Bistveno vprašanje je, koliko ti tega "konca" še ostane o kakšnem profitu na koncu govorimo. Če sem tekom življenjske dobe profitiral nekaj k€ potem lahko rečem samo ne hvala.
odvisno koliko porabiš...
kar nekaj strani nazaj sem to računala. SE je šla gor, ko se je po takratnih cenah (SE in elektrike) pokrila v 10 letih. nekako realno lahko računaš na 15 let nemotenega delovanja. zdaj ko je šla elektrika gor, se poračunala, da se mi povrne po teh reguliranih cenah v 6 letih. seveda, ker se mi cena SE ne spreminja več, jaz sem jo že plačala. elektrika je dobrih 0,15€ zdele. 12000kWh/leto in pridemo v 10 letih na 4*12000*0,15=7200€. Če bo cena elektrike 2027-2031 taka kot danes, torej. Ne vem, kaka bo...
7200€ pri 11100 investicije v 10 letih ni slabo. Vsako nadaljne leto je pa 1800€. žal ne gre za obrestnoobrestni račun, ampak jaz sem vseeno zadovoljna. sploh če letni metering ostane za življenjsko dobo elektrarne. jo bomo z veseljem popravljali malo pa pomalo...
na vprašanja, kaj bo ko/če bo:
- kaj bo z letnim netemeteringom za nas, ki ga imamo v pogodbah sicer neomejeno dolgo
- kaj bo s cenami elektrike
- kaj bo z delovanjem SE
- kaj bo...
res, vse to so neznanke neminornega pomena, ampak sem pa kar sigurna da 10 let bomo sigurno še, ker zdaj nas od 2024 pri miru pustijo, nov režim bo pa sigurno še 5 let, preden pride kaka nova shema. od takrat naprej... ja bomo videli. izmed danih opcij bom izbrala najbolj profitabilno. Če bo to, da jo izklopim, pa naj bo tako...