Sneg?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sam nasuje nej ga, da bo spet veselo ponoč.
aplauz.gif

Odprl okno v sobi, da se prezrači, ko je nekaj sončka in tako lepo diši. Tisti vonj, ko je blizu, mmmmmm
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:Kaj pa naredite tisti blokovci, ki zjutraj lepo skidate parkirplac, ko pa pridete iz službe, je na njem parkirano sosedovo vozilo??
wink-1.gif
Parkiramo na frej plac, pod snegom ali ne. Sicer skidat 10 m2 površino za parkirat jaz rabim par minut, ene toliko kot odtajat in spucat šipe zjutraj.

Gajbičarjev pa ne prenesem, samo se mi zdi, da jih je manj kot včasih. Lahko da se mi samo zdi.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, ker so jim malo bolj glasno povedali, da je to prepovedano.
smile-1.gif

Sicer pa zanimiv problem ...
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:Kaj pa naredite tisti blokovci, ki zjutraj lepo skidate parkirplac, ko pa pridete iz službe, je na njem parkirano sosedovo vozilo??
wink-1.gif
Parkiramo na frej plac, pod snegom ali ne. Sicer skidat 10 m2 površino za parkirat jaz rabim par minut, ene toliko kot odtajat in spucat šipe zjutraj.

Gajbičarjev pa ne prenesem, samo se mi zdi, da jih je manj kot včasih. Lahko da se mi samo zdi.

v bistvu skidaš itak samo 1-2 kvadrata ki sta za tvoim avtomobilom, parkplac je itak frej od snega ker je na tvojem avtu :D

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Zimske gume niso samo za sneg. Letne gume pri tempretaurah pod 10 stop. ratajo trde in nimajo več pravega oprijema s cestiščem.
hysterical-1.gif

Še eden, ki ga gumarska industrija na suho od zadaj ...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
No pa ti razloži nam nevednežem zakaj je potem dobra zimska guma in zakaj letna ni primerna za zimske temperature. Jaz še vedno stojim za tem, da letna guma pri nizkih temperaturah (pod 10 stop) rata trda zaradi drugačne sestave gume, kot je sestava zimske.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pri stopinjah nad ničlo ni z letno nič narobe. če je narobe, je za en drek tudi pri +40.

Zimske je že fino imeti na kolesih, nekje do konca novembra dalje, ko te lahko ujame sneg.

Jaz sem si letos privoščil Continentalove TS810 ker se mi zdijo najbolj primerne za slovenske zimske razmere (par dni sneg, ostalo mokre ceste).

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Zimske gume niso samo za sneg. Letne gume pri tempretaurah pod 10 stop. ratajo trde in nimajo več pravega oprijema s cestiščem.
hysterical-1.gif

Še eden, ki ga gumarska industrija na suho od zadaj ...
hysterical-1.gif

Zanimivo je bilo 14. in 15. ko so nekateri radijski mediji poročali o obveznih zimskih gumah ( ne opremi ampak gumah ).
Sem že hotel napisati protestno noto samo nisem hotel postati dimsi.

Lepo bi bilo če bi pri vas naredili še kakšno temeljito primerjavo cenovno podobnih zimskih in letnih gum pri različnih pogojih ( recimo vse do -15 ). Ker dobivam občutek, da 90 % ljudi ali še več ne ve resnice.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik asko pravi:
No pa ti razloži nam nevednežem zakaj je potem dobra zimska guma in zakaj letna ni primerna za zimske temperature. Jaz še vedno stojim za tem, da letna guma pri nizkih temperaturah (pod 10 stop) rata trda zaradi drugačne sestave gume, kot je sestava zimske.

Po testih nekaterih redkih revij in tudi po mojih testih se letna guma obnaša precej bolje tudi pri - 10.

Slabša pa je na snegu in seveda ledu ( takrat itak vse držijo bolj tako ). V ostalih primerh je letna občutno boljša ( zaviranje, lega, da ne govorim o občutku na volanu ,....)

Poleg tega pa raje ne bi omenjal kaj se dogaja z mehko zimsko gumo z lamelami pri visokih temperaturah med zaviranje , visokih hitrostih ter na splošno kakšna je takrat lega.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:

Po testih nekaterih redkih revij in tudi po mojih testih se letna guma obnaša precej bolje tudi pri - 10.

Ti se kar zanašaj na te teste in svoje izkušnje takrat ko ti bo kak stardec zapeljal nenadoma pred nos in boš hotel odviti (seveda s pomočjo ABSa), avto pa vseeno naravnost
rolleyes-1.gif

Brzina al ne brzina, ko pride trenutek na katerega nisi pripravljen, se razlika v teh dveh gumah pokaže v pravi luči.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Sneg se voha ful, kurjavo pa nažigamo tak, da bi človek lahka naked hodo po stanovanju.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Sneg se voha ful, kurjavo pa nažigamo tak, da bi človek lahka naked hodo po stanovanju.

A pa se ti to zdi dobro? Vse, kar je nad 20 °C v stanovanju je metanje denarja skozi okno. Pač imaš namesto kratkih rokavov pulover, pa je problem rešen. Prišparaš pri denarju, pa še ko stopiš ven iz hiše, nisi takoj bolan.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:

Ti se kar zanašaj na te teste in svoje izkušnje takrat ko ti bo kak stardec zapeljal nenadoma pred nos in boš hotel odviti (seveda s pomočjo ABSa), avto pa vseeno naravnost
rolleyes-1.gif

Brzina al ne brzina, ko pride trenutek na katerega nisi pripravljen, se razlika v teh dveh gumah pokaže v pravi luči.

Ali razumeš ali ne ?? Zavorna pot z zimsko gumo je večja , torej je manj varna. Prav tako slabše drži cesto, torej se bom prej zaletel.

Da ne bo pomote, ne velja za sneg in led.

Neverjetno kako slepo verjamete propagandi.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Pa ti to ne razumeš, ker si premlad in dirkalc. Zimske gume so tanartabul pozim, če je sneg al pa ne. Ne mreš govort tako no, če jih imajo na kolesih in vidijo. Zimska je pozim zakon pa pika
rolleyes-1.gif
.
Ja je, ko se po snegu pelješ.

Bil učeraj na Miklavžu na Gorjancih, pa na Gospodični, pa v Gabrju, pa....... uf malo smo zarili
grin1.gif
.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Bo bo, jaz pravim, da ga bo nasulo max 10 cm (govorim za Lj in okolico).

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Zaenkrat kar dobro kaže ja.

Kakšnih 10+ cm bi znalo bit v Lj.

Za jug Slovenije pa mal slabše kaže, bi znalo bit pretoplo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.