pa sem prespal, o možnosti tovrstnega dogodka.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen