Sneg?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Ma ne vem, mi smo mel včeri track day na racelandu.... temperatura v krškem je bla 2 stopinji celzija, vozu sm na komaj legalnih (cca 3mm profila) bridgestonkah RE050 in peljal 55.9. Prehiti me z zimskimi gumami, potem boš pa povedal kok so zimske boljše za temperature pod 7 tako kot vsi govorijo. Zimske bom dal gor samo zaradi tistih par ur ki jih bom mogoče ujel po snegu in samo zato, ker takrat z letnimi kljub 4wd nimam kej za delat.. to je pa tud vse... veselje za 500€. Vse ostale dni bom pa poslušal lamelce kako jokajo.
Se pravi, veselje za 500 EUR, za nekaj ur?
Letne gume se obrabljajo tudi pozimi, resda manj kot zimske, a se. Ko vozim z zimskimi, čuvam letne in obratno oz. dva kompleta gum porabim v približno istem času.
Kdor nima privilegija izbirati kdaj bo šel na cesto, pozimi vozi z zimskimi gumami (čeprav je bila lani čista izguba). Kdor pa si lahko privošči avto v slabih razmerah pustiti v garaži in hkrati ne dela daljših poti (vreme se lahko hitro zamenja), zimskih gum ne potrebuje.

Ja, v suhem in mokrem se letna pelje boljše. Ampak, ali vsi z avtom ves čas vozite na meji? Z defenzivno vožjo in malo sreče omejitev gum niti ni treba preskusiti.

Ko pa je sneg in plundra (slednja se vedno znova pozablja), takrat pa....

BTW: jutri popoldne grem do Linza. Kot kaže bo pestro.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
KSZ
Zaplesala sem divji obredni ples proti sneženju. Sneg zatorej odpade.
tongue-1.gif
Lahko imate tud letne gume. Res!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kdor nima privilegija izbirati kdaj bo šel na cesto, pozimi vozi z zimskimi gumami (čeprav je bila lani čista izguba). Kdor pa si lahko privošči avto v slabih razmerah pustiti v garaži in hkrati ne dela daljših poti (vreme se lahko hitro zamenja), zimskih gum ne potrebuje.

Ja, v suhem in mokrem se letna pelje boljše. Ampak, ali vsi z avtom ves čas vozite na meji? Z defenzivno vožjo in malo sreče omejitev gum niti ni treba preskusiti.
1. odstavek: vendarle nekdo, ki stvar dojame točno tako, kot je res.
zmaga.gif

2. odstavek: ko se zgodi kaj nepredvidenega (drugim, ne tebi, recimo otrok pred avto), šteje vsak centimeter. In tu letna zmaga

Ampak ker je treba ujet kompromis med tem, koliko se moreš "reševat" (2. odstavek) in tem, koliko je možnosti, da ti postaneš izstrelek, pred katerim se drugi rešujejo (1. odstavek), pač zmagajo zimske gume, razen v primeru iz 1. odstavka. Vsaj pri meni. SImpl, ne?

BTW: veliko sreče. Kot kaže, jo boš rabil. Pa na deko, sendviče, pijačo in podobne preživetvene pripomočke ne pozabi. V avstriji (ne le pri njih, pravzaprav) se da v snegu na zaprti AC tudi kak dan prisilno preživet ...

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Se povsem strinjam, zato sem tudi napisal "z defenzivno vožnjo in malo sreče".

Na Primorskem cepa sneg kot zmešan. Tam kjer ga vidimo enkrat na leto.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
Ta trenutek na meji med primorsko in notranjsko začele padati prve snežinke - zelo na redko.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
grin1.gif
O.K., ma v PO se ga ni še nič prijelo, je glih nekaj po zraku začelo letet.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
višje ležeči deli primorske - 600 mnv.
cheer.gif

Nižje ležeča primorska 100 mnv, pada od 7 zjutraj.

že cca. 6 cm, čeprav snega nismo vajeni

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz sem že lovil avto ob 7. zjutraj po cesti.
bonk.gif

To še ni bil problem, ker sem ga imel pod "kontrolo".
tongue-1.gif

Bilo je -3, sneg pa pravi sibirski. Cesta je postala čisto ledena po enem cm snega.

Aja lokacija: Žiri

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Jaz sem že lovil avto ob 7. zjutraj po cesti.
bonk.gif

To še ni bil problem, ker sem ga imel pod "kontrolo".
tongue-1.gif

Bilo je -3, sneg pa pravi sibirski. Cesta je postala čisto ledena po enem cm snega.

Aja lokacija: Žiri

Ma ka ti dilaš v mojem kraju

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.