So vsi kadilci tako arogantni?

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Razumem, da imaš problem, ampak je tvoj ne njen. Aroganca je v tem primeru na tebi. Tvoja svoboda in pravica glede tega se pač začne šele tam, kjer se njena neha. Je pa klinac ja, če si v bloku, zraven imaš pa nekaj tako motečega.

Situacija je lahko tudi obratna, svoboda sosede se konča tam kjer se začnejo andijeve pravice.

Mislim, da ima pravico do čistega zraka, še posebej zaradi astme hčerke, cigaretni dim pa je je lahko močan sprožilec astmatičnega napada.

V tej situaciji sem na andijevi strani.

Black

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Potem te moti če gre kadilec mimo bloka? Kaj pa smrdeči dizel? Ne ta pa ne ker ga imaš po možnosti sam.

hysterical-1.gif

Tule si pa usekal mimo ...

Zakaj??? Razsvetli me.

Če nadaljuješ z agresivnim pristopom lahko pričakuješ povratne obtožbe v stilu glasne hoje, glasno igranje otroka itd.
Probaj se zmeniti je najlažje in največ dosežeš in na koncu nimaš spraskanga avta.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.857
6.517
113
Bla bla bla... Nikdar in nikoli, ne bo dokazal, koliko in kako je njen cigaretni dim parkrat na dan odgovoren za bolezen njegove hčerke, ker je to nemogoče... Tudi če bi bila vseh 7x v bolnici v tem času, kar so sosedje tu. Njemu se samo zdi in nikakor tega ne more podpreti z dokazi, da njen dim pa njegovi hčerki močno škoduje. In če že najde dohtarja, ki se mu bo dalo spuščat v prikupne slovenske medsosedske odnose (pa ga ne bo) pa bi mu pogoljufal (in točno to bi naredil) potrdilo, da je pa res njen cigaretni dim, ki njej tako blazno škodi, jih bo ona imela 5 bolj renomiranih strokovnjakov s področja, ki ga bodo zavrnili. Pa vseh 5 si sočustovalo z njim. Tako da dokler mu tega ne uspe - in mu ne bo - je ona v okviru svojih pravic, on pa izven.

Da smo si na jasnem, tudi jaz sočustvujem z njim, jaz bi bila v dani situaciji tudi rahlo obupana, ampak več kot to pa pač ne gre...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pomoje bolj Andya moti moralen odziv te zenske, saj pravico ima, ampak nek moralen cut, pa bi naj clovek tudi imel, ali ne?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Mislim da Andi vidi glavni problem v tem, da "ona svojemu otroku noče škodovat, za njegovo hčerko ji je pa kao vseeno".
Andi, kot so ti že drugi predlagali, prezrači sobo ko hčerke ni not, nato imej okna zaprta Soseda bo kajenje verjetno res omejila, vendar prenehala sigurno ne bo.

Blok je blok, vendar tudi v svoji hiši, odvisno od lokacije, nimaš popolnega miru. Pri nas recimo zgornji sosed večkrat letno kuri plastiko, dim se vali ravno proti moji hiši. Ko sem enkrat popizdil, se je zadeva malce umirila, a navada je železna srajca in dokler ga enkrat ne bo orenk udarilo po žepu ali kje drugje ne bo popolnoma prenehal. In ja, tako kot mi ima tudi on (oziroma njegov sin) majne otroke, a ker kuri pod hišo in se smrad vali v "dolino" ga to ne moti.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.857
6.517
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pomoje bolj Andya moti moralen odziv te zenske, saj pravico ima, ampak nek moralen cut, pa bi naj clovek tudi imel, ali ne?

