So vsi kadilci tako arogantni?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Veliko bolj bi tema pasala v Prosti čas in družina.
Sicer pa ima tudi moj sin bronhiolitis, tudi je bil že večkrat v bolnici in zdravniki vseskozi opozarjajo na izogibanje cigaretnemu dimu, ki je zelo škodljiv. Je pa vonj, ki se potem voha v hčerkini sobi neškodljiv, ampak moteč, kar mi je popolnoma razumlljivo.
Se je pa Andy res počutil prizadetega zaradi besed sosede in je zato večkrat te besede tudi izpostavil, ga popolnoma razumem, čeprav sigurno niso bile mišljene na tak način.
Lepo, da ste se zmenili, nesi ji bonbončke, spijte kavo (ob kavi paše cigaret
evil.gif
) in mogoče boste postali še prijatelji, kar je med sosedi v bloku prava redkost.....

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Citat:
Moram pa povedati, da od tega dogodka, da spodnji sosedje ne kadijo več na balkonu in da se ne zavoha več cigaretnega dima. Jim moram en dan nesti bomboniero v zahvalo.

Mogoce bi bilo bolje eno steko cikov...
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Se je pa Andy res počutil prizadetega zaradi besed sosede in je zato večkrat te besede tudi izpostavil, ga popolnoma razumem, čeprav sigurno niso bile mišljene na tak način.

Ja mater vola, sigurno so bile. Pa kam nas je pripeljala ta politična korektnost, ko morajo vsi vsevprek ponavljati mantro, vsi smo si enaki, vsi imamo enake možnosti, tralala, blablabla. Ne glede na vse.
Meni je moj otrok najpomembnejši, bolj pomemben od ostalih otrok. Pika konc. Sta mi pa npr od andyja in od sosede enako vredna... pa manj kot moj... Tisti, ki pravi, da mu je lasten otrok enako pomemben kot katerikoli drugi laže ali pa ima koleščke malo čudno zavrtene.

Več kot očitno andy razmišlja enako - njegov mu je bolj pomemben kot od sosede, saj je predlagal naj gre kaditi v stanovanje čisto njenemu otroku pred obraz, pa čerav je to do njene hčerke bistveno bolj škodljivo, kot v trenutni situaciji do njegove. To je edini normalen odziv na situacijo. Njegov komentar, kako da se njeni sosedi ne zdi njegov otrok ekvivalenten njenemu, je pač seveda toliko bolj mimo.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
810
113
andijeve težave so razumljive. Zaradi velike koncentracije dima se mu je zameglil um. Joke.

Nazadnje uredil moderator:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
Dejstvo je, da s(m)o lahko kadilci s svojim smrajenjem zelo nekulturni in moteči za tiste ki ne kadijo. In ja: cigaretni dim in ostanki smrdijo ko svija!
Dejstvo je pa tudi, da s(m)o lako nekadilci še bolj nadležni s svojim teženjem kot kadilci s kajenjem.
Kot nekadilec in bivši kadilec si jemljem pravico, da komentiram obe plati, ker jih pač poznam.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ti si tipičen militantni nekadilec. Sam sem že vrsto let nekadilec in zato poznam obe plati, kadil sem namreč skor 20 let . Ne morem pa razumet kako lahko nekdo najde podlago za teženje če nekdo štuk nižje kadi ? Saj ne rečem če bi po mestih dihali triglavski zrak, tako pa dihate svinjarijo od zraka, tako da je na koncu tisti prefiltrirani skozi cigaret malodane čistejši kot tvoj dišeči smog.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.458
10.693
113
pa dobro, tebi bibilo fajn, da bi ti spodnji sosed šiso polival po svojem balkonu, tebe bi pa dušilo en štuk višje? Kot da se z zadetimi meniš.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Saj je napisal, da se je 20 let "zadeval".
wink-1.gif

Moje sranje je OK, ker tudi drugi serjejo...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.458
10.693
113
drugače pa, na vsaki škatli piše, da Dim škoduje vam in ljudem okoli vas. To jim podmuliš v faco, pa ima da so STFU. po požvekajo tiste smrdljive čike.

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Tisti dim je škodljiv ko škatlo zakuriš, na cigaretih pa nič ne piše.
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Tudi kar se mene tiče bi bilo to primerno uvesti pri ZZZS, kadilcem bi bilo potrebno računati več. Tako se ne omejuje nikakršna pravica kadilcem, se pa bolj pravično porazdeli stroške za zdravstveno varstvo.

Zanimivo, da so v neki severni državi (zdaj se ne spomnim točno kateri) naredili ravno obratno. Kadilci imajo olajšavo pri plačilu zdravstvenega zavarovanja, saj umrejo hitro, brez velikih stroškov, skrajša se doba plačevanja pokojnine. Razni zagrizeni športniki pa živijo dlje, imajo poškodbe okončin, treba jim je menjati kolke, delati by-pase,...

Pa to ni šala, ampak je res.

Daj se prosim spomni v točno kateri, preden nebuloze prodajaš za resnico.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Logično, ali zakaj misliš, da se še bolj ne prepove cigaret?

To dvoje pa sploh ni povezano. Prepovedano ni zato, ker bi bilo stanje bolj ali manj enako, le regulativo in nadzor bi izgubil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ziher ja, kot da državi ni v interesu ves ta davek, pobran od čikov.

Regulativo? Tako, kot je bilo v času prohibicije? Dvomim, ni zdaj več to čas 20 let prejšnjega stoletja. Ampak če ne drugo, bi se vsaj rešili kajenje v blokih, javnih površinah in avtomobilih, kar je že velik plus, ali ne?