"Sneguljčica" v slovenski himni

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, tako nekako. Glede tega so verujoči nekje na nivoju prešolskega otroka, Šolan otrok pa jim hitro že lahko vse razloži.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik maremm pravi:
Edina himna, ki je bila kaj vredna.

Naprej zastava Slave,
na boj junaška kri
za blagor očetnjave
naj puška govori!
Z orožjem in desnico,
nesimo vragu grom,
zapisat v kri pravico,
ki terja jo naš dom.
Naprej zastava Slave,
na boj junaška kri,
za blagor očetnjave
naj puška govori!
Draga mati je prosila,
roke okol vrata vila,
je plakala moja mila,
tu ostani ljubi moj!
Zbogom mati, ljuba zdrava,
mati mi je očetnjava,
ljuba moja čast in slava,
hajdmo, hoj, zanjo v boj!
Naprej zastava Slave,
na boj junaška kri,
za blagor očetnjave
naj puška govori!
Naprej! Naprej!

Hm, tukaj je pa omenjen vrag.
evil.gif

Ni mi všeč trenutna himna ampak pač naj bo, od alkoholika za alkoholike.

Bolj mi gresta na bruhanje tvoj predlog in SDS predlog.

Je pa zgleda nekaj fino narobe, da so spet začeli s populistično temo, ziher smo v ozadju že zaprosili za finančno pomoč, upam da nam je niso odklonili in je to s himno slepilni manever....

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
sicer ima zdravljica mnogo kitic in lahko pač zamenjamo kitico s tako bolj borbeno
V sovražnike 'z oblakov
rodú naj naš'ga treši gróm;
prost, ko je bil očakov,
naprej naj bo Slovencov dom;
naj zdrobé
njih roké
si spone, ki jih še težé!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Znastvenike so desetletja dolgo odgajnali æebinarji...tiste, ki jih niso zvezane leta 1945 pobili s krampi, seveda.

Koliko jih je dejansko tako končalo?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pardon, popravek, med domobranci je bilo 60 doktorjev znanosti...toliko o pravljici, da je šlo za pri domobrancih neizobražene, s strani cerkve zavedene kmete

Vir

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Popldne sva z zeno nesla nekaj € druzini ki je zaradi izgube sluzb v velikih problemih,oce je iz lanskih in predlanskih zvezkov pobiral nepopisane strani da je naredil par zvezkov otrokom za jutri......
Ti posranci pa se dajejo z neko k...himno medtem ko je drzava v razsulu na vseh podrocjih.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Se jim bo zgodilo kot se je AO cesarju Karlu I., ko je na koncu hotel ugoditi vsem zahtevam narodov, pa je dobil odgovor: Es ist zu spät! (Je prepozno!) Tudi ti bodo začeli reševati probleme, ko jih nihče več ne bo poslušal. Ali vsi v tej karikaturi od države, ko pridejo na oblast, izgubijo stik z realnostjo?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pardon, popravek, med domobranci je bilo 60 doktorjev znanosti...toliko o pravljici, da je šlo za pri domobrancih neizobražene, s strani cerkve zavedene kmete

Vir

Toliko huje, če so bili izdajalci izobraženi.

Sicer pa to nima nobene veze z našo himno, razen če bi tebi ustrezala domobranska himna.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Vir
In
confused-1.gif

V ZDA je na tone izvrstvih znanstvanikov, pa je še vedno več kot pol države zaplanklanih butcev, ki verjamejo v kreacjonizem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Ne drži, ateisti ne želimo peti nobenemu bogu, verniki drugih veroizpovedi pa ne katoliškemu.

Muslimani vam bodo povedali, da verujejo v istega Boga kot mi.[/I]
Potem pa ni problema, če kar poimensko v himni slavimo Alaha, če je to isto.