So vsi kadilci tako arogantni?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ah, se en, ki ne razume, kaj hocem povedati. Preberi si moj zadnji odgovor, ker sem na telefonu pa da ne bom se 1x pisal.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... blokarska logika. Ampak spet, do svojega otroka morajo biti odgovorni in hvalabogu so! (mnogi niso)
Do svojega otroka moraš biti pa odgovoren ti in "okolici" primerno zračit. (vem da se zlobno sliši, sam vsak - ki ni ekstremist glede želja drugih - ti bo to rekel)

Še en primer zoprnih stvari v bloku je stepanje tepihov ipd čez okno/balkon. Ni proti zakonu, nič ne moreš in valda bo nekdo stresal prah in svinjarijo ravno, ko boš sušil cunje. Samo nimaš kej (no vem, da je s hišnim redom prepovedano, preden se kdo oglasi, ampak ni pa nezakonito).

Kar bi bilo pa lahko od njih "fer" je pa, da ne bi kadili, če vidijo odprto okno. Mogoče bi moral na to noto priti do njih (prvič, vse nadaljnjo "teženje" zna zadevo poslabšat v smislu, da bodo zanalašč pihali k vam). Ker tudi pri meni, ko se je kadilo na balkonu, se je vedno odprlo samo skrajno okno (najdlje od sosedov). Sej ne da bi kdo kdaj kaj rekel, ampak tako, iz občutka do ostalih...

lp

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
Ko so hoteli sprejeti ta zakon, http://www.rtvslo.si/zdravstvo/cigareto-le-ce-sosed-dovoli/211710 mi po pravici povedano ni bilo nič jasno. WTF?
confused-1.gif

Dokler se nisva preselila v blok, kjer sosedi kadijo na balkonu. Imava zaprt balkon. Noben od naju ne kadi, pa nama v stanovanju ves čas smrdi po cigaretih. Res smrdi. Najboljše je, ko se zjutraj zbudiš v ta vonj. Kot, da bi nekdo kadil v stanovanju.
Dejansko sedaj razumem pobudnike za ta zakon, še bolj pa avtorja teme.
Mogoče bi bil kak čistilec zraka in zaprta okna še najboljša rešitev, vsaj dokler ne preide te faze preobčutljivosti pljuč. Ali pa velikanska bomboniera za sosedo
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Imamo podoben primer, samo da so kadilci nad nami in iz balkona stresajo pepel in vso nesnago navzdol in direktno na nas
smile-1.gif

Ne, vem kaj bi rekel, kot to, da močno upam, da se cigareti podražijo na nekje 20 eur / škatlico, pa se bo mogoče kaj zmanjšalo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
V hišnem redu je zapisano, da se ne sme tepihov 'tepst' na balkonu in tega nihče ne počne.

Sej, na splošno imamo zelo dobre medsosedske odnose in nimam nobenih pripomb, ampak tile so na novo in bi človek pričakoval prijaznejši odnos, npr. 'uh, a res, pa dejmo najti kakšno rešitev ali kompromis', ne pa, da takoj sika nazaj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik nexi pravi:
Ali pa velikanska bomboniera za sosedo
smile-1.gif

Tole je pa zelo dobra ideja! Če bo kaj pomagalo, ko je soseda rekla, da bodo probali zmanjšati na minimum, bom dejansko tole naredil. Še 1x hvala!

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
... ampak ni mi pa ok njihov odnos, da mora zaradi njihove razvade trpeti zdravje mojega otroka zato, da ne trpi zdravje njihovega otroka.

Odnos? Mora? Lepo so ti predlagali, da zapri okna. Saj oni verjetno naredijo enako, da jim ne smrdi notri. Kaj dosti drugega v bloku IMO ni za pričakovati, ker je blokovsko življenje en sam kompromis. Pa ne, da jih zagovarjam.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Andy razumem kako ti je...

Mi imamo še hujšo kombinacijo, pod nami strastni kadilci na balkonu, nad nami ljudje, ki so 100% križani s konji (hodijo glasno kot konji)

Sicer pa je lahko cigaretni dim eden izmed sprožilcev asmatičnega napada, tako da kar zapri okno, ko boš zavohal dim.