Hja, tako je to pri nas. Ko vsi argumenti odpovejo, se pa moralo ven potegne. Iz same besede in nasplošno morale smo Slovenci naredili ku*bo.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Zakaj bi imela ženska moralni čut in si ne prižgala doma čika? Ali ima njen nadrejeni moralni čut, ko mora ona delati 12 ur na dan za minimalca in si s tem kvari zdravje? Zdej ji bo pa nek sosed pametoval, da naj omeji nekaj, kaj ji pripada in je dovoljeno v vseh pogledih (kukr praženje čebule vsak vikend, katere vonj se mi gravža, pa ne bom šou na sodišče iskat prepovedi praženja čebule).

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
KSZ

Verjetno ne rabim povdariti (pa bom, ker tako zastavljen stavek to enostavno zahteva
grin1.gif
), da gre v nadaljevanju za osebno mnenje in ne univerzalno edini pravilni pristop.

1. Če bi imel bolanega (šibkega, občutljivega,...) člana družine (še posebej otroka!), bi po lastnih zmožnostih poskrbel, da je v stanovanju maximalno zaščiten pred škodljivimi vplivi okolja.

2. V življenja ljudi (četudi še tako "drugačnih") se ne vtikam. Le v trenutkih nekakšne ogroženosti (zelo relativno, sploh v podobnih scenarijih, ko so potencialni oškodovanci majhni ali bolani otroci) ali kadar imam zelo slab dan (včasih v takem primeru kasneje pade neke sorte opravičilo). Drugače ne.

AndY, evaluate in najdi rešitev, da zadevo rešiš brez pomoči sosedov. Verjamem, da je naslov teme pisan v afektu
grin1.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Kupi hišo po možnosti vsaj 100 km od glavne ceste(da boste vdihaval najčistejši zrak kar je možno). Cena bo ista in ne boš imel nobenih problemov s sosedi.
P daobr...kva je s folkom....živi v BLOKU in misli po sistemu....zakaj se moram jst prilagajat...ZATO KER ŽIVIŠ V BLOKU. VSI SE PRILAGAJAMO. ...smrad...tečni otroc...prenaglas muska...vonj kuhe od sedmih sosedov...smrad bio odpadkov...zijala na oknih...štetje gat na balkonih........

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
joj andy ti pa imaš res probleme v življenju od prehitevanja čez tire dalje... si jamrač hujši kot jado in hanzi v kompletu

moti te vse... sedaj te motijo že sosedje...

v bloku si. lahko pa se preseliš nekam bogu izza noge v hišo s ogromno parcelo.. samo kaj te bo pa potem tam motilo?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Torej, če soseda spodaj suši sveže oprano perilo, jaz pa se odločim, da bom v času sušenja perila stepal tepih na balkonu (česar BTW ne počnem), mi po vašem ne more nič, oz. če se mi pritoži, ji lahko rečem, da naj ne bo arogantna in da perilo lahko suši tudi v stanovanju?

Zakon ne omejuje tega, hišni red pa je zgolj dogovor, ki nima (nujno) pravne podlage. Seveda ti lahko teži, pravno gledano, pa ti nihče ne more napisat kazni. Žal.

Je bil pa tudi na to temo enkrat en članek (rtvslo se mi zdi, ali pa preverjeno), ko so si eni penzjonerji na sestanku hišnega sveta zmislili nov pravilnik, med drugim, da ne smeš laufat pralnega stroja med 18h in 8h (al neki takega). Normalno, da je folk popizdil, ampak spet, edino kar se ti lahko zgodi, je da ti težijo.
rolleyes-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
čist iskreno, če mi pride kdo težit da ga moti če kadim na balkonu, mu tist trenutek zaloputnem vrata v glavo...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ja, čisto nič ne moreš, če kadijo na balkonu. Saj so na svojem... Je pa hudič, ker se takoj navonja, sploh ponoči, ko imaš odprto okno in te prebudi neznosni smrad... Prav to sem doživljal na morju. Lepo spimo ob odprtem oknu, blagodejen morski zrak in to... potem pa vsak dan pred svitom zavonjam fakin cigarete. Je ena stara še pred vsemi petelini hodila na kofe in čik ven.

