So vsi kadilci tako arogantni?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Brezžični zvonec stane manj kot 15€.

Zmeni se, da ti pozvoni ko bo šla kadit in zopet, ko bo nehala. Ti tačas zapri okno.

Če je neka normalna kadilka, gre na cigaret na uro, dve.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Glej, ti bil njim omejeval njihove pravice, da bi sebi višal kvaliteto življenja?

Ja revčki. Zakaj pa potem kadilci ne smejo več kaditi na delovnem mestu in v zaprtih javnih prostorih? A tako omejevanje pravic, da drugi ne crkujemo zaradi kadilcev, je pa sprejemljivo?

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Zetor, NIKAKOR NE dišeče palčke. Lahko je tudi navadna sveča. Saj se praktično ne dimijo, pa ne me vprašat po kakšni fiziki gre, ampak dejansko pomaga za odstranitev dima.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
No, pa ker ima tamala težave s pljuči, tudi nikakor ne dišeče sveče, se spomnim iz mojega otroštva, da je karkoli dišečega sprožilo astmatični napad.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.460
10.693
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
problem kadilcev je, ad so arognatni in v dimu ne vidijo problema,vsaj direktno ne. Da povečini smrdijo pa tudi pomeni da sebe ne zavohajo. bolj zanimiv je črv v glavi, da so čiki dragi, smrdijo in še škodijo zdravju..WTF, da greš pol pušit.
bonk.gif
Piješ alkohol?

kako s pitjem alkohola smrdiš okoli drugim? ni čisto primerljivo.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Glej, ti bil njim omejeval njihove pravice, da bi sebi višal kvaliteto življenja?

Ja revčki. Zakaj pa potem kadilci ne smejo več kaditi na delovnem mestu in v zaprtih javnih prostorih? A tako omejevanje pravic, da drugi ne crkujemo zaradi kadilcev, je pa sprejemljivo?

Zato, da vam nekadilcem ne povzročajo tako strašnih problemov. Lahko pa kadijo na svojem, ane? Al tudi to ne smejo več?

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
sorry ampak še vedno ne vem kje je tukaj aroganca? To kar si napisal lahk rečemo, da je zalajala nazaj, tudi ko si hotel na lep način to povedat. Cigaretarji nikako nismo arogantni zarad cigaret. Od spremembe zakona naprej in seveda propagande, ki malo da ne razčloveči kadilca smo kvečjemu zafrustirani, ker nas posod preganjajo, čeprav, ko je dobra družba na kup, prav veselo prisedejo.

Druga stvar ki bi jo rad opozoril....smrad cigared zavohamo tudi v zelo majhni količini. To še ne pomeni, da vdihavaš dim, ki bi škodoval zdravju. Ampak v teh propagandnih akcijah, to verjetno tako in tako ne boste sprejeli, kot argument. Bati se je potrebno tistih stvari, ki jih ne zavohamo ali pa nam celo dišijo.(CO nima vonja- praški, mehčalci razna plastika pa prov dobr dišijo)

Če ima hčerka problem s pljuči, ti pa ne glede na vse, svetujem, da se preseliš iz mesta. Ji škoduje veliko več stvari, kot samo cigaretni dim.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Aroganca je v tem, da ji je popolnoma ok, da moj otrok voha njen cigaretni dim na račun njenega otroka.
Kako bi se ti počutil, da si ti z otrokom na kosilu na vrtu restavracije, pa ti pri sosednji mizi nekdo prižge cigaret, ampak zato, da ne bo puhal v svojega otroka za mizo, se obrne in puha cigaretni dim v tvojega otroka. In ko ga prosiš, če lahko neha, da ti odgovori, češ, v tvojega otroka puham zato, da njegov otrok ne bo vdihoval njegovega dima, saj je to zdravju škodljivo.

P.S.: Pred kakšno uro me je klical upravnik, ki mi je povedal, da so dejansko oni najemniki in da je stanovanje kupil nek drug sosed v bloku in ga jim dal v najem. Namreč, najemodajalca so danes ti klicali, da mi na oknu visi žička in da je tam kamera, s katero jih snemam. Najemodajalec pa je poklical upravnika.

V bistvu pa je to zunanja žička vremenske postaje in mu je upravnik že prej povedal, da je verjetno to, ker jo ima on tudi. Upravniku sem razložil situacijo od včeraj, on pa je govoril z najemodajalcem, ki me očitno pozna s sosedskih sestankov (iz glave se ne spomnim, kdo bi to bil) in ve, da sem dober sosed in pozna tudi zdravstveno stanje moje hčerke in je upravniku povedal, da bo najemnikom povedal in za vremensko postajo in opozoril, da naj pazijo na cigaretni dim.

Mislim, da so si s pritožbo najemodajalcu naredili medvedjo uslugo, saj tole bi lahko ostalo med nami in bi uredili na normalen sosedski način, zdaj pa za to vedo in upravnik in najemodajalec, ki pa se je strinjal z mojo argumentacijo.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
A je kdo pomislil, da tudi kadilki spodaj smrdi v stanovanju po čikih, kljub temu da kadi zunaj?
Kaj pa njena pravica da ima čist zrak v stanovanju?
evil.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
hehe, nimaš samo ti problemov
smile-1.gif

1852970-fakinsmokers.jpg

Priponke

• 1852970-fakinsmokers.jpg
    1852970-fakinsmokers.jpg
    124,1 KB · Ogledi: 163
I

Izbrisan uporabnik 3287

Sorry andy. Nekako imam obcutek, da si cisto ok. Ampak, tule ga pa malo mimo sekas. Sem (turisticni) kadilec, imam otroka. Te razumem glede hcere. Vendar, da meni prides na idejo, da ne smem kaditi na svojem balkonu...... Zenska skrbi za svojega otroka bolj kot za tvojega.. To ne razumes? Ti tudi bolj za svojega kot za njenega? Kaj za vraga tu ni jasno? Aroganca? Ne bi rekel.

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
da mi kateri sosed reče kaj zaradi čikov, grem pa kupim 10 štek in jih zakurim na balkonu
evil.gif

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Andy, sam nisem kadilec, sem pa zrasel v bloku..na tvojem mestu bi se preselil, ker zadeve lahko prerasejo to nevšečnost. Ko si sosedje pričnejo nagajati, bo ta dim še najmanjši problem. Razumem sosede..pohvalno, da ne kadijo v stanovanju..se pravi niso neumni..ti praviš, da ne moreš zamenjati dveh sob? te skrbi kvadratura, ki bi jo izgubil? Bi človek pomislil, vse za zdravje otroka..razen, če si v eno in pol sobnem..Snecer marsikdaj marsikaj napiše, ne vzeti tega za sveto..z raznimi pravniškimi borbami ti morda pritiče "Pirova zmaga"..vprašanje, kaj se izcimi in za kakšno ceno..če si podnajemnik, čimprej stran, sicer probaj z oglasom o zamenjavi stanovanja, saj ni nujno, da prodajaš in nato kupuješ..vso srečo..

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst sem pogruntal , da folk z bolnimi froci je prizadet.

Na šihtu je imela enega avtističnega, pa pizdu mater je gonila ravno eno leto skupaj od preiskav pa $#"%"#%#"%"#..... Jst sem moral pa 1.5 metra stran sedet in poslušat v pm.

Nazadnje urejeno: