So se pri Toyoti potrudili za najgrši avto

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Dobr no ..še v redu da se ne dela primerjava pri 200 km/h
evil.gif

Jaz mislim da bi se mogli hibridi primerjat z atmosferskimi in turbo bencinarji. In tu delat in računat prihranek.

Dizel je že sam po sebi razmeroma varčen. Bencinar žal ne..je pa postal hudo konkurenčen s križancem, če se upošteva še ekološki vidik je na koncu že v prednosti.
Ko se proizvajalci odločijo, da nam jih ponudijo ob znosnih cenah ter sprejemljivih oblikah, bojo postali prevozna sredstva bližnje prihodnosti (nadaljnjih 30 let sem siguren da jih bomo imeli praktično vsi..a se bo to zgodilo v roku 5 ali 15 let pa bojo odločali proizvajalci s svojo željo po dobičku).

Konec koncev naj bo tudi dizel hibrid..zakaj ne (v povpečju kup dizla tak, ki gleda na porabo...)..po mestu električna poraba, 'ni' onesnaževanja..zunaj na prostem pa čim manjša poraba.

Torej počakajmo hibride v ljudskih modelih: Golf, Mondeo, Megane, P308, Octavia, Ceed, i30, ... enoprostorcih,....

Dokler prednjači nek grdi raček nekega preboja ne bo..zgolj nekaj navdušencev nad drugačnostjo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Dobr no ..še v redu da se ne dela primerjava pri 200 km/h
evil.gif

Jaz mislim da bi se mogli hibridi primerjat z atmosferskimi in turbo bencinarji. In tu delat in računat prihranek.

Dizel je že sam po sebi razmeroma varčen. Bencinar žal ne..je pa postal hudo konkurenčen s križancem, če se upošteva še ekološki vidik je na koncu že v prednosti.
Ko se proizvajalci odločijo, da nam jih ponudijo ob znosnih cenah ter sprejemljivih oblikah, bojo postali prevozna sredstva bližnje prihodnosti (nadaljnjih 30 let sem siguren da jih bomo imeli praktično vsi..a se bo to zgodilo v roku 5 ali 15 let pa bojo odločali proizvajalci s svojo željo po dobičku).

Konec koncev naj bo tudi dizel hibrid..zakaj ne (v povpečju kup dizla tak, ki gleda na porabo...)..po mestu električna poraba, 'ni' onesnaževanja..zunaj na prostem pa čim manjša poraba.

Torej počakajmo hibride v ljudskih modelih: Golf, Mondeo, Megane, P308, Octavia, Ceed, i30, ... enoprostorcih,....

Dokler prednjači nek grdi raček nekega preboja ne bo..zgolj nekaj navdušencev nad drugačnostjo.

So jih pri toyoti prodali že 9 milijonov, kar ni malo. Sedaj je obseg prodaje že 1mio hibridov letno. Bo raslo kar eksponentno, vsaj po občutku, ker se bodo cene z več prodanimi nižale.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem ze leipil link ko je prius porabil vec kot m3.

Si ja! Saj pravim, kdor rabi m3 naj ga ima, jaz rabim varčen avto, kar moj Prius vsekakor je.

Ima 7 sedežev, avtomatik, porabo 5,5 litrov in to je to. Vse dela bp.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Čist tak za primerjavo. Ravno danes sem peljal ženinega megana na 1. servis. Pa sem mal potovalni računalnik pogledal. Vožnja vsak 2. dan 40 km avtoceste v službo, pa potem 40 km avtoceste nazaj. Ostali čas vmes mestana vožnja do 5 km. Žena se ponavadi po AC pelje med 120-140. Povprečna poraba zadnjih 9k km 5,4. Tak da ne bluzite z neko dizel porabo po AC pod 4 litre. Štiri litre samo iz LJ v Koper, ko skozi pada, nazaj grede pa 5,5. Mesto 6 pa gor. Dober rezultat je med 3 in 5,5 za bencinc hibrida.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ksz

sploh nevem kaj se lastniki najogabnejših vozil ( vse toyote zadnjih nevem recimo 5 let ), oglašate s porabo, kajti moj skor 2 toni težek star ko biblija nemec z 3 litrskim dizlom in 260ps motorjem mi na res lepi relacijski vožnji do 120kmh pije 5,6l, medtem ko mi povprečno pije od 7-7,6, max pa 8,5, pod max mam v mislih 200+ po ac z zelo hitro vožnjo, kjer me do sedaj še noben japonc kaj šele hibrid ni prehitel oz dohiteval, sploh pa ne za 8l pri isti vožnji kot moj, če poenostavim pri 180 bi imel super duper bruh toyotih hibrid, pomoje večjo porabo ko moj nemec+ prikolica na kateri bi imel naloženega istega priusa, pri isti hitrosti..aja pa moja kanta ima tudi acc, hlajenje zicev, head up itd in to že od leta ko pri toyoti niti xenona nisi mogel naročit

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
pa dokler ne bodo ugotovili, da za izdelavo avtomobilov, rabiš tudi nekoga, ki je hodil v oblikovalsko šolo in se tam tudi kaj naučil, potem me ne čudi, da so z vsakim novim model bolj zgubljeni in sploh ne vedo, kak dizajn bi fural..razen če želijo potopit znamko potem jim gre odlično..

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Poraba je samo en del stroška lastništva. Kaj pa ostalo na taki kanti?. Ko je treba gume menjat, pa servisi, bog nedaj okvare. Tako da to je samo en vidik.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
moja kanta se fura na 20 colah in zadaj 285/25 gumah, da dam pa gor 17 recimo, mi pa poraba pade še za pol litra..
ne bluzi o okvarah, me zanima kaka veselica bo ko bo treba kj menat na hibridu bognedaj baterijo, pol bo treba itak kredit pa v aut ali de pelat ker tuki ti itak znajo samo metlice pa dišeco smrekco zamenjat
svojo kravo mi posraufa vsak mehanik, s tem da ma prevoženih vsaj pol mio, me zanima kaka bo toyota pri teh km in večini km na ac pri 200 km/h

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ga vsaj z veseljem pogledam ko grem proti njemu, medtem ko bi se s toyoto upal vozit zgolj ponoči..

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
u bistvu nimam nič proti lastnikom hibridov, tudi sam ga bi imel če bi biu kak res pameten model razen porsa, ampak ne se mi kurcit s porabo, ker vas vsak dober dizel dol poči pri porabi in performansih.. razen če si ovira na cesti, potem sploh ne rabiš avta pomoje

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Žal so ostalo 20 let za Toyoto. Pri VAG-u so že imajo prototipa zadnjih dveh generacij Seat Leona s hibridnim pogonom, pa še zmeraj nič od serijske proizvodnje. Zadnja napoved je leto 2020. Če pogledamo slovenski trg, potem lahko kupiš od hibridov za ljudske množice samo Japonce. Toyoto in polhbridne Honde.

Zadnja generacija Priusa mi je vsaj po fotkah precej všeč, ampak vsake oči imajo svojega malarja. Cenovno pa je Prius precej blizu Seat Leonu z bencinskim TSI-jem in DSG menjalnikom. To piše nekdo, ki je že več kot 8 let zadovoljen lastnik Seat Leona dizla.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
u bistvu nimam nič proti lastnikom hibridov, tudi sam ga bi imel če bi biu kak res pameten model razen porsa, ampak ne se mi kurcit s porabo, ker vas vsak dober dizel dol poči pri porabi in performansih.. razen če si ovira na cesti, potem sploh ne rabiš avta pomoje

Priusa že mogoče, tegale hibrida pa vsak dizel sigurno ne "poči dol", prej obratno. Ko bo pa BMW dal hibrida ven bo pa oh in sploh super najboljše, ane? Takrat se spomni, da BMW sodeluje s toyoto, ki mu daje znanje na področju hibridne tehnologije (v zamenjavo za dizelske agregate, ki jih toyota noče razvijati, ker jih nihče ne kupuje razen evropejci - pa še to se bo v nekaj letih spremenilo).

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
prvo kot prvo lahko bi bla super duper nevem kak napredna tehnologija še vseeno je avto grd kot je lahko pač samo azijec, drugo kot drugo za ceno tega lexusa, si kupim nemca dizla ga načipam in adijo lexus razlika v porabi bom že prebolel, kot tretje pa lastniki hibridov, tak veselo pozabljajo da elektrika tudi stane, pa čeprou ga nafilaš nekje za džabe, nekdo je moral to elektriko plačat, kot četrto pa ja imaš prav ker bmwju popolnoma zaupam, vem da nebo dal na trg polizdelka ampak konkreten avto z preverjeno tehnologijo in predvsem izgledom avta in ne neposrečene skice osebe ki neve, kaj točno je hotela narisat ( beri toyotin oblikovalec,.., če sploh obstaja al kr v razvojnem oddelku nekdo ki ima čas neki nariše na hitro )

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
in če te te zanima zakaj evropejci ne forsirajo vec hibridov, je pomoje zato, ker vedo da bo avto ekonomska totalka takoj ko bo nekaj crknilo, po recimo 5 in dalje letih uporabe..zato se raje drzijo področja na katerem so dobri in v primeru okvare avto ni za pod prešo. oz hibrid še pod prešo nesme, ga je treba reciklirat, kar pa spet stane ohoho..