sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
Sej to so pa ze zdej. A nobeden vec ne spremlja intervjujev. Jaz se vednonz veseljem. Tako lepo pripovedujejo. Zna biti celo, da bo na prvo žogo (leto dve) res boljsa varianta, ampak jaz ne grem nikamor...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Dej ti mal odpri tehnični list tega tvojga hranilnika in poglej, kok lahko ven iz baterije vlečeš tko trajno. Lohk ga tud sem gor obesiš pa bomo pokomentiral. Sej je bla že kle debata okol Huavei hranilnika in smo ugotovil, da je to zaenkrat še zelo zelo prešvoh in za faktor 10 predrago, da bi lahko pokrivalo problem "viškov". Tako da lepo te prosim nehaj sadit rožice, vsaj ne kle gor. Lohk jih pa strankam ja, tam te razumem.
Ni Huawei ... TAB (LFP) + Victron. In je 9 kW (trifazni). Ali več, če si custom naročiš.
Stranke imajo vgrajeno in vidijo pozitivne rezultate.
Za koliko invsticij v hranilnik si pa preračuna investicijo in ROI, da tako odločno tole pišeš?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
kaksna pricakovanja? Vir pricakovanj? Pa kaksn mas pridelek letos? Sej ti mas tam 13.5kW nekje? Da vem mal se primerjat

Povprecni izplen za tocno mojo elektrarno. Tako velika, tako obrnjena, tako nagnjena, na tocno moji lokaciji, s tocno takimi paneli kot jih imam.

To ti racunajo aplikacije tipa:

ali

Solaredge designer (ta res tip panela uposteva)

pa še kaka se najde.

Pac to so neke povprecne vrednosti... Dosedaj 13590, predvidena po tistih povprecenjih 13040. To je izracunano s ta zgornjo aplikacijo. Letna 15090kWh.

Pri solaredgu podobno Precekiraj ponudbo. Prakticno vsi ponudniki racunajo v solaredgu in vcasih posljejo cel preracun, ne samo prvo stran. Tam mi pride letno 14970, do konca septembra pa 13004. Se pravi zelo podobno.

Jaz seveda pricakujem po ta zgornji :evil: res je bilo pa v solaredgovo treba vec podatkov dati, mrbit je bolj tocna.

Sosed ima pa prakticno na jug ampak se manj casa ko jaz. Razlika je vec kot 15 procentov v zadnjih 3 mesecih.

Nazadnje urejeno:

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Povprecni izplen za tocno mojo elektrarno. Tako velika, tako obrnjena, tako nagnjena, na tocno moji lokaciji, s tocno takimi paneli kot jih imam.

To ti racunajo aplikacije tipa:

ali

Solaredge designer

pa še kaka se najde.

Pac to so neke povprecne vrednosti... Dosedaj 13590, predvidena po tistih povprecenjih 13040. To je izracunano s ta zgornjo aplikacijo. Letna 15090kWh.

Pri solaredgu podobno Precekiraj ponudbo. Prakticno vsi ponudniki racunajo v solaredgu in vcasih posljejo cel preracun, ne samo prvo stran. Tam mi pride letno 14970, do konca septembra pa 13004. Se pravi zelo podobno.

Jaz seveda pricakujem po ta zgornji :evil:
Ja un jrc link sem ene 2x celo gledal.. pa se nikoli zares poglobil.. smer pa naklon se gre.. tip / tehnologija panela mi je pa ze mal neznanka..

naj ti lepo dela se naprej :)

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113

takle se naj bi izpolnilo. izgub daš 5% za novo, so mi d'jal. naslov napišeš seveda ulica in poštna številka, najde vse. S solaredgovo je pa vec dela, ampak kot receno, mogoce imas pa ze. Pripenjajo to nekateri zraven ponudb.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
Se je kdo ze zanimal za blok?

- je max oddaja tudi 80% prikljucne moči
- cene za samooskrbo so najbrz enake kot za gospodinjstva.
- kako je z garancijami za delo? Je enako kot pri posameznih fizicnih osebah ali ne?
- je se kaksna pomembna razlika napram stanovanjskim hisam

Gre pa za skupni prikljucek, torej skupno elektriko. Ne za posamezne enote. Oni bodo svoje placevali posebej, vsak pri svojem ponudniku.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Se je kdo ze zanimal za blok?

