So vsi kadilci tako arogantni?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Prohibicija alkohola v ZDA? Zadeva se ni najbolje obnesla in so jo na koncu morali odstraniti. Podobno bi bilo če bi prepovedali kajenje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ugibanje na podlagi česa?

Torej, če bi uvedli prepoved in bi vseeno "mafija" nekako delovala in bi ljudje kadili, bi vseeno kadili na javnih mestih, v blokih, v avtomobilih? Ker bi kaj, policija zamižala na eno oko ali na kak način?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Ne razumeš osnovnega koncepta. Vzame se manjše zlo, čeprav s tem dovoliš, da ljudje škodijo sebi in drugim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Razumem osnovni koncept. Jemlje se pač postopoma in ne čez noč. Vseeno pa močno dvomim, da bi bilo enako, kot v času prohibiciji, če bi se prepovedalo "čez noč".

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz
Dejstvo je, da s(m)o lahko kadilci s svojim smrajenjem zelo nekulturni in moteči za tiste ki ne kadijo. In ja: cigaretni dim in ostanki smrdijo ko svija!
Dejstvo je pa tudi, da s(m)o lako nekadilci še bolj nadležni s svojim teženjem kot kadilci s kajenjem.
Kot nekadilec in bivši kadilec si jemljem pravico, da komentiram obe plati, ker jih pač poznam.

Jaz sem zopet kadilec. Drugače nisem skoraj eno leto prižgal cigareta. Dim mene ni motil, takrat ko še sploh nisem kadil oz. takrat ko sem imel pauzo. Nekadilci ste si izborili, da se v zaprtih prostorih ne sme kaditi. In v teh zaprtih prostorih, kadilci ne kadijo in predpise spoštujejo. V lokalih ( na terasah), pa lahko kadimo. Pa če vsaj meni osebno pride kdo kaj težiti, da ga moti dim, mu rečem, da sej lahko gre pa noter v prostor, ker se tam ne kadi, sej ste si to izborili in potem tudi to koristite. Pa si vedno deležen grdega pogleda ali kake psovke.
Poleti v največji vročini greva z kolegom na kavo, pa že midva sediva za mizo kar nekaj časa, pa pride do sosednje mizi ženska srednjih let z dvema mulcoma in jima kupi sladoled. Nama pa začne nakladat, da naj ugasnema cigarete, ker otroka ližeta sladoled. Nebi rekel, da pridem jaz za mizo in bi že tista ženska bila tam. Potem sgurno nebi kadil ali pa bi pazil, da se ne kadi v njih. Sam sem ponavadi tudi zunaj uvideven in če vidim pri sosednji mizi otroke in da so tam nekadilci pač ne kadim, pa čeprav bi lahko.
Pa vedno gledam lokale, da so zunaj polni, znotraj pa prazni, in če bi res nekoga resnično motilo, bi šel v lokal ne pa da kadilcem serje po glavi. To pač eni delajo iz principa.
Največja ironija je da, sem si ravno zaradi takih začel zopet uničevati zdravje. Prav užitek, je kaditi, ko vidiš nekoga, ko kar rata zabuhel v faco, ko te vidi kaditi.

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:Največja ironija je da, sem si ravno zaradi takih začel zopet uničevati zdravje. Prav užitek, je kaditi, ko vidiš nekoga, ko kar rata zabuhel v faco, ko te vidi kaditi.

Se bo sreča že obrnila, ko boš na onkotu hiral. Bomo potem videli, kdo bo zabuhel v faco, ti že ne.
bonk.gif

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz
Dejstvo je, da s(m)o lahko kadilci s svojim smrajenjem zelo nekulturni in moteči za tiste ki ne kadijo. In ja: cigaretni dim in ostanki smrdijo ko svija!
Dejstvo je pa tudi, da s(m)o lako nekadilci še bolj nadležni s svojim teženjem kot kadilci s kajenjem.
Kot nekadilec in bivši kadilec si jemljem pravico, da komentiram obe plati, ker jih pač poznam.

