So vsi kadilci tako arogantni?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Za to, bi šel pa jaz takoj nazaj v hišo (no, ko/če bo kdaj šansa). Ker s sosedi je vedno nek problem, blok je pač blok...
Pri hiši imaš tudi sosede.
wink-1.gif

OP pa je že dobil Murkota...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

In kaditi gredo po parkrat na dan na balkon, od koder se kadi direktno v hčerkino sobo.

Še enkrat probaj na lep način. Nasilje in kreganje ne reši nič. Uradno pa tako ali tako ne boš mogel veliko dokazati.

Če kadijo parkrat na dan se zmenite za parne in neparne ure, deli dneva, itd, pa se dogovorite, Pa kakšno malenkost prinesi v znak dobre volje. Ni treba da je drago. Če ima otroka bo pa ja razumela tvojo skrb. Tudi ne vidim potrebo da luftaš cel dan, parkrat na dan bo dovolj.

Drugače pa proti vonju cigaret pomaga ionizator ali prižgana svečka, po možnosti dišeča. Ionizator je dober tudi proti prahu iz zraka.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.982
351
83
tam ko se terc po tori rola
Ja, čisto nič ne moreš, če kadijo na balkonu. Saj so na svojem... Je pa hudič, ker se takoj navonja, sploh ponoči, ko imaš odprto okno in te prebudi neznosni smrad... Prav to sem doživljal na morju. Lepo spimo ob odprtem oknu, blagodejen morski zrak in to... potem pa vsak dan pred svitom zavonjam fakin cigarete. Je ena stara še pred vsemi petelini hodila na kofe in čik ven.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Ni šanse, da mu prepoveš/onemogočiš kajenje v lastnem stanovanju in niti ni razloga da bi mu. Ja, na žalost ima tvoja hči bolezen, vendar to ni stvar sosedov, saj z nobenim zakonom ni prepovedano kajenje na SVOJEM.

Pred leti (15+) smo imeli v spodnjem stanovanju deca, ki je kadil skos k je šou na wc in je vse prismrdelo k nam gor, pa ni nobena lepa beseda zalegla. Ravno tako zdej v sosednjem stanovanju kadijo, pa vse prismrdi k meni. Pravim si, še sreča da je ZASEBNA lastnina, kjer te nihče ne omejuje pri vsakodnevnih rutinah.

Kakor ima tvoja hči bolezen, jo ima tudi tvoja soseda, reče se ji zasvojenost. Na žalost hčerina bolezen ni tako lahko pozdravljiva, kakor sosedina.

Rešitev je selitev drugam, selitev prostora ali pa da se sprijazniš s sosedi in luftaš, ko ne kadijo. Na žalost.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Ce imas vec sob, pac otrosko sobo migriraj tja, kjer ne bo nad balkonom. Drugace pa verjetno tudi oni kdaj potrpijo ko se (oz. se bo) otrok igral in igrace metal po tleh in bo od zgoraj to slisati...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Pa tut vprašanje je čisto napačno formirano. Zakaj arogantni? Kadilce so pregnali ven iz vseh zaprtih prostorov, zdej jih bodo pa še doma dr.kal, ker imajo to razvado? Soseda ravna odgovorno in ne kadi v zaprtem prostoru, saj bi s tem škodovala svojemu otroku. Kadi tam, kjer je primerno, na odprtem.
Verjetno, ko je kupovala stanovanje, ni nihče rekel: " Lahko kadite, vendar ne na balkonu." Valda, če si bil s prejšnjim sosedom v tako dobrih odnosih, bi ja ta poskrbel, da nebi prodal stanovanja kadilcem (vrag jih pocitraj
grims-1.gif
).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Arogantno zato, ker je sama rekla, da hodi specifično kaditi na balkon zato, da njen otrok ne vdihuje cigaretnega dima, ker škodi njegovemu zdravju. Ampak, da pa moj otrok vdihuje njen cigaretni dim in da škodi zdravju mojega otroka, to je pa ok?

Govorim čisto o medčloveškimi odnosi. Sej, ko sem ji povedal zgornji stavek, se je kar malo ustavila.

