Če bi se neposredno s tem ukvarjal, bi vedel na pamet. Ker se ne, sem preveril: zdaj imamo CON SOL (Šeško).pa bi bilo fino vedet, glede na to, da si takoj to omenil. za z rokava stresti...
Če bi se neposredno s tem ukvarjal, bi vedel na pamet. Ker se ne, sem preveril: zdaj imamo CON SOL (Šeško).pa bi bilo fino vedet, glede na to, da si takoj to omenil. za z rokava stresti...
Itak bodo vmes tudi spodbude, da se snameš iz netiranja ... Če bodo dobre, se bo marsikdo ...Pac od 2024 dalje bodo pac novi na drugem režimu, za ostale se caka da jim pocrka vse skupaj. In sigurno bo to prej kot v 30 letih. Fer ali ne.. ne vem, ce je to neki faktor pri vsej zgodbi. A kdaj je?
kaksna pricakovanja? Vir pricakovanj? Pa kaksn mas pridelek letos? Sej ti mas tam 13.5kW nekje? Da vem mal se primerjatletos je pridelala že 550kWh več od pričakovanj.
Ni Huawei ... TAB (LFP) + Victron. In je 9 kW (trifazni). Ali več, če si custom naročiš.Dej ti mal odpri tehnični list tega tvojga hranilnika in poglej, kok lahko ven iz baterije vlečeš tko trajno. Lohk ga tud sem gor obesiš pa bomo pokomentiral. Sej je bla že kle debata okol Huavei hranilnika in smo ugotovil, da je to zaenkrat še zelo zelo prešvoh in za faktor 10 predrago, da bi lahko pokrivalo problem "viškov". Tako da lepo te prosim nehaj sadit rožice, vsaj ne kle gor. Lohk jih pa strankam ja, tam te razumem.
kaksna pricakovanja? Vir pricakovanj? Pa kaksn mas pridelek letos? Sej ti mas tam 13.5kW nekje? Da vem mal se primerjat
Ja un jrc link sem ene 2x celo gledal.. pa se nikoli zares poglobil.. smer pa naklon se gre.. tip / tehnologija panela mi je pa ze mal neznanka..Povprecni izplen za tocno mojo elektrarno. Tako velika, tako obrnjena, tako nagnjena, na tocno moji lokaciji, s tocno takimi paneli kot jih imam.
To ti racunajo aplikacije tipa:
JRC Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) - European Commission
Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS)re.jrc.ec.europa.eu
ali
Solaredge designer
pa še kaka se najde.
Pac to so neke povprecne vrednosti... Dosedaj 13590, predvidena po tistih povprecenjih 13040. To je izracunano s ta zgornjo aplikacijo. Letna 15090kWh.
Pri solaredgu podobno Precekiraj ponudbo. Prakticno vsi ponudniki racunajo v solaredgu in vcasih posljejo cel preracun, ne samo prvo stran. Tam mi pride letno 14970, do konca septembra pa 13004. Se pravi zelo podobno.
Jaz seveda pricakujem po ta zgornji
Na jesenicah mislm da majo eno SE na bloku.. se Golob kot gen-i jo je odpiral.. mal pogooglaj - kako jim laufa pa ne vemSe je kdo ze zanimal za blok?
- je max oddaja tudi 80% prikljucne moči
- cene za samooskrbo so najbrz enake kot za gospodinjstva.
- kako je z garancijami za delo? Je enako kot pri posameznih fizicnih osebah ali ne?
- je se kaksna pomembna razlika napram stanovanjskim hisam
Gre pa za skupni prikljucek, torej skupno elektriko. Ne za posamezne enote. Oni bodo svoje placevali posebej, vsak pri svojem ponudniku.
hja no... en aluminij, kot marsikdo drug. resda pa izberem to prej kot kako nerjavečo kovino, ki sigurno ni alu, če je tako napisano in sigurno ni nerjaveča, vsaj mestoma ne, kjer je poškodovana s kakimi vijaki ipd. k-2 je malo bolj vsespošno znan, solalu je znan pri nas, ima veliko tega in že dolgo časa, zdaj je očitno še šeško začel. sicer od vseh treh najmanj rada njega izberem, ker pač je kasneje začel, ampak sigurno ni švoh. je prekopiral že znano formulo sigurno, vse potrebno za to pa bržkone ima. avtokljuko imam njegovo. izbiral in izbral sicer moj, ampak problemov z njo ni, tako da že ni prav slaba. vseeno pa... tako suveren nastop, da pa podkontrukcija razlike dela, potem pa tako švoh nadaljevanje. kot rečeno, še kable in vijake moramo obdelati.Če bi se neposredno s tem ukvarjal, bi vedel na pamet. Ker se ne, sem preveril: zdaj imamo CON SOL (Šeško).
Resno?ko gremo od doma na dopust in vržemo z varovalk vse dol, kar se da (vključno s TČ), imamo bazalno porabo 300kWh/mesec.
Jaz recimo imam v takem rezimu porabo nekje med 5 in 6 kWh na dan.Resno?
Mi imamo v stanovanju normalno porabo cca. 350kWh/mesec ob tem, da grejem bojler na elektriko in vse drugo (razen ogrevanja) je na elektriko.
Kaj ti pa toliko žre? A minaš bitcoine?
Resno?
Mi imamo v stanovanju normalno porabo cca. 350kWh/mesec ob tem, da grejem bojler na elektriko in vse drugo (razen ogrevanja) je na elektriko.
Resno?
en post više... ta mesec smo porabili 675kWh. ogrevamo še ne.
zdaj že kar nekaj let nazaj, ko sem videla teh 10kWh/dan in sem šla računati. in se kar izide. poleg špajza največ zahteva videonadzor, ker skoraj nonstop rola 9 kamer. in seveda snemalnik potem tudi.
Jaz tebe nikol nebi vzel če se ločiš, cele dneve bi delal samo za elektriko...
Uf... Sladke skrbi. Ta odvecne...