So vsi kadilci tako arogantni?

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
" ker sem pričakoval od kadilca tak odziv...."
"Blok stoji 10 let in mi smo tukaj od začetka, vedno je bilo vse ok, ti najemniki pa so tukaj 1-2 meseca "
"V komu misliš, da je problem? "

To zgoraj zveni kot sovražni govor...
Odgogovor na zadnje vprašanje: v tebi, ker misliš, da si nekaj več in imaš večje pravice kot: po želji obkroži: pritepenci, kadilci, bosanci, črnci, dodaj še kaj.
No, končno si se razkril, sram te bodi!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zakaj pa se jih naj ne bi? Kadilce, pijance...to treba vse izkoreninit.

Saj niso nič drugačni, kot hardcore junkiji, s tem da junky pač umre v roku par let, kadilec, pijanec, pa pač v roku par 10 let. V osnovi pa je početje enako, s neko "zasvojenostjo" se pač škodi sebi, kar na koncu privede do smrti.

S tem, da kadilci škodijo še bližnjim.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
ok se strinjam.. vse izkoreninit.. pa ekstremne kolesarje, športnike, plezalce, obsedences eko hrano,obsedence s sexom...

vse izkoreninit... to je samo zalega! a ne?

aja neeee tebe motijo samo kadilci pa pjanci... ostali so ok...

ker mene pa recimo motijo kolesarji ki se s specialko vozijo po cesti ker so odvisni od treninga.. dejmo še to popucat če ze pucamo... al kakšno imaš ti mnenje?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
problem je v temu, da si ti nestrpen do kadilcev...

ampak kadilce se je res že ornk v kot stisnl...

Ni res. Imamo kadilce na levi strani od našega stanovanja in spodaj desno, pa ni nobenega problema, ker zelo redko kadijo na balkonu.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
" ker sem pričakoval od kadilca tak odziv...."
"Blok stoji 10 let in mi smo tukaj od začetka, vedno je bilo vse ok, ti najemniki pa so tukaj 1-2 meseca "
"V komu misliš, da je problem? "

To zgoraj zveni kot sovražni govor...
Odgogovor na zadnje vprašanje: v tebi, ker misliš, da si nekaj več in imaš večje pravice kot: po želji obkroži: pritepenci, kadilci, bosanci, črnci, dodaj še kaj.
No, končno si se razkril, sram te bodi!

Mah, kakšen sovražni govor neki. Dej, ne nabijaj. Ne poskušaj obračati mojih besed. V blokih so ljudje masrikatere narodnosti, pa se z vsemi razumem ok.
Na vsak način se kadilci trudite mene obrniti v sovražno osebo in iščete drobce v mojih tekstih, s čimer bi me obsodili. Žalostno.

In, a ni čudno, vse moje predpostavke, da sem pričakoval tak odziv, kljub ultra prijaznosti, so se uresničile.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nisem rekel, da mene osebno motijo, tudi sami si kdaj prižgem kakega
wink-1.gif

Ampak gre se za "zadevo" s katero škodi nekdo sebi in okolici. Škodljivost je dokazana, je nedvoumna. Zakaj bi se naj to sploh toleriralo? No..saj vemo zakaj, ker je biznis, ampak se postopoma izkoreninja. Ne se bat, saj čez nekaj časa bo prepovedano tudi v avtu, bloku...v hiši...in enkrat povsod. Ampak ker je to biznis + politična odločitev, se je pač lotevamo postopoma, da ne boli preveč.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Lej, zelo lepo si napisal. Verjetno si tako mislil. Verjetno ti to ždi v podzavesti. malo se poglobi vase in premisli o svojem predzadnjem postu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
darjan. prepovedujejo vedno več... in na koncu bodo prepovedali kar človeštvo samo...saj veš... rojstvo dokazano vodi v kasnejšo smrt....

ne vem, zakaj nebi smel na svojem balkonu prižgat čika. cigare...

ker potem kmalu nekdo ne bo smelpražit čebule.pečt čevapov.. ker vse to oddaja SMRAD!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Me res zanima, za kakšne nestrpneže so morali biti naši starši obsojeni s strani kadilcev, v časih, ko je bilo kajenje v delovnih prostorih dovoljeno in so kadilci zadimili cele sobane.

