Sneg

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.838
562
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
8fp-Raz1-0.jpg

Avtocesta Ljubljana - Koper med priključkom Senožeče in razcepom Nanos v smeri Ljubljane je zaradi izrednega dogodka zaprta do preklica.
crazy1.gif

R2-409, Logatec - Postojna, popolna zapora zaradi zasneženega cestišča.
Dons bo še pestro...

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 10.37 je pri naselju Razdrto, občina Postojna, zaradi slabih cestnih razmer voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča. Ena oseba se je pri tem lažje poškodovala. Posredovali so reševalci NMP iz Postojne in gasilci PGD Postojna.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
Primorski krak:
Avtocesta Ljubljana - Koper med počivališčem Ravbarkomanda in počivališčem Studenec je zaradi obilnega sneženja zaprta do preklica.

R2-409, Razdrto - Postojna, popolna zapora zaradi zasneženega cestišča.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med priključkom Senožeče in priključkom Brezovica v smeri Ljubljane je zaradi obilnega sneženja oviran promet.

Avtocesta (Ljubljana) - Gabrk - Fernetiči med cestninsko postajo Dane in razcepom Gabrk v smeri Gabrka je zaradi spolzkega vozišča zaprta do preklica.
shocked-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Zato, ker so ukinili samoizločanje in ker so kazni za povzročitev zastoja prenizke.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Je bila ukinitev samoizločanja potem dobra ali slaba odločitev?

Z veseljem bi tistga k se je tega spomnu dele poslou na primorko, da se par urc načaka....

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.057
120
63
Doma
Citat:
Primorski krak:
Avtocesta Ljubljana - Koper med počivališčem Ravbarkomanda in počivališčem Studenec je zaradi obilnega sneženja zaprta do preklica.

R2-409, Razdrto - Postojna, popolna zapora zaradi zasneženega cestišča.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med priključkom Senožeče in priključkom Brezovica v smeri Ljubljane je zaradi obilnega sneženja oviran promet.

Avtocesta (Ljubljana) - Gabrk - Fernetiči med cestninsko postajo Dane in razcepom Gabrk v smeri Gabrka je zaradi spolzkega vozišča zaprta do preklica.
shocked-1.gif
Je že včeraj zvečer, ko je začelo padat burja oz veter dober delal dodaten drek.Sem pa za to da se kaznuje odgovorne v firmah katerih kamijoni so v zimskih razmerah na cesti brez ustrezne zimske opreme.
Ta teden sem bil v Lyonu, pa so se francoski vzdrževalci ceste zelo potrudili ob sneženju, tako da ni bilo problemov ali zastojev.Še teli vzhodnjaki kateri so pri nas naredili štalo so se kulturno peljali, pri nas pa kot da smo.....*
* vstavi poljubno

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
Vozniki pri Postojni ukleščeni med mraz in sneg
Na pot le, če je res nujno - in z zimsko opremo!
8. december 2012 ob 07:07,
zadnji poseg: 8. december 2012 ob 18:34
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Zaradi snega, burje in slabe vidljivosti je primorska avtocesta zaprta na več odsekih. Vozniki so že več ur ujeti v snegu in mrazu, na pomoč je priskočila tudi civilna zaščita.

Primorka je zaprta med počivališčem Ravbarkomanda in počivališčem Studenec proti Kopru ter pred počivališčem Studenec proti Ljubljani. Voznikom, ki nameravajo proti Postojni, pot odsvetujejo, saj so zaprti tudi odseki na regionalni cesti. Nekateri vozniki na primorski avtocesti čakajo v svojih vozilih že več ur , vendar so razmere na cesti od Unca do Senožeč tako slabe, da prometa še ni mogoče sprostiti.