Jaz sem zopet kadilec. Drugače nisem skoraj eno leto prižgal cigareta. Dim mene ni motil, takrat ko še sploh nisem kadil oz. takrat ko sem imel pauzo. Nekadilci ste si izborili, da se v zaprtih prostorih ne sme kaditi. In v teh zaprtih prostorih, kadilci ne kadijo in predpise spoštujejo. V lokalih ( na terasah), pa lahko kadimo. Pa če vsaj meni osebno pride kdo kaj težiti, da ga moti dim, mu rečem, da sej lahko gre pa noter v prostor, ker se tam ne kadi, sej ste si to izborili in potem tudi to koristite. Pa si vedno deležen grdega pogleda ali kake psovke.
Poleti v največji vročini greva z kolegom na kavo, pa že midva sediva za mizo kar nekaj časa, pa pride do sosednje mizi ženska srednjih let z dvema mulcoma in jima kupi sladoled. Nama pa začne nakladat, da naj ugasnema cigarete, ker otroka ližeta sladoled. Nebi rekel, da pridem jaz za mizo in bi že tista ženska bila tam. Potem sgurno nebi kadil ali pa bi pazil, da se ne kadi v njih. Sam sem ponavadi tudi zunaj uvideven in če vidim pri sosednji mizi otroke in da so tam nekadilci pač ne kadim, pa čeprav bi lahko.
Pa vedno gledam lokale, da so zunaj polni, znotraj pa prazni, in če bi res nekoga resnično motilo, bi šel v lokal ne pa da kadilcem serje po glavi. To pač eni delajo iz principa.
Največja ironija je da, sem si ravno zaradi takih začel zopet uničevati zdravje. Prav užitek, je kaditi, ko vidiš nekoga, ko kar rata zabuhel v faco, ko te vidi kaditi.

467716-post_slo.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ti kar uživaj še naprej, pa da ti bo fejst smrdelo iz gobčka, da bo tvoja ženska še kaj imela od tega.
rolleyes-1.gif
Rdeč boš pa ti v faco, ko boš dihal na škrge, ko bodo pljuča adijo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz

Nekadilci si nismo nič izborili, to je pač še ena domislica birokratov.

Od kje kadilcem, da so mize zunaj samo zanje pa tudi ne vem. Poleti večina rada sedi zunaj, pozimi pač bolj odvisniki, ki ne morejo brez doze.
Jaz zaradi dima zunaj nobenemu ne težim, je pa seveda moteče, ampak če je en tako neumen da kadi, mu jaz že ne bom šel soliti pameti. Strpnost pač. Pa tisto vcepljeno da prizadetim ne gre moriti.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Ja, zelo ironično.
priden.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
strpni moramo biti do romov, gay-ev itd... do kadilcev in podobnih pa pač ne in je prav da nismo a ne? zanimivo zanimivo...

in ja se strinjam s ciay-om

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ljudje rabijo krivca za svoje furstracije in vsa ta gonja proti kadilcem in pasivnim kadilcem cez zadnja leta je folku tolk v glavo stopila kot ljudstvu nacisticne nemcije ko so bili na tleh in so jih oblasti nonstop pumpale kako so za vse krivi zidje itd

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
ksz

Andy, lahko bi bilo huje, bi sosedje redno kaksen zar na balkonu przigali cez poletje. Ceprav, bi to verjetno lazje prepovedal....

Kar pa se tice kajenja in ljudi kot je darjan, ki bi to vse prepovedali. Pa ne leti to nate osebno darjan. Kot kadilec in dokaj sporten clovek, z veseljem odgovorim kaksnemu osebku, ki mu je zivljenski cilj boj proti cigaretam, da on pa pije, ce to vidim/vem ali pa da je debel. Jaz ne delam neke velike razlike med skodljivostjo kajenja, alkohola, debelosti. Mogoce se ne boste strinjali z menoj, ampak med unicenii pljuci ali jetri/ledvicami, ne vem zakaj bi bilo kajenje hujse. Je le postalo druzbeno nesprejemljivo. Mogoce se bo pa nekoc vse poklopilo in se bo kaksna sitna debela baba usedla v baru zraven mene in prijavila, da jo moti dim, ker skodi njenemu zdravju, pa ji bom lahko izlil duso, kolk je njena debela rit bolj skodljiva.
smile-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
V hišnem redu je zapisano, da se ne sme tepihov 'tepst' na balkonu in tega nihče ne počne.

