So se pri Toyoti potrudili za najgrši avto

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
In o kateri kanti je to govora?

moji
evil.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
u bistvu nimam nič proti lastnikom hibridov, tudi sam ga bi imel če bi biu kak res pameten model razen porsa, ampak ne se mi kurcit s porabo, ker vas vsak dober dizel dol poči pri porabi in performansih.. razen če si ovira na cesti, potem sploh ne rabiš avta pomoje

ravno o tem govorim - ni treba biti ekonepremičnina, da imaš dobro porabo! pelješ se normalno, kot z vsakim drugim avtom, pa naj bo to diesel, turbobencinc - ampak treba je gledat podobne specifikacije - itak da krava z 200+ konji pusti za sabo Priusa (in ostale avtomobile, ki imajo 140 +/-5 konjev) ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne vem če veš, ampak Toyotin HSD sistem je en bolj zanesljivih. o nemških določenih dieslih in tudi turbobencinarjih raje ne bi začenjal, ker je problemov poln internet. se strinjam, baterija stane, ko crkne, ampak - baterija ima garancije 10 let, načeloma zdrži 300.000-500.000 km - DPF in šobe pri določenih avtih menjaš lahko tudi dvakrat, tako da v primeru stroškov popravil si v končni fazi lahko na istem ...

in ko že govorimo o lepoti - BMW X4/X6? čisto nepregledno skropucalo. BMW 1 - tudi ni ravno oblikovalski presežek, šele z zadnjo prenovo je avto kolikor toliko všečen ... BMW 5 karavan, jao mene ... je pa tako, da imajo vsake oči svojega malarja. Prius 2. generacije je meni grd, 3. generacije mi je super (na 17", tiste 15" so smešne, dosežejo pa svoj namen, pa še cena je takšna, da lahko za ceno enega 17" kompleta s 15" narediš tako zimski kot letni komplet za isti denar"), 4. generacija pa mi je zunaj zelo na meji všečnosti, not pa mi je top.

itak pa sploh ne berem več, kašne oblike je kak avto, ker ko je avto najavljen vidiš samo - ta del skopiran od onega, ta od onega ... Priusi imajo vsaj svojo obliko.
grin1.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
no dobro pol mi pa po pravici povej kaksno porabo imaš če moraš nekam recimo 100km stran na hitro in po možnosti še tri komade zraven v avtu? grem stavit da se jst pripeljem tja za pol cene tvojega benza, če pa natankam še kurilca recimo pol pa itak ni primerjave sploh..s tem da bom jst prsu tja v dobre pol ure in spočit kot da ni nic (masaza, hlajenje, komfort zici...). sprijaznite se da so trenutno hibridi zgolj za res entuzijaste, ker ko se mudi in rabiš konje in udobje, potem neboš gledu na hibrida razen recimo panamere..pa še to zgolj zato ker si g33k. hibrid je fajn ko se ne mudi in ostalim za tabo tudi ne, ker kokr mal pohodiš je poraba v višavah

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ti si pa totalno zabluzil.
smile-1.gif

Saj ne vem kje bi začel, saj si spisal toliko enega balasta pa v isti sapi še morda nehote izdal, da o hibridih nimaš kaj dosti pojma. Pa pustimo to pri strani.
Edini namen, ki sem ga imel s tem videom je prikazati, da če je želja obstaja znanje, kako hibridno tehnologijo uporabiti na način, da daje performanse in ne zgolj pozitivnega okoljskega vtisa. Pa tukaj ne bom začel niti s stroški vzdrževanja, sploh pa nima smisla primerjati z dizli, ker je razlika enormna (v prid hibridov, jasno).
Dejstvo je, da toyota očitno nima želje delati nekih high peroformance vozil v tem segmentu v katerem se proda največ vozil (nižji in srednji rang), da bi zadovoljili teh 5% populacije, ki si želijo zelo zmogljivih limuzin (v to kategorijo recimo spadaš ti). Tukaj so vrgli kost s tem lexusom iz zgornjega posnetka. Kar je čisto OK in na mestu.

