Sprašujem, ker so mi od Gen-I poslali, da ne bo mogoče urediti fiksnega mesečnega pavšala (npr. 0 kWh/mesečno) in, da bodo upoštevali pavšal, ki ga bo sporočil distribucijski operater. To je, ko se sklene pogodba o dobavi električne energije za samooskrbo.
Je pa zdajle ET za samooskrbo 0,07999€+DDV. S 1.1.2023 pa gre na 0,098€+DDV. Tako, da verjetno bodo z začetkom leta vsi dobavitelji na max možni tarifi. Z razliko samo v tem, da bo ddv 9,5% namesto na 22%.
hja, si se ravnokar priklopil? Naša je bila tudi novembra priklopljena in nisem sitnarila z ničlo, ker sem itak vedela, da bomo porabili več kot proizvedli. In so tako kot pri tebi ubrali nek pavšal. po 1.1. pa sem prosila, da mi upoštevajo zgolj fix stroške, ker pričakujem viške in to ne malo in da bomo sigurno trenutno porabili manj in so upoštevali. To je bilo pri Petrolu.
Prej leta sem na Geniju prvih nekaj let počela enako, ker smo imeli pavšal. Vsakega maja so prebrali števec, poračunali in je prišlo kar nekaj ven. Potem sem pisala maile, če lahko upoštevajo predlagan pavšal in so tudi vedno upoštevali. Ni se pa dalo samodejno, ker sem rekla, če moram vedno pisati, a se lahko kar zmenimo. Da to pa ne gre. Potem, ko sem se naveličala pisariti, smo imeli pa vsakega maja in vsakega januarja (ko smo menjali akcije) ubitačne poračune. Enkrat v plus, enkrat v minus, ampak meni se ni dalo več s tem ukvarjati.
Drugace pa, ce se nisi izbral in lahko izbiras. Petrol je trenutno kar cenejsi. Ima se predkrizno tarifo za SE. Ce bos moral letos doplacati, bos tam najmanj