Sneg

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
V HR je tudi kaos
shocked-1.gif

Kaos: Autobusi sa 120 djece satima bili zarobljeni na A3
Vir:24Sata
Zdej sem poslušu radio, pravijo da je danes zapadlo v ZG 40cm snega in manjka samo 1cm da objavijo stanje
"Naravne nesreče"
crazy1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Sem, pa je slo lepo. Si kdaj videl 12-16% klance po celcu, nespluzene?
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
64
Vsako zimo se vozim dnevno gor-dol.
Sem namreč doma na takem koncu. Tisti klanec od Cerkelj na Krvavc sem pa med drugim že prekolesaril (sicer poleti
grin1.gif
) in moram priznat, da v snegu ni simpl. Sam, če je 10cm snega (kot ga je danes), ni problema, samo z andohtjo se je treba lotit.
Zamet je večje sranje, ker je sneg napihan in se komot ugrezneš do podna, pol si pa gotov.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Kaj pa stara cesta?! Ne mi rect, da ni prevozna z normalnim avtomobilom in zimskimi gumami? Sem bil danes na krvavcu z osebnim avtomobilom brez verig in brez problema. 1200m visine od cerkelj navkreber.

Tam do 14:00 ko je prenehalo snežiti se nisi mogel premakniti, ker vidljivost je bila nič (burja+sneženje), spluženo nič oz. ker so prepozno začeli je samo vse spet nametalo + busi ipd. obtičali....vmes smo klicarili na info centerj, Policijo in vsi so povedali da je vse zaprto in da se nikamor ne da priti...pač tisti ki so uspeli iz avtoceste na Postojno zaviti so imeli še srečo, potem je bilo pa konec. Po drugi uri se jih je nekaj upogumilo in so šli nekateri v smeri primorske, nekateri po stari...izmenjali smo si cifre in se obveščali odvisno kdo je kam šel...in odgovor na tvoj komentar...cel dan, in še vedno piše da je cesta Postojna-Logatec zaprta...kar je totalno mimo, Postojna-Unec je prevozna, počasi 40-50 km/h se da peljati....tudi ride niso problem, so splužili in dobr posipali (dva se komot srečata, pač gre malo bolj počasi in na tesno).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zato, ker so ukinili samoizločanje in ker so kazni za povzročitev zastoja prenizke.

Začasna zaplemba tovornjaka, recimo 10 dni, bi bilo povsem dovolj.

Po drugi strani pa ob AC prav zares ni dovolj prostora za vse tovornjake.

Ne. Za firmo min 50€ na uro za vsakega, ki je v zastoju stal, + zaplemba kamiona za vedno.
Da vidim koliko herojev bi rinilo ...
Pa ne mi da so šoferji bogi. Kamion z vsemi zimskimi + ketnami se danes ne bi zataknil.

Izločanje? Naj se sami, in to legalno (ne pa na odstavni pas na AC, kar je smrtno nevarno za ostale udeležence v prometu). Danes je bila na Lj obvoznici na barju prioti primorski kolona na odstavnem, ker je bilo počivališče polno, na kaontra strani pa fil placa - a je težko it do izvoza, pa nazaj na drugo stran na počivališče? Ampak za to so pa krivi predvsem DARSovci. Naj najdfejo ali pa naredijo place za izločanje (v Lj jih je za vse te kamione itak čez glavo dovolj, enako v krogu 10 ali 30 km okoli postojne, recimo )...

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa kaj ni noben spremljal vremenske napovedi?

Je morala glih danes biti selitef narodov?

Pa gledam tam po tv neko Slovakinjo, ko joka, da nimajo informacij kaj je...

Folk čisto "pobesni", ko se vrem poslabša, namesto da bi ostal doma, da se zadeve umirijo dan, dva, razen tistih, ki morajo nujno kam.

Ne vem pa kaj je nujno v soboto rinit v burjo in snežne zamete.