Lepa beseda redko lepo mesto najde, sploh pri arogantnih ljudjeh

Black

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Sicer meni to ni ravno tako nerazumljivo, kako nekdo svojega otroka ne bi zastrupljal, drugega pa bi? Itak da bo za otroka naredil vse in ga b.k. za drugega.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
... ampak ni mi pa ok njihov odnos, da mora zaradi njihove razvade trpeti zdravje mojega otroka zato, da ne trpi zdravje njihovega otroka.

Odnos? Mora? Lepo so ti predlagali, da zapri okna. Saj oni verjetno naredijo enako, da jim ne smrdi notri. Kaj dosti drugega v bloku IMO ni za pričakovati, ker je blokovsko življenje en sam kompromis. Pa ne, da jih zagovarjam.

Ves kako je z zapranjem oken. Enkrat, ko zavohas je ze prepozno. Ce zapres, ko zavohas, se ti samo poca vonj po stanovanju in ne gre ven, dokler ne prezracis s svezim zrakom. Sej, podobno jd v avtu, ce vozis za kaksnim smrdljivcem.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Jaz predlagam da jim kupiš tiste e-cigare pa ne bo več problemov dima....in bo bolje za vse.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
437
83
45
dolenska
Še priden sem dokončal branje tvojega posta, sem pomislil kako smo mi prebivali tedne v bolnicah. Povem pa, kje za qurca živiš, da se samo tebi dim vali v flet? A tudi takrat, ko je nizek pritisk?
Eno ti je, da greš v bajto, drugo v pritličje. Kaj pa ozračje okoli vašega skoraj rajskega bloka?
V bloki živimo kadilci, nekadilci, garači, leni na socialni, ne moteči..... žal se boš mogel nekak prilagodit.

Še dobr da smo kadilci na svet.

Če majo ljudje brez veze prižgan radio al pa podnevi perejo cunje, jih tudi opozorite na stroške? Sosedo, ki je v penziji sem in mi je hvaležna. Pa nisem težil zaradi hrupa, ker ma sodoben pralni stroj ampak ker sem dobil občutek da ne ve da ma dvoizmenski štrom. Pa šestih prov sem imel.

Enajst let sem živel v LJ pa sem spokal, ker so v bloku nemogoči. Potem se v selim v blok pri nas in ugotovim, da je isti drek. Hvala bogu, da imam še bajto. Pa da se nisem še z nikomur skregal.

Hvala bogu da mamo kadilce, ki uničujejo našo zemljo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pred parimi meseci so naši bivši sosedje pod nami prodali stanovanje. Vselila se je družina, kjer kadijo.

In kaditi gredo po parkrat na dan na balkon, od koder se kadi direktno v hčerkino sobo. Hčerka je stara malo manj kot 3 leta in do njenega drugega leta smo bili 7x-krat v bolnišnicah zaradi bronhiolitisa, ker ima šibka pljuča.

Nekaj mesecev sem tole prenašal, prejle pa sem šel do njih, da se normalno pogovorim. Odpre mi ena teta in ko ji povem problem me vpraša, kje pa naj kadi? Rečem ji, da lahko kadi v svojem stanovanju.
In človek ne bi verjel, če ne bi slišal na lastna ušesa, ampak teta mi odgovori, da to pa ne, ker potem bo pa njen otrok moral dihati cigaretni dim.

Torej, da njen otrok diha njen cigaretni dim ni ok, da pa moja hčerka, ki ima težave s pljuči, (kar sem ji tudi povedal) diha njen cigaretni dim, pa je? To sem ji tudi povedal, da ne omenim, s kakšnim arogantnim glasom je odgovarjala, kar sem tudi pričakoval.
Nekaj je še nazaj govorila, na koncu pa rekla, da bodo zmanjšali na minimum.

Imam še kakšno drugo možnost razen tega, da računam na njihovo dobro voljo?

Edit: Aja, vmes mi je še omenila, da naj pač zapiram okna.

Zadevo se da urediti tudi s sodiščem.

Citat:

Prepoved medsebojnega vznemirjanja

73. člen

(1) Zaradi sosedstva ali prostorske povezanosti nepremičnin, morajo lastniki teh nepremičnin svojo lastninsko pravico izvrševati tako, da se medsebojno ne vznemirjajo in da si ne povzročajo škode.