Se strinjam da mnoge moti dim cigaretov. Tudi mene moti v mojem stanovanju. Zunaj mi je vse eno. Problem je, ker namlatit jo ne sme, tožit jo ne more, policaje poklicat zaradi tega....hahahaha
hysterical-1.gif
Torej razen prijazne besede na bo pomoči.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Če se kadi v sobo tvoje hčerke, zapri okno, ali pa poskrbi kako drugače, da dim ne bo prišel do nje:) Mislim, da ste nekadilci s svojimi forami šli malo predaleč.

Ko nekadilec v stanovanju zavoha cigaretni dim, je že prepozno za zapiranje okna. Vonja po cigaretah se ne znebiš, dokler zunaj ni spet svež zrak, ko kadilec neha kaditi, da prezračiš.

Ne vem ali imate kadilci že tako uničen vonj za vohanje cigaretnega dima, da ga sploh ne zavohate?

Probaj z navadno dišečo svečo, pazi da bo postavljena tako da je otrok ne bo preVrnil. Boš videl da dela čudeže, če bi ti kadil v stanovanju, bi v kratkem izginil vonj po dimu. PROBAJ!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Mislim, da obstajajo neki sistemi prezračevanje z rekuperacijo; taki, lokalni, ena luknja v steno in ventilator. Zraven moraš pazit, da je ogljeni filter.

lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.460
10.693
113
problem kadilcev je, ad so arognatni in v dimu ne vidijo problema,vsaj direktno ne. Da povečini smrdijo pa tudi pomeni da sebe ne zavohajo. bolj zanimiv je črv v glavi, da so čiki dragi, smrdijo in še škodijo zdravju..WTF, da greš pol pušit.
bonk.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Če se kadi v sobo tvoje hčerke, zapri okno, ali pa poskrbi kako drugače, da dim ne bo prišel do nje:) Mislim, da ste nekadilci s svojimi forami šli malo predaleč.

Ko nekadilec v stanovanju zavoha cigaretni dim, je že prepozno za zapiranje okna. Vonja po cigaretah se ne znebiš, dokler zunaj ni spet svež zrak, ko kadilec neha kaditi, da prezračiš.

Ne vem ali imate kadilci že tako uničen vonj za vohanje cigaretnega dima, da ga sploh ne zavohate?

Probaj z navadno dišečo svečo, pazi da bo postavljena tako da je otrok ne bo preVrnil. Boš videl da dela čudeže, če bi ti kadil v stanovanju, bi v kratkem izginil vonj po dimu. PROBAJ!

samo mojih 5 centov... s kurjenjem sveče in dišečih palčk in podobnih smeti bo v zrak v sobi spravil veliko več delcev kot se od en štuk nižje prižganega čika priplazijo čez odprto okno...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
problem kadilcev je, ad so arognatni in v dimu ne vidijo problema,vsaj direktno ne. Da povečini smrdijo pa tudi pomeni da sebe ne zavohajo. bolj zanimiv je črv v glavi, da so čiki dragi, smrdijo in še škodijo zdravju..WTF, da greš pol pušit.
bonk.gif
Piješ alkohol?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Tako je!

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Lahko kadijo ali v kopalnici in vključijo ventilator, ali pa v kuhinji, pa prižgejo napo, ali pa gredo kaditi dol v park.
Prejšnji sosedje so se odselili na Švedsko, ker je oče tam dobil boljšo ponudbo za službo, kot je imel tukaj.

Seveda, lahko naredimo mi marsikaj, ampak zakaj se mora kvaliteta življenja poslabšati nam, če zaradi njihove razvade nočejo ogrožati zdravja svojega otroka?

Glej, ti bil njim omejeval njihove pravice, da bi sebi višal kvaliteto življenja? Si mogoče pomislil, da se tudi ti lahko odseliš. če te moti, da imaš razvajenega sosega?