Mogoče pogledat, če je še jadrnica na privezu?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
Se moram kr strinjat s tem.
Sam sem si kr vzel kr od petka do torka frej 90% zaradi vremenske napovedi in boja z soudeleženci na cesti.
Zase se ne bojim ker imam dobre zimske gume in ketne pa ogromno izkušenj ampak se bojim kako bodo drugi spelal zadevo po takem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Do torka je malo dolga, ampak ok
smile-1.gif

Lepo je bila napoved, da ga lahko vrže tudi do pol metra. Menda je to jasen signal, da nimaš kaj iskati na cesti, tudi z vrhunsko opremo, razen če imaš plug montiran.

Napoved je tudi povedal, da bo danes nehalo snežiti, kar pomeni, da bodo pristojne službe do jutri porihtale glavne ceste, da bodo normalno prevozne tudi z letnimi gumami.

Povsem druga zgodba pa so tovornjakarji, tisto je čisto drug life. Poleg tega, da si kradejo nafto
smile-1.gif
se spuščajo v takšnem vremenu s tistimi kariolami v promet. Policija pa povsem zatajila.

Brezveze vse te kamere ipd. če ne vidijo kaj se dogaja.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
Res je mal dolga sam zihr je zihr
smile-1.gif

Res maš, in tovornjakarji se ne sekirajo kaj dosti ker so vedno založeni z hrano in vodo za par dni tud če obstanejo ker so navajeni čakanja.
Tko da dokler ne bodo kazni reeees velike ne bo reda!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.905
6.660
113
Potem, ko je na primorski avtocesti po večih urah ponovno stekel promet, je ta v smeri proti Ljubljani ponovno zaprta. Med Studencem in Postojno je namreč zdrsnilo tovorno vozilo, stoječa kolona pa je od Razdrtega do Postojne.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
Hm, nisem spomnil da pokličem DARSov tel. za stanje na cestah danes. Me prov zanima če so obveščal o zaprtju AC!?
Sam VEDNO ko se odpravljam na pot kličem o stanju na cestah in prej pogledam na Darsove kamere pa tud če je 30st°
napovedanih ne pa ob taki vremenski napovedi!
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Lepo je bila napoved, da ga lahko vrže tudi do pol metra. Menda je to jasen signal, da nimaš kaj iskati na cesti, tudi z vrhunsko opremo, razen če imaš plug montiran.

Sem se pozipi, po snegu, res veliko prevozil. Nikoli, ampak nikoli se mi ni zgodilo, da bi se zatajknil zaradi sebe. Vedno je bil nek bebec, ki ni imel potrebne opreme, ponavadi kamionar.
Toliko snega, kot ga je bilo na AC danes, je ob normalnem tempu pluženja čisto prevozno z normalnim osebnim avtom z dobrimi zimskimi gumami. Nobenih izrednih razmer ni bilo, razen kamionarski bebcev.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zato, ker so ukinili samoizločanje in ker so kazni za povzročitev zastoja prenizke.

Začasna zaplemba tovornjaka, recimo 10 dni, bi bilo povsem dovolj.

Po drugi strani pa ob AC prav zares ni dovolj prostora za vse tovornjake.

Sinoči je bilo ogromno tovornega tranzita in osebnega ker je danes praznik v sosednjih državah, vendar niso vsi prešli države pred snežnim neurjem nažalost.

Ja in? Če se sneg oprijemlje cestišča, naj se kamionarji pač sparkirajo, dokler se stanje ne normalizira (in ostali, ki za te razmere niso pripravljeni, seveda tudi).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Potem, ko je na primorski avtocesti po večih urah ponovno stekel promet, je ta v smeri proti Ljubljani ponovno zaprta. Med Studencem in Postojno je namreč zdrsnilo tovorno vozilo, stoječa kolona pa je od Razdrtega do Postojne.
To je pa čista krivda DARS in policije. Kako se je lahko spet zataknil kamion, če ne smejo vozit. Kdo ga je spiustil naprej? Naj pač tam, kjer je, počaka da se cesta porihta. Spravi se ga na odstavni pas in konec, dokler ni spucano.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
Se strinjam, ampak fora je v tem da je jutr prepoved in so VSI hotl čez mejo in rezultati so vidni
crazy1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pa kaj ni noben spremljal vremenske napovedi?

Je morala glih danes biti selitef narodov?

Pa gledam tam po tv neko Slovakinjo, ko joka, da nimajo informacij kaj je...