O tem kdo dela polizdelke pa kdaj drugič... boš pridriftal s svojo bemflo na kakšno kavo pa bo.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
no dobro pol mi pa po pravici povej kaksno porabo imaš če moraš nekam recimo 100km stran na hitro in po možnosti še tri komade zraven v avtu? grem stavit da se jst pripeljem tja za pol cene tvojega benza, če pa natankam še kurilca recimo pol pa itak ni primerjave sploh..s tem da bom jst prsu tja v dobre pol ure in spočit kot da ni nic (masaza, hlajenje, komfort zici...). sprijaznite se da so trenutno hibridi zgolj za res entuzijaste, ker ko se mudi in rabiš konje in udobje, potem neboš gledu na hibrida razen recimo panamere..pa še to zgolj zato ker si g33k. hibrid je fajn ko se ne mudi in ostalim za tabo tudi ne, ker kokr mal pohodiš je poraba v višavah

človek, najprej se vsedi v avto, pa se zapelji en krog. potem se lahko pogovarjava naprej.

v enem krogu pa niti približno ne boš dobil vtis udobja, in Prius JE udoben. ravno včeraj, cca. 350 km naredil, noben problem, pa je bilo vmes pol poti AC, druga polovica pa pač obvoz primorke po ovinkih, kjer me je avto še enkrat več pozitivno presenetil.

mi je pa logično, da vsak avto, ki ga pohodiš, gre poraba v višave, v katerem koli avtu ...

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
itak nimam pojma o hibridih tak kot ti recimo ker te pač zanimajo/jih voziš/kupuješ,.., moja poanta je v tem da je overall diesel brez konkurence če želiš moč udobje itd.. ja če bi rabu avto samo za po mestu si takoj kupim neki na štrom (če bi bla cena rabljenega ista ceni rabljenega solidnega diesla ) ampak ker temu ni tako in še dolgo nebo bo folk pač še kr furu diesle, ker tle vsaj vedo približne stroške vzdrževanja, medtem ko mislim da še ni veliko junakov ko bi namesto recimo 535d kupil raje hibridnega lexusa..poglej malo na cesto in boš videl razliko..in s tem da je kak bavarec dražji od primerljivega lexusa, tako da cena tukaj ni odločilna..pač folk bo furu premium hibride, ko jih bodo začel masovno delaz nemci, ker le njim zaupajo, da bo vožnja in vzdrževanje v rangu diesla

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
@dizzy
sicer pa itak ne pričakujem da boš pluvaj po njih če si ga glih kupu, če sm prav razumel :D

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hehehe, glej - sem bil tik pred nakupom dizla, čeprav mi dizli smrdijo, mi niso všeč, ampak bi ga pač vzel zaradi ekonomske računice. tako da - hibrid me je rešil.
wink-1.gif

se pa ne bi strinjal s tem, da nekdo, ki rabi moč, da bo vzel dizla - daleč od tega - moč, prava, je še vedno skoraj da edina iz bencinskega motorja ...
wink-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
drifter, pa ti veš da BMW že ponuja hibride in ja se že vozijo po Sloveniji
- 740e
- X5 xDrive40e
- 330e
- 225xe

Po odbiti subvenciji so cenovno tam tam z modeli z d-jem na koncu.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ne vem če veš, ampak Toyotin HSD sistem je en bolj zanesljivih. o nemških določenih dieslih in tudi turbobencinarjih raje ne bi začenjal, ker je problemov poln internet. se strinjam, baterija stane, ko crkne, ampak - baterija ima garancije 10 let, načeloma zdrži 300.000-500.000 km - DPF in šobe pri določenih avtih menjaš lahko tudi dvakrat, tako da v primeru stroškov popravil si v končni fazi lahko na istem ...

in ko že govorimo o lepoti - BMW X4/X6? čisto nepregledno skropucalo. BMW 1 - tudi ni ravno oblikovalski presežek, šele z zadnjo prenovo je avto kolikor toliko všečen ... BMW 5 karavan, jao mene ... je pa tako, da imajo vsake oči svojega malarja. Prius 2. generacije je meni grd, 3. generacije mi je super (na 17", tiste 15" so smešne, dosežejo pa svoj namen, pa še cena je takšna, da lahko za ceno enega 17" kompleta s 15" narediš tako zimski kot letni komplet za isti denar"), 4. generacija pa mi je zunaj zelo na meji všečnosti, not pa mi je top.

itak pa sploh ne berem več, kašne oblike je kak avto, ker ko je avto najavljen vidiš samo - ta del skopiran od onega, ta od onega ... Priusi imajo vsaj svojo obliko.
grin1.gif

Res je, vsake oči imajo svojega malarja, zato je o izgledu težko govorit. Meni je recimo BMW 5 karavan eden lepših karavanov
smile-1.gif

1347513774035.jpg

1347513774999.jpg

Tebi je pač jao mene....