Sej, na splošno imamo zelo dobre medsosedske odnose in nimam nobenih pripomb, ampak tile so na novo in bi človek pričakoval prijaznejši odnos, npr. 'uh, a res, pa dejmo najti kakšno rešitev ali kompromis', ne pa, da takoj sika nazaj.

Verjemi , da ne boš nič dosegel.
ne-ne-1.gif

Če si pa strpen do takšnih sosedov, boš pa pač trpel, še posebej hči.
tongue-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Nisem aroganten, sem pa kadilec. Kadim striktno na balkonu, v zaprtih prostorih nikoli, niti v avtu. Nekako to spada v sklop življenja v bloku, kjer ne moreš biti izoliran od drugih. Tako kot moraš prenašati idiota, ki začne štemat ob 6h zjutraj in ga sliši cel blok, tako moraš prenašati tudi smrad drugih, prah s preproge zgornjega soseda (morda lahko to narediš v zameno
evil.gif
), glasno muziko pubertetnika nad tabo, itd. Smo si pač različni, imamo različne delavnike, navade, smo različnih starosti, itd.
Ta tvoj problem spada izključno v domeno človečnosti. Če bi ti k meni prišel s prijazno prošnjo in bi bil problem zdravje (sploh otroka), bi se sigurno našla rešitev. Bi pač pazil, da ne kadim takrat ko imaš odprta okna, bi šel kadit drugam ali kaj podobnega.
Če bi pa prišel nasikan in težil da te moti brez pametne razlage, bi te mirno poslal v organ.
To ne pomeni, da sem jaz aroganten.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
strpni moramo biti do romov, gay-ev itd... do kadilcev in podobnih pa pač ne in je prav da nismo a ne? zanimivo zanimivo...

in ja se strinjam s ciay-om

A če si zraven roma, gaya te le-ta pasivno ubija, tako kot kadilec?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kar pa se tice kajenja in ljudi kot je darjan, ki bi to vse prepovedali. Pa ne leti to nate osebno darjan. Kot kadilec in dokaj sporten clovek, z veseljem odgovorim kaksnemu osebku, ki mu je zivljenski cilj boj proti cigaretam, da on pa pije, ce to vidim/vem ali pa da je debel. Jaz ne delam neke velike razlike med skodljivostjo kajenja, alkohola, debelosti. Mogoce se ne boste strinjali z menoj, ampak med unicenii pljuci ali jetri/ledvicami, ne vem zakaj bi bilo kajenje hujse. Je le postalo druzbeno nesprejemljivo. Mogoce se bo pa nekoc vse poklopilo in se bo kaksna sitna debela baba usedla v baru zraven mene in prijavila, da jo moti dim, ker skodi njenemu zdravju, pa ji bom lahko izlil duso, kolk je njena debela rit bolj skodljiva.
smile-1.gif
Missing the point, eh?

Zaradi mene si lahko kislino vbrizgavaš, dokler ta kislina po meni ne šprica.
Razumljivo?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
smile-1.gif
Missing the point, eh?

Zaradi mene si lahko kislino vbrizgavaš, dokler ta kislina po meni ne šprica.
Razumljivo?

Se strinja s tabo, nise zgresil pointa. Seveda sem se narobe izrazil. Ce nekoga, nekje moti, ogroza moje pocetje je civilizirano se tem prekinit. Na zivce pa mi gredo borci proti kajenju, ki jim je zivljenski cilj o tem pridigat, hkrati pa imajo sami druge skodljive navade in razvade.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hja saj veš, da ljudje na drugih najlažje opazijo lastne napake.

Ampak četudi se gre o hinavcih, pridigarjih, in ne vem še kom, to ne spremeni dejstva, da kajenje škodi in bi se ga moralo še bolj prepovedat.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Sladkor tudi skodi, pa se nihce ne zaganja v to. Kadlici ocitno placamo vec kot naredimo posredne skode, prepoved pa smo tudi ugotovili, da ne bi imela haska.