So vsi kadilci tako arogantni?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kako se nihče ne zaganja? Kaj ni bilo neka govora o davku na sladkane pijače, ali so ga celo uvedli? Če plačate več, kot naredite škode, to potem spremeni dejstvo, da kajenje škodi, ali kaj? Tudi če bi legalizirali droge, bi bilo verjetno več profita, kot škode, pa to nikomu pametnemu ne pade na misel, ne?

Pa sladkor sam po sebi ne škodi, škodi pretirano konzumiranje le-tega.

Kdo je ugotovil, da prepoved ne bi imela haska? Isti, ki so ugotovili, da preved kajenje v kafičih ne bo uspela?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Ne bova zdej vsepovprek o cikih, drogah itd. Moj point je samo v temu, da so cigareti, hvalabogu postali dokaj druzbeno nesprejemljivi. Recimo videt nekoga, ki se seta malo okoli s cikom v gobcu je grdo, se posebej ce je to zenska, pa naj bom sovinist, ampak tko pac je.
Videt recimo 12letnega mulca s cikom je nekaj groznega in bi vsi gledali starse prekleto cudno. Ce pa mu tiscijo lizike in cokoladke v roke, pa je vse OK. Karikiram.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
No, meni je recimo še bolj grozno, da ob 8h zjutraj vidim osnovnošolca višje stopnje na biciklu na poti v šolo, ki z eno roko drži balanco, v drugi pa pollitrski Pepsi. WTF? In to je družbeno čisto sprejemljivo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Jaz pa sem napisal, da se je to dogajalo že pred 20 leti in ni bil noben debel, tudi sladkorna je bila zelo redka (pa še ta je bila tipa 1).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ja...ampak ste (verjetno) prenesli te slabe prehranjevalne navade tudi v odrasli življenje, ne? Ko ste se nazadnje srečali s sošolci (če ste se), koliko je takšnih, ki ste/so predebeli?

O tem piše avtor..ne o problematiki enkratnga obiska mcdonaldsa mesečno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Napisal si, da 1x mesečno ni panike. V šoli gredo mogoče parkrat na leto tja (če sploh), torej po tvoje spet ni panike.
Če bo pa kdo dnevno hodil v McDonalds pa so kvečjemu krivi starši in ne šola.

Spet klasičen primer, ko so vsega učitelji krivi, nikoli starši
rolleyes-1.gif

Šola uči otroke, starši jih vzgajajo. Pričakovanje drugačnih vlog je neumno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Na eno vprašanje vseeno nisi odgovoril
wink-1.gif

Problem tudi je, da sedaj vzgajajo otroke starši, kot si ti, ali ta generacija, ki je bila vzgojena na slabih temeljih in tudi če misli, da pravilno vzgaja, jih napačno, kar se tiče prehrane.
Pa tudi to je problem, da moderen način življenja staršem onemogoča normalne vzgoje otroka in šola prevzema del le-tega, tudi iz tega vidika bi se šole morale začeti malce spreminjati, kajti vedno manj časa bo za vzgojo otrok iz strani staršev, žal.
Ne moreš otroka vrečt v morje in pričakovati/upati, da se sam nauči plavati, odrasli pa medtem na kopnem kažejo s prstom en na drugega in prelagajo odgovornost.
Tudi sam sem bil v OŠ napačno naučen o zdravi prehrane in če ne bi posvetil kar nekaj časa iskanju pravih odgovorov bi še verjetno danes mislil narobe. Ampak večina ljudi nima interesa/časa/volje se lotiti kaj takega, ali pa mislijo da sploh ni potrebno. Krive pa so v veliki meri navade iz otroštva.

Ampak tukaj smo sedaj zašli v off, torej over and out
wink-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ali pa kaj takega?

https://www.facebook.com/photo...e=1&theater

In kaj je to takega? Mi smo se v nižjih razredih OŠ (pred ~20 leti) pri vsakem izletu v LJ ustavili v Domžalah v McDonaldsu.

Ne vem, kaj se razburjaš. Hotel sem opozoriti na slabe navade. Jaz sem strogo proti kokakolam, mcdonaldsu, žvečilnim, sladkarijam, umetnim cukrom ipd., če so bolj pravilo kot izjema. Vsaj enkrat mesečno peljem mulca v McDonalds, tudi kolo lahko pijeta če želita. Nimam pa kole doma v hladilniku, sladkarije so izjema, ne pravilo. Nekaterim starim se pa pač ne da ukvarjat s tem. Kar mulc hoče, to dobi. To je problem.
Jih vidim popoldne na igrišču po vrtcu, šoli, in obvezno nahrbtnik smokijev, piškotov, čigumijev, frucov. Potem pa baba jamra, kako mulc ne je večerje. Ja, kako zaboga pa bo jedel zelenjavo, če je celo popoldne natepaval cukr??? Fak.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ksz

Celo znanost ste naredili iz tega.
bonk.gif
andy zadeva je zelo enostavna. Pokukaš če soseda kadi , če ne kadi preluftaš otroško sobo. Če kadi počakaš 5 minut. Al se samo meni zdi to logično? Tud jaz ne luftam stanovanja, ko veter prinese vinj po črvapih iz bližnje srbske restavracije. Zaprem in odprem, ko se razkadi.

Pa še nekaj. Če bi imel otroka in bi bil kadilec. Kje bi kadil? Verjetno na balkonu. In kaj bi odgovoril sosedu, ki bi ti prisel tezit? Verjetno popolnoma enako. Arogance tu ne vidim. Vidim pa iz postov, da preziraš kadilce....

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
omejit gibanje da ne greš v hribe in se poškoduješ alpa plavat pa ne utonš...

edino kar boš lahko delal je u fabriki za trakom...

Tocno tko, sej se vidi kako vpliva gonja proti kadilcem na kadilce ze ce pogledas kaksne avtor te teme vn mece oziroma kaksne prezire se gre na kadilce k misli da je treba sosedo ustrelit ker kadi na balkonu ker se njemu tko zdi prav. Tako se to zacne in nakoncu mas pravil toliko da se se premikat nemores. Oziroma kako z egre tisti rek, "kjer se za enega pravila koncajo, se za drugega pricnejo" sam ofce tega ne dojamejo in so na kratki rok zadovoljne, na dolgi pa hebene. Sam takrat ko imas stil v riti je ze prepozno.

Ce bi ze bilo vredu, bi bilo ce bi se sli slogane, recimo "ponosen sem ker ne kadim" ali podobno, ker sedaj je narod tako napumpan da se skoraj razpocijo od jeze in pasivnega kajenja ko se najde kadilec zraven itd.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Vsi ki se kot kadilci počutite diskriminirane, imam rešitev za vas. Nehajte kaditi in uživajte v vseh privilegijih non-junkijev.