So se pri Toyoti potrudili za najgrši avto

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
jaz imam na 2,4 JTD 150PS porabo 6 litrov...hebali vas mlinčki
smile-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Prius ima ob istem skorajda dva litra porabe manj, za ekvivalent 30 konjičev manj.
Pa po prevoženih 200.000 km bo kot nov, brez zajebancij z šobami, filtri ali bog ne daj elektroniko, kot pri italijanih.
In podobno je z vso Toyota/Lexus hibridno robo. Čeprav je loaded z moderno tehniko in elektroniko, preprosto dela.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
a lahko kdo napopa sliko tega gravža od priusa, da sploh vidmo, kakšen je?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Meni je bil v živo videti manj nagravžen kot na slikah,razen s tistimi majhnimi feltnami so čisto mimo usekali (ja,ja,razumem,poraba pa to,ampak vseeno...)
Sicer pa pride še različica Prime (plug-in),ki bo izgledala precej bolje!

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tuki imaš več kot dovolj fotk. Meni je všeč, predvsem od zunaj. Prime bo imel eno pomanjkljivost, ne bo imel srednjega sedeža zadaj.

@Drifter: Kaj je tuki smešnega. Prius ponuja tako rekoč vse najnovejše asistenčne sisteme.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
japonc pa loaded z najnovejšo tehniko lol
hysterical-1.gif

Razsvetli nas, kateri konkurent ima več "tehnike" v paketu za 25k €?

Pa preden se greš blamirat raje preveri opremo na Toyotini strani.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
a ni zanimivo, samo, ker je hibrid, pa še Japonec povrhu, avto pač ni okej.

folk se ne zaveda, da ima avto 136 konjev, avtomatski menjalnik in en kup opreme že od osnovne različice naprej. pač, enostavni predsodek, katerega, priznam, sem imel tudi sam, dokler nisem prvič peljal hibridne Toyote.

zdaj pa mi povej, kater avto, podobno prostoren, s cca. 140 konji, dobiš za podoben denar kot Priusa, z avtomatskim menjalnikom in porabo 5.5 l/100 km?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Ksz
Najbrz se bomo najtezje navadili pokoncnih zadnjih luči.
Tudi gume so zanimive. Medtem ko so nekateri proizvajalci pri 20", so tule 15 ".

And it uses special Dunlop Enasave 01 A/S 195/65-15 tires that have even less rolling resistance than the standard tires and are inflated to 39/36 psi front/rear rather than 36/35 psi.

Dizzy:si kupil poten priusa?

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

zdaj pa mi povej, kater avto, podobno prostoren, s cca. 140 konji, dobiš za podoben denar kot Priusa, z avtomatskim menjalnikom in porabo 5.5 l/100 km?

5,5 ne spraviš od MB-LJ po avtocesti ob normalnem prometu in tempomatu na 140. Ob zadnjem testu od Ptuja do G. Radgone je porabil 3l pri povprečku 52km/h, kar je odličen rezultat za te ovinke in brege. Nazaj sem testiral lego in vmesne pospeške pa je na Ptuju pisalo 3,5l.

Porabi cca 20% manj kot Prius III!

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:

A si se tule zmotil s porabo.Vse te pogoje ti namreč izpolnjuje praktično katerikoli dizel ranga Golf. Če rabiš prostor, pač gledaš karavana.

Na misel mi poleg VAG ove trojice pridejo vsaj še Megane, Astra, Focus, ...

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Tekmovalna verzija za japonsko serijo GT300:

Spredaj so zbasali NA 3.5-liter V8, hibridni sistem je izpeljan iz serijskega Priusa.

Gled oblike lahko pljuvate, glede opreme, mu ni kaj oporekati, v osnovni Luna oprema za 25.500 € dobiš (samo nekaj stvari od celotnega seznama):
- Prilagodljivi radarski tempomat
- Sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk (vključno s pešci)
- Sistem prepoznavanja prometnih znakov (RSA)
- Sistem opozarjanja ob nenamerni menjavi voznega pasu (LDA) s samodejno pomočjo pri usmerjanju
- Sistem samodejnega uravnavanja dolžine svetlobnega snopa (AHB)
- Samodejna dvopodročna klimatska naprava z zaznavanjem potnikov
- Bi-LED žarometa s samodejno nastavitvijo višine snopa in funkcijo zakasnitve izklopa
- vse zunanje luči v LED
- Smart Entry & Start sistem za samodejno odklepanje (samo pri vozniku)
- Kamera zadaj za pomoč pri vzvratni vožnji
- Avtomatski menajlnik

Vse kar je tule proti koncu videa je v standardni opremi, ostali avti bodo deležni več različnih NCAP ocen glede na stopnjo opreme:

Prvi na NCAP, ki uspešno obvaruje pešce

Ne vem no Evropo bi počasi moralo začeti skrbeti, ko začnejo padati taki članki od revije, ki je pod istim okriljem kot Nemški AutoBild, ki je znan po tem, da se posmehuje Toyotinim hibridom:
http://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/passat/95205/volkswagen-passat-vs-toyota-prius

Kot sem že napisal počakajmo, da tale pogon z vso ostalo filozofijo (handling, udobje) spravijo v evropske Toyotine modele (C-HR, Auris), ki ne bodo deležni 10% uvoznega "made in Japan" davka v EU.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:

A si se tule zmotil s porabo.Vse te pogoje ti namreč izpolnjuje praktično katerikoli dizel ranga Golf. Če rabiš prostor, pač gledaš karavana.

Na misem mi poleg VAG ove trojice pridejo vsaj še Megane, Astra, Focus, ...

Nima se smisla kregat glede porabe, lahko rečemo samo da je poraba tako nekaterih dizlov kot Toyotinih hibridov na dovolj nizkem nivoju, da to sploh ni odločilni faktor za nakup. In tako je bilo že leta 2011 ko sem kupil svojega Priusa, končna odločitev ni bila zaradi porabe, ampak je padla po testni vožnji v primerjavi z ročnim 1.6 dizlom in po tem ko sem naredil research o zanesljivosti in delovanju pogonskega sklopa.

Glede decimalk pa, trenutno je spritmonitor na 4,35 l/100 km:
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

Bomo čez eno leto sodili na večjem vzorcu, pa ko bo zima vračunana, ampak naj mi kdo prilepi dizelski avto s 500 l prtljažnika, ki je vsaj blizu.

Pa veliko sreče pri iskanju.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Saj VW in BMW se tudi trudita zdaj izdelati hibrida. 20 let za toyoto. Toliko o tehnološki naprednosti...
BMW črpa znanje od toyote (BMW toyoti dizalice, toyota pa njim know how o hibridih), VW pa še ne ve kaj bi.
smile-1.gif