Folk čisto "pobesni", ko se vrem poslabša, namesto da bi ostal doma, da se zadeve umirijo dan, dva, razen tistih, ki morajo nujno kam.

Ne vem pa kaj je nujno v soboto rinit v burjo in snežne zamete.

Mogoče pogledat, če je še jadrnica na privezu?

V čem je keč? Ob 13.00 je bil sonce, povsod razen v Postojni. Sam sem imel poslovno pot...in tudi kar nekaj ostalih katerih smo se srečali. Pač delo je delo. Sam sem ostal 1h prej da sem pregledal vremensko napoved, stanja na cestah ipd. in nikjer ni pisalo da so težave pri Postojni in da v bistvu ni prevozno....in sem šel (če bi bil vsakič doma ko piše da je burja potem skoraj na primorsko ne moreš nikoli)....no in pridem do Brezovico...lepo izločajo kamione, pohvalno, pridem do cestninke in plužijo max. 5-10cm snega...pohvalno...se ustavim da tankam, vse OK...grem naprej, vse OK...pridem do Unca...katastrofa...kar od enkrat nič več splužen...spremljal že prej table nad avtocesto, radio val 202....tišina...kao vse ok....se zapeljem od Unca v klanc....so se začele težave...ko sem se začel spučati proti Postojni pa sodni dan...od avtoceste se je videla leva kovinska ograja 5-10m naprej...in to je to...cesta več ali manj prazna...plugov NIKJER, obvestil NIKJER.....tako da.... nobenega problema ni bilo do Unca in od Razdrega naprej...vmes se je zgodilo kar se je, zapora cest ipd., gledamo kamere po avtocesti....Vrhnika kopna, Unec tko tko....od Razdrga naprej se je začelo jasnit...v Postojni...še kar sodni dan....dezinformacij po radiu pa miljon....v bistvu...zakaj niso izločal osebnih avtomobilov če so zaprli avtocesto, vzporedna neprevozna....tujci so sploh obtičal v kolonah...zakaj so spuščali folk naprej če so vedli da je vse zaprto, burja in vidljivost v bistvu nič.?

Sam bi z veseljem ostal doma če bi imel prave informacije ob 08:00...tko mi je šel pa današnji dan v nič, ker sem naredil 1/6 poti, in jutri ponovi vajo....in upam da spet ne bojo kej zasral pri napovedi in obveščanju....pravjo da bo jasno.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Sem se pozipi, po snegu, res veliko prevozil. Nikoli, ampak nikoli se mi ni zgodilo, da bi se zatajknil zaradi sebe. Vedno je bil nek bebec, ki ni imel potrebne opreme, ponavadi kamionar.
Toliko snega, kot ga je bilo na AC danes, je ob normalnem tempu pluženja čisto prevozno z normalnim osebnim avtom z dobrimi zimskimi gumami. Nobenih izrednih razmer ni bilo, razen kamionarski bebcev.

Zaj si pa tak napisal, ko da se drugi nismo nikoli po snegu vozli.
Kaj je to normalen tempo v teh razmerah=130?
smile-1.gif

Drugače pa sem že z vso zimsko opremo in primernim vozilom imel zanimive dogodivščine, npr. led pod snegom na čudnem ovinku, vendar so sedaj sem še vse zvozil.

Pač pravim, da za 100g čokolado se v takih razmerah raje počaka ali gre peš do prve črpalke.

Kaj ti pomaga vrhunska oprema in znanje, ko te bo nasadil drug šofer ali boš zaradi drugih stal.

Lepo ostat doma, lopato v roke in pokidat tudi javni pločnik, da bo neka družbena korist, ne pa da bo naslednji dan jamranje kak ninič spluženo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Obveščanje Darsa je katastrofa že odkar obstajajo informacijske table (čudno, da nikoli novinarji ne pišejo o tem, samo aneksi sem pa tja, nikdar pa kaj, kar se tiče uporabnikov). Sedaj so pa dokončno odpovedali, kar pa ni nič čudnega, saj v Darsu že dolgo ni nikogar več, ki bi se resno ukvarjal s stvarmi, ki niso povezane s financami in pravom. Sposobne so spodili, sedaj so tam samo še birokratski paraziti (enako velja tudi za prometno ministrstvo).