Vir:

crazy1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Sem bil na tistem koncu od 08:00 zjutraj...do Unca je bilo tip top, pri Logu izločali kamione...na Uncu pa plug zapeljal dol in MRAK...ogromno snega na cesti, burja je res da naredila svoje. Sicer mi je uspelo priti do Postojne in do tople gostilne za ostale mi je pa zeelooo hudo...v lokalu nas je bilo ogromno, iz cele Slovenije iz vseh smeri in tudi nekaj tujce, ki so imeli srečo in prišli do Postojne...pred Postojno in po Postojni pa ceste normalno prevozne...in DARS je na tem odseku zatajil do celote....ne morjo čakat tolk in tolk CM snega na cesti če ga burja nametava...in ko so začeli, ga je v trenuku še x2 nametalo in še avti so obstali...fetik in kaos. 8h sem obtičal dol, ni se dalo premakniti z avtom niti za 1m.....upam da kdo ne zmrzne v avtih, ker verjetno jih je tudi že zamedlo do ogledal....povsod pravijo da so ceste zaprte v vse smeri iz Postojne in edina pot po kateri se da priti iz Postojne do LJ je stara cesta, in pri Planini na Unec ter na kopno avtocesto....zaprta pa je med Planino in Logatcem...ne pa kot pravijo Postojna - Logatec.. Hoteli v Postojni so čisto zasedeni...in vidlo se je da je presenetilo folk, zaradi teh kekcev...ker to ni bilo za verjeti...kot da je nekdo črto potegnu in da naprej ne smejo plužit...ko so začeli je bilo prepozno.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
V Kočevju je trenutno nežnih 70+ cm snega in še vedno pada.
Ceste so za silo splužene :D

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.057
120
63
Doma
Vsa leta pozimi je bla pri Postojni na travnikih ob avtocesti na travnikih dodatna ograja katera je "lovila" sneg katerega je burja nosila naokoli, letos je nisem porajtal, se pa tudi nisem spomnil na to.Sožalje tistim kateri ste/so obstali na AC, Upam da jim kdo prinese Vsaj topel Čaj pa kak sendvič ter kakšno deko
frown-1.gif
.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.057
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zato, ker so ukinili samoizločanje in ker so kazni za povzročitev zastoja prenizke.

Začasna zaplemba tovornjaka, recimo 10 dni, bi bilo povsem dovolj.

Po drugi strani pa ob AC prav zares ni dovolj prostora za vse tovornjake.

Sinoči je bilo ogromno tovornega tranzita in osebnega ker je danes praznik v sosednjih državah, vendar niso vsi prešli države pred snežnim neurjem nažalost.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Vsa leta pozimi je bla pri Postojni na travnikih ob avtocesti na travnikih dodatna ograja katera je "lovila" sneg katerega je burja nosila naokoli, letos je nisem porajtal, se pa tudi nisem spomnil na to.Sožalje tistim kateri ste/so obstali na AC, Upam da jim kdo prinese Vsaj topel Čaj pa kak sendvič ter kakšno deko
frown-1.gif
.

Baje je Civilna zaščita na poti...ma men je blo težko v lokalu, kaj šele v zametenem avtu, ko odpreš vrata ti jih butne, avto sem 4x kidu pa sem ga imel v zaveterju. Ko smo poslušal novice smo se kar za glavo držal...sem pa vesel da še vedno znamo Slovenci skupaj stopiti...smo si cifre zmenjali in tisti ki je probal iti naprej je sporočal nazaj ipd. ipd., tako da nekako sem se tudi sam rešil...ker teli naši prometni centri so za en k****, nekdo od tam je klical na Policijo, kjer so rekli samo to...da iz Postojne ni možno priti v nobeni smeri...v Postojni je bilo pa toliko ljudi kot še nikoli, povsod po lokalih,gostilnah...in to iz cele SLO, pač tisti ki se je lahko perbil do mesta...od 5 let starih do 80 let, kolkr sem jih spoznal...in vsak ni mogel verjeti...ker zadeva je bila kar naenkrat kot noč in dan. V celi nesreči smo mi imeli še srečo da smo prišli na toplo....marsikdo, sploh družine in starejši, bodo prespali po hotelih v Postojni.....nekako bi mi bilo to normalno, da bi bil ta metež in tako stanje v celi Sloveniji...ampak tole je bilo v pasu 10-15km...še po kamerah na cestninkah nismo mogli verjeti...ponekod je bil že sonce. Ne vem zakaj ni na tablah da je cesta zaprta in da bi se folk obrnu že, ma nazadnje 10km pred tem...ampak ne...na tabli piše zastoj in to je to...ta po njihovem zastoj je že od 10.00., ampak to je že zaprta cesta, ne pa zastoj
bonk.gif
Prevozil sem že ogromno in po marsikaterih vremenskih stanjih ampak tole je bilo pa vrhunec...vidljivost par metrov kar od enkrat...in takrat bi morali že vse zapreti in obrniti ljudi...ne pa da jih spustiš v to in nekateri so že po 8-10h v avtih...in da ti zmanjka bencina...katastrofa.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Nesprejemljivo!
crazy1.gif

