So vsi kadilci tako arogantni?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ne vem ali imate kadilci že tako uničen vonj za vohanje cigaretnega dima, da ga sploh ne zavohate?
Ja, zasvojenost je pekel!
evil.gif

Glede argumenta "na svojem" to ne igra skoraj nobene vloge. Pol bi ja lahko nekdo nekoga s snajperom ustrelil, in se izgovarjal, da je to počel "na svojem" (streljal je s svojega balkona).
Če pa kdo reče, da je umor prepovedan, kajenje pa ne, pa naj pogleda citat zakona (Snecer). Povzemam del:
morajo lastniki ... svojo lastninsko pravico izvrševati tako, da se medsebojno ne vznemirjajo in da si ne povzročajo škode.

En lep primer: imaš pravico na svojem dvorišču z valjarjem ravnati teren. Razen če se je tam sosedov mulec spotaknil in leži na poti valjarja. Potem se ti tam pravica valjanje začasno neha, pa čeprav je ta parcela "na tvojem" že 500 let.

Je bila ena sorodna tema o nekih emisijah/imisijah tule nekje na forumu. Poglej, če je tam kaj koristnega. (mislim da je tam šlo za dim od kurjave ali žara...)

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Brezžični zvonec stane manj kot 15€.

Zmeni se, da ti pozvoni ko bo šla kadit in zopet, ko bo nehala. Ti tačas zapri okno.

Če je neka normalna kadilka, gre na cigaret na uro, dve.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
No, sosedom sem situacijo včeraj na lep način razložil in sem upal, da bo lepa beseda lepo mesto našla. Glede na to, da so me danes tožarili pri najemodajalcu in upravniku, očitno temu ni tako.
Mogoče so vidli to temo...
tongue-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
A se samo meni zdi, da v tejle debati nekadilci izpadejo bolj arogantni kot kadilci ?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Preprosto: Zamisli si, da namesto cigaretnega dima spodaj spuščajo cianid. Ful razredčen. Praktično nič ne škodi.

Tako si lahko neodvisno mnenje ustvarijo tako kadilci in nekadilci.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.011
182
63
V bistvu je tako, da so oni na svojem in je lahko samo njihova dobra volja, da upoštevajo tvoj predlog. Na to, v katero smer bo pihal veter in nosil dim, oni nimajo vpliva. Pa tudi ne verjamem, da piha oz. se dim vali vedno v isto smer.

Imamo eno tako sosedo zraven firme, ki ima astmo, pa na 30m voha zaprte vreče granulata, ki so na dvorišču, ta zrak jo duši in ponoči ne more spati... Poanta je v tem, da je granulat brez vonja, poleg tega pa še zaprt v vrečah
smile-1.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
A se samo meni zdi, da v tejle debati nekadilci izpadejo bolj arogantni kot kadilci ?

A se samo men zdi, da si dejansko nekateri ljudje jemljejo občutno preveč za svoje ob dejstvu, da živijo v bloku? Zaenkrat smrad po čikih od zunaj, smrad po čebuli od znotraj, vonj roštilja(plinskega) z balkona recimo, niso dejavniki na katere bi lahko vplival - razen v primeru, da imaš nad povprečno prijazne in razumevajoče sosede. Redkost.
bonk.gif

Še to ko ti po prezračevalnih jaških prismrdi od drugih po čikih, kuhanju itd. je stvar bolj problematična in moteča. Pa spet ni ravno sosed zidal.... S tega vidika hvala bogu, da ne kadijo v stanovanju (tudi če ne bi imeli otrok).
Zaenkrat pri nas ni prepovedano kadit na svojem balkonu - je pa kot sem videl npr. prepovedano že na avtobusni postaji. Torej, ko se bomo seznanili s kakšno novo zakonodajo ala New York potem bo možna pritožba.
Andy, mislim, da si že globoko v medsosedskem sporu - glede na to, na kaj so se pritožili pri upravniku (folk je dejansko res blesav). Res te razumem, da te skrbi še dodatno zaradi hčerinega stanja, ampak tole se razen z zapiranjem okna ne bo rešilo. Od zdaj bo šlo verjetno po staroslovenski navadi samo še na slabše. Morda pa bo lastnik tega stanovanje v prihodnje gledal, da ne bo vzel kadilcev. Mogoče so mu že sedaj rekli, da so nekadilci - kaj pa veš.
Strinjam se tudi s tistimi, ki pravijo da se z vnetimi kadilci dejansko ne da pogovarjat o problemu kajenja in posledic. Poznam primer novega stanovanja v katerega po mogoče dobrem letu težko vstopim in mi je hudo za kolega, ampak kaj - njegov flet, njegov lajf. Hvala bogu poznam več takšnih, ki so vsaj znotraj fleta skenslali kajenje. Pa smo spet tam....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
jaz pa tak rečem. andy je težil in bil pametn ziher. če bi samo lepo prosil ziher nebi šli najemodajalcu tožit.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Potem te moti če gre kadilec mimo bloka? Kaj pa smrdeči dizel? Ne ta pa ne ker ga imaš po možnosti sam.

hysterical-1.gif

Tule si pa usekal mimo ...

Zakaj??? Razsvetli me.

Z omenjanjem dizla ...

Ja najlepše je ko v zimskih zmrznjenih meglenih jutrih, ko vse tišči navzdol pol parkirišča ogreva svoje 10+ stare dizle. Po možnosti celo toliko časa da se šipe same ogrejejo. To je res ena najlepših vonjav in ena najbolj zdravih

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
pa si ti kdaj sebe povohu po prepitem veceru? uglavnm zadeva je cisto ista, razen da ni indirektnega kajenja... so pa pijani vozniki, pretepi itd...

kar se pa tice kajenja zunaj:
http://news.stanford.edu/news/2007/may9/smoking-050907.html

mocno dvomim, da je med kadilcem in otrokom manj kot 1,8m in da veter konstantno piha od kadilca do otroka...

kadilce enačiš s pijanci? Ja, imaš kar point.
grims-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
Andy, lepo gume zakuri na svojem balkonu, pa da vidimo odziv sosedov.. itak na svojem kuriš.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Andy, lepo gume zakuri na svojem balkonu, pa da vidimo odziv sosedov.. itak na svojem kuriš.