- je max oddaja tudi 80% prikljucne moči
- cene za samooskrbo so najbrz enake kot za gospodinjstva.
- kako je z garancijami za delo? Je enako kot pri posameznih fizicnih osebah ali ne?
- je se kaksna pomembna razlika napram stanovanjskim hisam

Gre pa za skupni prikljucek, torej skupno elektriko. Ne za posamezne enote. Oni bodo svoje placevali posebej, vsak pri svojem ponudniku.
Na jesenicah mislm da majo eno SE na bloku.. se Golob kot gen-i jo je odpiral.. mal pogooglaj - kako jim laufa pa ne vem

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
Če bi se neposredno s tem ukvarjal, bi vedel na pamet. Ker se ne, sem preveril: zdaj imamo CON SOL (Šeško).
hja no... en aluminij, kot marsikdo drug. resda pa izberem to prej kot kako nerjavečo kovino, ki sigurno ni alu, če je tako napisano in sigurno ni nerjaveča, vsaj mestoma ne, kjer je poškodovana s kakimi vijaki ipd. k-2 je malo bolj vsespošno znan, solalu je znan pri nas, ima veliko tega in že dolgo časa, zdaj je očitno še šeško začel. sicer od vseh treh najmanj rada njega izberem, ker pač je kasneje začel, ampak sigurno ni švoh. je prekopiral že znano formulo sigurno, vse potrebno za to pa bržkone ima. avtokljuko imam njegovo. izbiral in izbral sicer moj, ampak problemov z njo ni, tako da že ni prav slaba. vseeno pa... tako suveren nastop, da pa podkontrukcija razlike dela, potem pa tako švoh nadaljevanje. kot rečeno, še kable in vijake moramo obdelati.

ne vem, ti povem, da mene osebno tak aroganten in pokroviteljski nastop odbija, da mi gredo že samo zaradi tega vsi alarmi pokonci. moram reči, da ko je prišlo do SE, se je videlo, kdo so plejerji pri nas. to je bil povsem drug nastop. Nobenega šimfanja en čez drugega in nabiranja točk s tem. Enim ni treba in vedno se sprašujem, zakaj drugi morajo.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
ko gremo od doma na dopust in vržemo z varovalk vse dol, kar se da (vključno s TČ), imamo bazalno porabo 300kWh/mesec.
Resno?
Mi imamo v stanovanju normalno porabo cca. 350kWh/mesec ob tem, da grejem bojler na elektriko in vse drugo (razen ogrevanja) je na elektriko.
Kaj ti pa toliko žre? A minaš bitcoine?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.512
891
113
Resno?
Mi imamo v stanovanju normalno porabo cca. 350kWh/mesec ob tem, da grejem bojler na elektriko in vse drugo (razen ogrevanja) je na elektriko.
Jaz recimo imam v takem rezimu porabo nekje med 5 in 6 kWh na dan.
Večinoma dva hladilnika/zamrzovalnika delata. Ostalo na off

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
Resno?

Kombiniran hladilnik, zamrzovalna omara, ki bolj slabo dela v smisli varcnosti (1,6kWh/dan), se ena podpultna skrinja, se en podpultni hladilnik, pa se en hladilnik za pijaco v garazi, pa ena vinska vitrina. No, zdaj pa Sandra ve, da imamo špajz.

Pol pa neumnosti tipa alarma, kamer, MČN, luci znotraj in zunaj na nightmaticu, rekuperator dela nonstop.

Pa verjetno se kaj...

Se nabere...

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Resno?

Jabe nevem kaj vam požre 300kwh na mesec? Mi smo cel letošnji september porabili 401kwh. Od tega zagon TČ ki laufa že kak teden v septembru. Zanimivo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
en post više... ta mesec smo porabili 675kWh. ogrevamo še ne.

zdaj že kar nekaj let nazaj, ko sem videla teh 10kWh/dan in sem šla računati. in se kar izide. poleg špajza največ zahteva videonadzor, ker skoraj nonstop rola 9 kamer. in seveda snemalnik potem tudi.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
en post više... ta mesec smo porabili 675kWh. ogrevamo še ne.

zdaj že kar nekaj let nazaj, ko sem videla teh 10kWh/dan in sem šla računati. in se kar izide. poleg špajza največ zahteva videonadzor, ker skoraj nonstop rola 9 kamer. in seveda snemalnik potem tudi.

Jaz tebe nikol nebi vzel če se ločiš, cele dneve bi delal samo za elektriko...

• Haha
Reactions: ales85

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Nasa bajta porabi v “mirovanju” nekih 0.4kW/h (gledam recimo ponoci).. v celem dnevu potem pridemo na nekih 15-25kWh.. na mesec je to nekih 600-700. Takle pac mamo..