Kar se pa hibridov, PHEV, dizlov itd. tiče je pa itak vse precej odvisno od specifike uporabe, želja in potreb posameznika. Se mi zdi logično, da bo za jajcanje po mestu hibrid idealen, po drugi strani pa bo nekdo, ki dnevno štepa par sto km po autobahnu raje izbral dizla. Vsak pa zase ve, kako in kaj.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Drifter ne vem zakaj nam pereš možgane. Velika večina nas ne rabi ravno limuzin za delanje 1000+km dnevno. Vem imaš svojo logiko. Glede na moje izkušnje pa menim, da pošteno sekaš mimo. Ni ključna moč motorja, seveda mora biti primerna, pač pa navor in dinamičnost kompletnega pogonskega sklopa skupaj z motorjem. 200 konjska mašina, ki ima krivuljo navora tako, da se resno premakne šele pri 5000 obratih, ni zame. Potrebno je vedeti zakaj so turbo motorji (benicinski in dizelski) popularni in zakaj so hibridi popularni. Turbina močno izboljša krivuljo navora motorja, ob primerne menjalniku pa je še dinamika prava. Pri hibridu imaš pa prvo elektromotor. Elektromotorja pa noben motor z notranjim izgorevanjem ne bi nikoli prekašal po krivulji navora.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
žurko.
smile-1.gif
menda zelo fleten avto, z dobrim podvozjem, dobrim izgledom, ni jih veliko. načeloma zanesljivost ni problem, je pa elektro-del precej šibkejši kot pri Toyotinem sistemu in dejansko pomaga samo pri speljevanju in pri pospeševanju, kot nekakšen boost navora, če sem si prav zapomnil ...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
itak nimam pojma o hibridih tak kot ti recimo ker te pač zanimajo/jih voziš/kupuješ,.., moja poanta je v tem da je overall diesel brez konkurence če želiš moč udobje itd.. ja če bi rabu avto samo za po mestu si takoj kupim neki na štrom (če bi bla cena rabljenega ista ceni rabljenega solidnega diesla ) ampak ker temu ni tako in še dolgo nebo bo folk pač še kr furu diesle, ker tle vsaj vedo približne stroške vzdrževanja, medtem ko mislim da še ni veliko junakov ko bi namesto recimo 535d kupil raje hibridnega lexusa..poglej malo na cesto in boš videl razliko..in s tem da je kak bavarec dražji od primerljivega lexusa, tako da cena tukaj ni odločilna..pač folk bo furu premium hibride, ko jih bodo začel masovno delaz nemci, ker le njim zaupajo, da bo vožnja in vzdrževanje v rangu diesla
Ravno dizel in udobje men ne gresta skup (bučanje in treslaji v prostem teku). In to mi je razlog, da bo naslednji avto hibrid ali elektrika. Dizel odpade. (Sedaj vozim dizla)

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
kaj pa passat in golf GTE? A nista to hibrida?

Plug-In hibrida:

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/QytLehr8pRE&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/QytLehr8pRE&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

A dobro, hvala. Se tudi sam zanimam za hibride...torej nekaj v stilu GTE. Za v službo in po mestu samo na elektriko....ko pa grem na daljše proge, ga ni čez motorja z notranjim izgorevanjem.
No tale Toyota....vsake oči majo svojega malarja....jaz se bom tega avta na široko izognil.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Drifter ima sigurno lančič pa zlato fake uro,belo taško itd.

Sori ampak tak avto kot ga imaš in mišlenje nekateri ne prenašamo,ker nam gre na kuzlanje.