(2) Pravice, ki omejujejo lastninsko pravico lastnika sosednje ali prostorsko povezane nepremičnine (sosednje nepremičnine), se morajo izvrševati pošteno v skladu s krajevnimi običaji in na način, ki najmanj obremenjuje lastnika nepremičnine.

S solidno argumentacijo, zdravniškimi potrdili, ki kažejo na vzročno zvezo, bi se dalo kaj takega omejiti.
Ker kot je nekdo napisal imajo sigurno kakšno sobo, kjer lahko kadijo in zanimivo, idioti sami ugotavljajo, da je to škodljivo! za njihovega otroka.

Cigaretni dim pa je dokazano zdravju škodljiv.

Kajenje pod oknom malega otroka pa mislim da bi vsako normalno sodišče moralo omejiti.

Okno je zato, da se odpre in prezrači.

Verjetno bi bilo potrebno zadevo reševati s kakšnim resnim dopisom in grožnjo z "Murkom".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ampak potem bi lahko to vsak utemeljil na sodišču, saj dim je škodljiv za popolnoma zdravega človeka in za bolanega, na slednje čas vpliva bolj, ampak imata pa oba prav. Za takšno trivialno zadevo niti sodišč ne bi rabili, če smo odkriti, edino če je sosed nad sosedom tudi kadilec
wink-1.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
predlagaj ji kajenje elektronskih cigaret.
vsak izmed mercatorjevih supermarketov jih prodaja.
flavor vapes so na voljo v več okusih, kava ali mentol recimo...

soseda na nikotinu, otrok brez dihalnih težav.
vsi srečni...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Potem te moti če gre kadilec mimo bloka? Kaj pa smrdeči dizel? Ne ta pa ne ker ga imaš po možnosti sam.
Nisem kadilec ampak v bloku je kompromis. Sicer je žalostno, da nastrada otrok .
Podobno sem imel z zgornjo sosedo in njeno hišico za ptičke čez zimo. Ptički pri njen, dreki pa primeni. Z lepo besedo in predlogom, da ji prestavim hišico pred blok sva se vse zmenila.
Drugače pa za tiste, ki zavohate dim čez zaprta okna. Zamenjajte svoje podrtije in prišparali boste na ogevanju pa še smrdelo ne bo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak potem bi lahko to vsak utemeljil na sodišču, saj dim je škodljiv za popolnoma zdravega človeka in za bolanega, na slednje čas vpliva bolj, ampak imata pa oba prav. Za takšno trivialno zadevo niti sodišč ne bi rabili, če smo odkriti, edino če je sosed nad sosedom tudi kadilec
wink-1.gif

Veš eno je, ko skuhaš kosilo na čebuli al pa večerjo, to se točno ve kere ure so, jesti je treba in če se normalno kuha, so tudi neki zračniki, da ni katastrofe.

Čik pa je mamilo, ki smrdi in izrazito ogroža zdravje. Če ima argumente, bo zadevo dobil, je pa rahlo "nenavadna".

Podobna zadeva kot če bi nad balkonom norega kadilca nekdo sušil perilo, ker je pač tam predvideno. Ja menda kot sosed mu ne boš šel smodit smrdljivega čika v sveže oprano perilo, pol si sam moten
smile-1.gif

Žal so ljudje povsem brezbrižni, boli jih k... za sosede in okolico, vidim pri meni v ulici.

Majo nevzgojenega psa, ki noro laja na soseda, da ne more niti na vrt stopit. Jih je lepo prosil, pa dobil odgovor, da pes pač laja.
Model ne j... sistema, z brusilko tudi ob nedeljah telovadi okoli bajte, ko pa preneha pa raje ne bom povedal, kaj dela pri odptem oknu, da se ne bo kje prepoznal...

Pa je videl zdaj v nedeljo, da ma sosed neko zabavo, da so obračali, pa gre drsat s fleksarco. Pa nič ni bilo nujnega za opravit, pač "nekaj" je delal, kar ma največ za en dan dela, on pa že mesec drsa in vznemirja.

Pa saj moraš biti nor no.

Ker sem malo vstran me tak ne moti, včasih pa zmoti popoldanski spanec tudi skozi izolirana okna. Za psa imam berajt petarde, samo se mi žival smili, vidim pa da se dobi ultra zvok, ki to zadevo elegantno uredi.