Ali pa se še spomnim, kakšen revolt kadilcev je bil v času, ko se je prepovedalo kajenje v lokalih, češ kako jih omejujemo. No, od marsikaterega kadilca slišim mnenje, da se zdaj strinja s to odločitvijo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Lej, zelo lepo si napisal. Verjetno si tako mislil. Verjetno ti to ždi v podzavesti. malo se poglobi vase in premisli o svojem predzadnjem postu.

Mi ni treba. Imam čisto vest.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik drmr pravi:
AndY1 tečn si ko driska. Maš srečo da nisi moj sosed.

Zakaj imam to srečo?

No, s katere strani prihaja 'sovražen govor'?

Iz te teme je lepo razvidno, katera populacija bi luputala z vrati, pokazala hudiča in mi govorila, da imam srečo, da nisem njihov sosed. Kateri je sovražno nstrojen?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj sem rekel, intelektni razvoj je pri enih malce zaostal, se lepo vidi tudi iz te teme
smile-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://www.slonep.net/vodic/pravni-nasveti/sosedje?view=vprasanja&direct=2929
Citat:
Pravna podlaga za takšne motnje obstaja - Stvarnopravni zakonik jo podaja v svojem 73. členu kot prepoved vznemirjanja. V skrajnem primeru je možno zaradi takšne kršitve sprožiti spor na sodišču, ki lahko prepove nadaljnja taka moteča ravnanja.
Citat:
Vendar pa glede na prakso in realnost sodnih postopkov (zlasti trajanje) vam svetujemo, da se skušate s sosedom najprej lepo pogovoriti in mu predstaviti svoj problem, zlasti to da imate majhnega otroka. Poleg omenjenega člena se lahko sklicujte tudi na pogodbo o medsebojnih razmerjih, ki utegne imeti kakšne določne o medsebojnem motenju. (tudi če vi ali sosed niste podpisnik je za vas zavezujoča, če jo podpiše prejšnji etažni lastnik)
Je pa tole iz leta 2003 ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Torej je priporočljivo, da andy podpiše tudi z ostalimi sosedi t.i. pogobo o medsebojnih odnosih, kjer lepo opredelijo le-te, ker če slučajno dobi nove sosede, se bodo le-ti morali držati te pogodbe?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Reci ji naj neha kadit... Dobro za njenega otroka, njo in vse okoli. Povej ji, da ti bo hvaležna v prihodnosti, če se odloči za to varianto. Nekakšna win-win varianta.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej je priporočljivo, da andy podpiše tudi z ostalimi sosedi t.i. pogobo o medsebojnih odnosih, kjer lepo opredelijo le-te, ker če slučajno dobi nove sosede, se bodo le-ti morali držati te pogodbe?

Tole je pa dejansko res....če vam uspe podpisat tako pogodbo s 75% lastnikov v bloku. Got my point?
evil.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Primer andyja je IMO povsem jasen - če ima bolnega otroka, potem naj se sosedje prilagodijo, pa ne iz pravnih razlogov, pač pa zavoljo human decency.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No ja...itak
smile-1.gif
ampak če ima nekdo dobre odnose lahko prec to uredi, je pa zelo dober podatek to za vse, ki živijo v blokih. Pa magari s enim sosedom...

Ampak potem mora verjetno to pogodbo bivši lastnik omeniti novemu najemniku, oz jo tudi pokazati?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.857
6.517
113
Ne, tukaj so vsi v predpostavki, da ima Andy prav, ona baba pa nagaja. In ne morebiti obratno. In da bodo situacijo vsi tako videli... Po moje je večja verjetnost, da ga čaka presenečenje, da ima več kot 75% sosedov "arogantnih".

Moj nasvet za tebe Andy: namesto da trenutno posvečaš vso svojo energijo v to, da si sam sebe prepričal, kako smrad škodi tvoji hčerki (smrad pač ni enako škodljivi delci), najprej to preveri. Ko boš ugotovil, da z 99% verjetnostjo ne, se boš pomiril s situacijo. Verjamem, da je še vedno moteče, če ti smrdi v sobi, pa na to nimaš vpliva, ampak se mi zdi, kar tebe žre, je to, da domnevaš, da je vse skupaj škodljivo za tvojega otroka, s čimer se pa seveda normalen človek ne more sprijazniti.