Koliko se vozis z vlaki?
ker to je pomembno vprasanje preden na polno pametujemo o tej temi. Kee velikokrat se o tem razpise folk ki vlaka ne koristi. Jaz ga redko in se to v tujini. Tudi ce bi ga v sloveniji doterali do onemoglosti ga ne bi koristil. In zato sem omejen pri tem kok lahko pametujem. Ce bi vsi samo pametovali in se nihce ne misli vozit pol je skoda denarja za modernizacijo.
osebno navijam za ICE progo LJU-MUC… bi gospodarsko kar vplivala na slovenijo
Vozim se z vlakom dvakrat mesečno, ko moja rabi avto, moji mulci vsakodnevno. Žalostno je, da se v letu 2023 na vlak ne moreš zanest, ker prideš na postajo in dobiš v trenutku, ko bi vlak moral že speljat s postaje hladen tuš, da ima vlak zamudo 30 minut, fino. Zadnjič sem recimo zjutraj obrnil na Rudniku in šibal nazaj, ker je mela moja tamala že plačano ekskurzijo, vlak pa 45 minut zamude, drugač pač prvo uro zamudi. Ne boš verjel, to se redno dogaja. Sej ne, da je že 15 minut stala na peronu, ko so izvolili povedat, da vlak zamuja (45 minut), da bi v letu 2023 dal zamudo na sodobni monitor, ah kje, brez veze. Vse te zamude so pa rezultat njihove vrhunske logistike. Obnavljajo progo med Mirno Pečjo in Trebnjem. Torej en vlak vozi NM- Mirna peč in nazaj, drugi Trebnje -LJ in nazaj, vmes je avtobusni prevoz. Drugi vlak čaka da pride avtobus, namesto, da bi samo ti ljudje počakali naslednji vlak, raje avtomatsko ustvarijo zamudo na celotni progi in to v obe smeri, ker se med sabo čakajo (enotirna železnica, ki bi že davno morala bit tvotirna). Sam en avtobus v dnevu pade v gužvo in se podre sistem na celotni progi.
Odnos sprevodnikov je druga pesem, eni so normalni eni pač ne. Človeška stvar v katero se ne bom spuščal, ker verjamem, da majo tud oni poln kufer nezadovoljnih ljudi zarad situacij za katere niso krivi in nanje nimajo vpliva.
Da o 50 let starih vlakih, na katerih je poleti 50 stopinj niti ne začnem govort. Tud proga čez Barje je dotrajana in rabi vlak dlje do LJ kot je čuhapuha s časa Franca Jožefa. So pa znal karto v dveh letih dvignit iz 2,30 EUR na 2,80 EUR, to pa.