In kurjenje na odprtem (sploh pa gume) je ful legalno
rolleyes-1.gif

Raje predlagajte kake pametne rešitve, ne pa kontra "napad".

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Ma, kadilci smo carji; dokazano bolj druželjubni in priljubljeni pri nežnem spolu.
Zakaj se pa potem toliko nekadilcev pridruži kadilcem na prostoru za kajenje?
Ker so nekadilci dolgočasne zgube (pa ne samo v tem smislu, da ne polnijo državne blagajne), ampak se jim tudi pijača upira, pol pa niso za žur, kavsajo pa tudi ne. Pol jim pa žena pobegne s kadilcem in alkoholikom....
Lepo je biti alteraš. Toliko pronicljiv izjav, ki odražajo slovenski duh ter pregovorno toleranco ne najdeš nikjer druhje.
jej, pij in kavsaj (pa še kakšnega prižgi), za večnost se ne ravsaj...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

In kurjenje na odprtem (sploh pa gume) je ful legalno
rolleyes-1.gif

Raje predlagajte kake pametne rešitve, ne pa kontra "napad".

na svojem lahko delaš kaj češ
evil.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Seveda: vzgajaš travco, nabijaš muziko celo noč, preprodajaš orožje. To vse je dovoljeno, samo če si na svojem
evil.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
No, sosedom sem situacijo včeraj na lep način razložil in sem upal, da bo lepa beseda lepo mesto našla. Glede na to, da so me danes tožarili pri najemodajalcu in upravniku, očitno temu ni tako.

Vem da to ni tvoj stil (tudi moj ne) ampak, če se bodo situacija stopnjevala:
Copate zamenjajte za lesene cokle
Tamali kupi košarkaško žogo in frnikule. Tudi kolebnica bo fina (sploh če bo skakala v lesenih coklih)
Če tudi to ne bo pomagalo Na okensko polico namestite rože in jih močno zalivate, da bo dol teklo....

ok. sem si dal mal duška
wink-1.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ja, pa vsak dan naredi kako polico (vrtanje v zid) ob 21:45-22:00
evil.gif

In če doseže, da nehajo kadit naj nadaljuje še pri kuhanju golaža, pri prelaganju krožnikov, pri potegu vode v kotličku.............
Rekel ji je, da ga moti to je pa tudi vse kar lahko naredi razen, če se odseli.
Sem nekadilec in verjamem, da je Andy1 prav fajn poba ampak pri takih stvareh se v bloku lahko samo hebeš
wink-1.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
KSZ

pustimo malo ob strani ideje kako zakuhat sranje med sosedi, pa vzamimo za izhodišče kako izboljšat razmere za tamalo...

ljubljana sproti objavlja podatke o kvaliteti zraka: klikenzi. Kakor vidim so trdne delce dvignili na PM10 (v raziskavi ki jo je nekdo zgoraj nalimal so merili PM2,5, tako da se obeh raziskav ne da neposredno primerjat. In smrad (čiki, gnojnica, silaža) ni isto kot trdni delci (ki so vzrok za bronhitise in napade astme), ampak razni merkaptani (isto kot se daje v plin da smrdi, v ppb količinah, gugl pove več), tako da če je PRAVI razlog zdravje tamale, bi namontiral filter še preden so se pojavili čiki na balkonu - jbg, najlepše mesto na svetu ima enega najbolj onesnaženih zrakov. Lahko peljemo debato v to smer. Ker tudi če spodaj nehajo kadit, jih izselijo in ukinejo vse dizle na parkirišču, bo tamala še vedno živela v qrčevem zraku, ki pa sicer ne smrdi.

Look on the bright side - susjeda te je vsaj pripravla do tega, da boš nekaj naredil v tej smeri. Ali zapiral okno, ali razmišljal o filtru. Ker to moraš zrihtat v vsakem primeru, tudi brez smradu od čikov odspodaj. Aja, pa filtriranje ne pomeni raznih ionizatorjev iz nedeljskega dnevnika, ti pomagajo toilko kot orgonit. Za primeren filter za tvojo kvadraturo sobe ti bo kdo drug znal povedat.

mojih 5 centov :D

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
jaz pa tak rečem. andy je težil in bil pametn ziher. če bi samo lepo prosil ziher nebi šli najemodajalcu tožit.

Seveda sem težil. Japajade. Ravno zaradi tega sem bil ultra prijazen, kolikor se je le dalo, ker sem pričakoval od kadilca tak odziv. Sej bi snemal pogovor za vsak slučaj, ker sem pričakoval, da me bo tukaj kdo tega obtožil, ampak sem si premislil.
Na najemodajalca in upravnika se niso obrnili, ker bi bil jaz nesramen, ampak, ker so me hoteli na bedast način za*ebati, pa jim je ustrelilo nazaj, ker imam z vsemi sosedi zelo dobre odnose, z upravnikom tudi in očitno tudi z najemodajalcem, čeprav se iz glave trenutno ne spomnim, kdo bi to bil, a očitno se je on spomnil mene, ker je vedel za hčerkino zdravstevno stanje.
Blok stoji 10 let in mi smo tukaj od začetka, vedno je bilo vse ok, ti najemniki pa so tukaj 1-2 meseca in kar naenkrat je nekaj narobe. V komu misliš, da je problem?