K je že tokrat kdo odgovorajal....lokalci s traktorji so se trudili in vsaka čast...nekdo ki je celo s plugom prišel je rekel da je še on zaplužil in so ga ven potegnili...skratka obvečeni so bili bog ve kdaj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
frown-1.gif
.

Baje je Civilna zaščita na poti...ma men je blo težko v lokalu, kaj šele v zametenem avtu, ko odpreš vrata ti jih butne, avto sem 4x kidu pa sem ga imel v zaveterju. Ko smo poslušal novice smo se kar za glavo držal...sem pa vesel da še vedno znamo Slovenci skupaj stopiti...smo si cifre zmenjali in tisti ki je probal iti naprej je sporočal nazaj ipd. ipd., tako da nekako sem se tudi sam rešil...ker teli naši prometni centri so za en k****, nekdo od tam je klical na Policijo, kjer so rekli samo to...da iz Postojne ni možno priti v nobeni smeri...v Postojni je bilo pa toliko ljudi kot še nikoli, povsod po lokalih,gostilnah...in to iz cele SLO, pač tisti ki se je lahko perbil do mesta...od 5 let starih do 80 let, kolkr sem jih spoznal...in vsak ni mogel verjeti...ker zadeva je bila kar naenkrat kot noč in dan. V celi nesreči smo mi imeli še srečo da smo prišli na toplo....marsikdo, sploh družine in starejši, bodo prespali po hotelih v Postojni.....nekako bi mi bilo to normalno, da bi bil ta metež in tako stanje v celi Sloveniji...ampak tole je bilo v pasu 10-15km...še po kamerah na cestninkah nismo mogli verjeti...ponekod je bil že sonce. Ne vem zakaj ni na tablah da je cesta zaprta in da bi se folk obrnu že, ma nazadnje 10km pred tem...ampak ne...na tabli piše zastoj in to je to...ta po njihovem zastoj je že od 10.00., ampak to je že zaprta cesta, ne pa zastoj
bonk.gif
Prevozil sem že ogromno in po marsikaterih vremenskih stanjih ampak tole je bilo pa vrhunec...vidljivost par metrov kar od enkrat...in takrat bi morali že vse zapreti in obrniti ljudi...ne pa da jih spustiš v to in nekateri so že po 8-10h v avtih...in da ti zmanjka bencina...katastrofa.

Kaj pa stara cesta?! Ne mi rect, da ni prevozna z normalnim avtomobilom in zimskimi gumami? Sem bil danes na krvavcu z osebnim avtomobilom brez verig in brez problema. 1200m visine od cerkelj navkreber.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.183
3.206
113
Danes sem tudi sam obstal v Postojni ker naprej ni več šlo. Tam je bil res kaos. Burja je sneg nanašala tako hitro da tudi zimske gume niso imele nobenega učinka ker si samo nasedel v sneg. Vidljivost itak 0 ob 3h popoldne se je zjasnilo da se je vsaj nekaj videlo. Cesta za nazaj je bila zaprta direktno pod prehodom čez AC kjer so bili snežni zameti na AC
bonk.gif
+ seveda tovornjakarji in nepripravljeni vozniki ki so zaprli vse pasove tako da plugi niti blizu niso prišli. Nazaj grede ne bil en pas že čisto splužen od Unca naprej pa cesta normalna