Zdaj bom počakal, če se bo kaj popravilo glede na to, da je rekla, da bodo zmanjšali na minimum (verjetno oba z njenim možem kadita, včasih sta skupaj na balkonu). Itak prihajajo hladnejši dnevi, ko se ne bo imelo oken odprtih toliko časa, kot v teh toplih dnevih poletja.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Blok je sranje kakorkoli pogledaš. Treba se je navadit ali pa odselit. Jaz imam ene Srbe za sosede (isto nadstropje), kjer imajo 3 mulce do 15 let in to tako zbijajo cele dneve, da ni za prenašat. Včasih mislim, da se mi bo zid podrl direktno na kavč. Mamo sem že 3x lepo prosil, če bi lahko prosila mulce, naj malo manj skačejo in nabijajo, pa je še vedno isto. Priselili so se pred kakšnimi 2 leti in od takrat naprej razmišljam o selitvi v hišo, več ali manj samo zaradi tega. Vendar na žalost zaenkrat še malo penezev manjka.
cry12bpy.gif
No, tudi to zbijanje in ropotanje je nevarno za zdravje, ker je to tako moteče (pač imam rad mir), da se mi lahko en dan sname.
Tudi sam sem na žalost zaenkrat še kadilec (delam na tem, da neham), vendar sem v zadnjem nadstropju, teh istih sosedov pa dim nič ne moti, ker mama itak kadi 50x več kot jaz in včasih tudi meni smrdi od njih.
bonk.gif
Če bi pa slučajno jaz motil kakšnega soseda s kajenjem, bi se pač nekako prilagodil in šel rauhat npr. pod napo.
Kaj pa npr. da bi živel v prtličju z vsemi okni in balkonom obrnjenem na parkirišče? In potem zjutraj odpreš vsa okna ravno ko folk na šiht hodi in laufa dizlaše pa tudi kakšne stare smrdljive bencinarje. Po moje je še slabše kot cigaretni dim, ko ti nekdo pod oknom kurbla avto ene 3 minute?
Pa ne me narobe zastopit, da zagovarjam sosedo ali karkoli, samo mislim da "podobno" kot v mojem primeru na žalost ni druge pametne rešitve, razen da razmišljaš o selitvi. Še najboljš kar v bajto, ker v blokih nikoli ne veš kdaj se bo kakšen cepec ali kadilec spet priselil.
bonk.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Razumem, da imaš problem, ampak je tvoj ne njen. Aroganca je v tem primeru na tebi. Tvoja svoboda in pravica glede tega se pač začne šele tam, kjer se njena neha. Je pa klinac ja, če si v bloku, zraven imaš pa nekaj tako motečega.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
810
113
Ne razumem zakaj moraš imet okno odprto cel dan. Stanovanje se prezrači in zapre. Sicer tudi mene moti dim kadilcev, ampak, da bi nekoga prosil,d a naj kadi takrat ko bom imel jst zaprta okna, mi je pa skrajno butasta ideja.

lp

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Sorry, ampak na žalost je tako, da lahko na balkonu kadi čisto brez problema. Tudi jaz ga prižgem na balkonu, na terasi, zunaj, ker sicer v stanovanju smrdi. Prižgem ga na svojem. Če se kadi v sobo tvoje hčerke, zapri okno, ali pa poskrbi kako drugače, da dim ne bo prišel do nje:) Mislim, da ste nekadilci s svojimi forami šli malo predaleč.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Spodaj, kjer imate oglasno desko nalimaj slike pluč kadilca (črne od katrana, pa te fore) in zraven napiši, kajenje ubija, še je čas da odnehaš.
priden.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Torej, če soseda spodaj suši sveže oprano perilo, jaz pa se odločim, da bom v času sušenja perila stepal tepih na balkonu (česar BTW ne počnem), mi po vašem ne more nič, oz. če se mi pritoži, ji lahko rečem, da naj ne bo arogantna in da perilo lahko suši tudi v stanovanju?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Če se kadi v sobo tvoje hčerke, zapri okno, ali pa poskrbi kako drugače, da dim ne bo prišel do nje:) Mislim, da ste nekadilci s svojimi forami šli malo predaleč.

Ko nekadilec v stanovanju zavoha cigaretni dim, je že prepozno za zapiranje okna. Vonja po cigaretah se ne znebiš, dokler zunaj ni spet svež zrak, ko kadilec neha kaditi, da prezračiš.

Ne vem ali imate kadilci že tako uničen vonj za vohanje cigaretnega dima, da ga sploh ne zavohate?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Probaj in poročaj.

Nah, nisem tak. Se trudim držati načela, da drugim ne delam tega, česar nočem, da drugi počnejo meni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Naj povem, da že nekaj časa ne kadim več, moj tudi ne, torej se pri nas ne kadi, da ne bi zdaj to razumeli kot branjenje kadilcev...

Sem šla še enkrat brati tvoj prvi post. Tebi se zdi arogantno, ker ženska pač počne kar počne v okviru svojih pravic in ti njej naj notri kadi, ona pa tebi, da lahko zapiraš okna, kar je veliko bolj racionalna in manjša zahteva/prošnja od tvoje. Če je ona arogantna, me zanima, katero besedo bi v tem primeru uporabil zase.

Pa da je uporabila arogantni glas, praviš? Jaz bi prej rekla, da se je nazaj držala zavoljo dobrih sosedskih odnosov, ker so novi, pa to. Če je zgoraj napisano vse, kar je ženska izdavila, lahko samo rečem, da imaš srečo, da nisi na koga drugega naletel...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
ksz

Ni šanse, da mu prepoveš/onemogočiš kajenje v lastnem stanovanju in niti ni razloga da bi mu. Ja, na žalost ima tvoja hči bolezen, vendar to ni stvar sosedov, saj z nobenim zakonom ni prepovedano kajenje na SVOJEM.

Tule se motiš (načeloma) tako kot vsi ostali, ki tule zasebno lastnino podajate kot nekaj svetega. Z uporabo svoje lastnine namreč ne smeš škodit drugim. Tvoja pravica, da na svoji lastnini počneš, kar hočeš, se konča tam, ko se začne vpliv na druge. Kakšen, kolikšen in kako razmeram primeren je ta vpliv, je pa druga zgodba.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne bi se s tem strinjal.

Odprto ali zaprto okno v ničemer ne moti soseda.
Kajenje oziroma dim pa, saj se širi iz stanovanja v druga stanovanja, skratka predlagati zapiranje okna, ker sam delaš hrup, smrad itd. je več kot arogantno.

Lahko bi mu tudi odgovorila, preseli se, je čisto isto.