Sneg

erikson

Guru
25. avg 2007
22.905
6.660
113
Primorska avtocesta je zaprta zaradi prometne nesreče med Uncem in Postojno v smeri Kopra. V smeri Ljubljane je ponovno zaprta primorska avtocesta zaradi zdrsov tovornih vozil med Studencem in Postojno, stoječa kolona je od razcepa Nanos do Postojne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Se strinjam, ampak fora je v tem da je jutr prepoved in so VSI hotl čez mejo in rezultati so vidni
crazy1.gif

Je pac prepoved, so what? Bodo pa se do konca prepovedi pocakali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Do torka je malo dolga, ampak ok
smile-1.gif

Lepo je bila napoved, da ga lahko vrže tudi do pol metra. Menda je to jasen signal, da nimaš kaj iskati na cesti, tudi z vrhunsko opremo, razen če imaš plug montiran.

Sem se pozipi, po snegu, res veliko prevozil. Nikoli, ampak nikoli se mi ni zgodilo, da bi se zatajknil zaradi sebe. Vedno je bil nek bebec, ki ni imel potrebne opreme, ponavadi kamionar.
Toliko snega, kot ga je bilo na AC danes, je ob normalnem tempu pluženja čisto prevozno z normalnim osebnim avtom z dobrimi zimskimi gumami. Nobenih izrednih razmer ni bilo, razen kamionarski bebcev.

Zaj si pa tak napisal, ko da se drugi nismo nikoli po snegu vozli.
Kaj je to normalen tempo v teh razmerah=130?
smile-1.gif

Drugače pa sem že z vso zimsko opremo in primernim vozilom imel zanimive dogodivščine, npr. led pod snegom na čudnem ovinku, vendar so sedaj sem še vse zvozil.

Pač pravim, da za 100g čokolado se v takih razmerah raje počaka ali gre peš do prve črpalke.

Kaj ti pomaga vrhunska oprema in znanje, ko te bo nasadil drug šofer ali boš zaradi drugih stal.

Lepo ostat doma, lopato v roke in pokidat tudi javni pločnik, da bo neka družbena korist, ne pa da bo naslednji dan jamranje kak ninič spluženo.

Normalen tempo voznje? Odvisno od razmer. Pisal sem o normalnem tempu pluzenja.
Pa ziher sem, da folk ni sel na pot za hec.
Plocnike naj pa pluzijo tisti, ki jim za to placam.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Obveščanje Darsa je katastrofa že odkar obstajajo informacijske table (čudno, da nikoli novinarji ne pišejo o tem, samo aneksi sem pa tja, nikdar pa kaj, kar se tiče uporabnikov). Sedaj so pa dokončno odpovedali, kar pa ni nič čudnega, saj v Darsu že dolgo ni nikogar več, ki bi se resno ukvarjal s stvarmi, ki niso povezane s financami in pravom. Sposobne so spodili, sedaj so tam samo še birokratski paraziti (enako velja tudi za prometno ministrstvo).

Sem o njihovem obvescanju pred kratkim oisal, pa so bili uzaljeni. So zahtevali, da objavim prikaz nasprotnih dejstev. Sem zavrnil, ker so samo nakladali, pa se po zakonskim pogojem zahteva ni ustrezala. Tako da jim tudi pravo skripa.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tako da jim tudi pravo skripa.
Pravo jim kar gre, ker ti bo armada njihovih pravnikov in uradnikov zlahka napisala 1000 in 1 razlog, zakaj ni možno uveljaviti prisilnega izločevanja tovornjakov. Zato je pri njih improvizacija prepovedana, saj ni v skladu s predpisi. Posledično je nekdaj prav solidna plužna služba začela krepko šepat.

Informiranje na obvestilnih tablah je pa itak kriminalno neuporabno. Samo to oni ne bodo priznali, ampak spet napisali PR sporočilo še kakega pravnika ali komunikologa. Inženirjev na Darsu itak nimajo več.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.057
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Lepo je bila napoved, da ga lahko vrže tudi do pol metra. Menda je to jasen signal, da nimaš kaj iskati na cesti, tudi z vrhunsko opremo, razen če imaš plug montiran.

Sem se pozipi, po snegu, res veliko prevozil. Nikoli, ampak nikoli se mi ni zgodilo, da bi se zatajknil zaradi sebe. Vedno je bil nek bebec, ki ni imel potrebne opreme, ponavadi kamionar.
Toliko snega, kot ga je bilo na AC danes, je ob normalnem tempu pluženja čisto prevozno z normalnim osebnim avtom z dobrimi zimskimi gumami. Nobenih izrednih razmer ni bilo, razen kamionarski bebcev.
Ne boš verjel, tudi sam sem se po snegu ogromno prevozil s kamijonom, zajebal do zdej še nisem nobenga
shocked-1.gif
, ja in med kamijonarji se najdejo pacijenti.Slo AC so prešvoh za ta tranzit kater gre skozi državo (tovorni in osebni).Včasih je vozil avto vlak v vse smeeri sedaj ga ni, ker smo v eu in tujci ne rabijo dovolilnic za slo, razen iz tretjih držav.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.057
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Se strinjam, ampak fora je v tem da je jutr prepoved in so VSI hotl čez mejo in rezultati so vidni
crazy1.gif

Prepoved bo moral nekje prespat, samo je razlika ali jo prespi v Vicenzi ali v Ljubljani, to kar vpliva na rok dostave in se zaradi tega ustavi proizvodnja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
crazy1.gif

Prepoved bo moral nekje prespat, samo je razlika ali jo prespi v Vicenzi ali v Ljubljani, to kar vpliva na rok dostave in se zaradi tega ustavi proizvodnja.

Temu se bo morala pa pač industrija prilagodit, jebiga.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Ne boš verjel, tudi sam sem se po snegu ogromno prevozil s kamijonom, zajebal do zdej še nisem nobenga
shocked-1.gif
, ja in med kamijonarji se najdejo pacijenti.Slo AC so prešvoh za ta tranzit kater gre skozi državo (tovorni in osebni).Včasih je vozil avto vlak v vse smeeri sedaj ga ni, ker smo v eu in tujci ne rabijo dovolilnic za slo, razen iz tretjih držav.

Čisto vsa poročila od včeraj, kar sem jih bral, pravijo, da je zdrsnil kamion in ne osebni avto. Torej je (vsaj za včeraj) stvar jasna.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.057
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

shocked-1.gif

Čisto vsa poročila od včeraj, kar sem jih bral, pravijo, da je zdrsnil kamion in ne osebni avto. Torej je (vsaj za včeraj) stvar jasna.
Realnost je pa potem druga, avto se itak skople pol nekak naprej, kamijon pa ne pa smo kjer smo.Sem zato da se kaznuje tiste kateri so (tovornjaki) nadaljevali pot naprej kljub opozorilu darsa in policije ter s tem povzročili štalo na AC.Je pa tudi res da s naše ac podhranjene s parkingi za tovornjake, bi blo dobor naredit reportažo, sploh za vikende.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.905
6.660
113
Matej Malgaj iz Darsa je za Val 202 povedal, da krivda za težave na cestah ni na njihovi strani. "Mi smo voznike pravočasno obvestili,“ je izjavil in dodal, da je bila za težave kriva tudi burja, ki je stanje na cestah spreminjala iz "minuto v minuto“.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo, sliko lahko objaviš, če pa je clip pa je že žolčno na forumu
smile-1.gif