Škoda Oktavija

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj lastniku superba stirico za nadomestni avto po možnosti limuzini. Pa po možnosti takemu, ki kdaj kaj več od svoje riti pelje. Pa ga po enem tednu vprašaj.

Lahko pa 4 dvometrase pelješ nekaj 100km daleč v stirici in superb. Pa ti bodo ti povedali če sta po velikosti v istem razredu. Razen če si ti kakšne druge razrede primerjal (cenovni? ).
Ibiza driverju zrihtaj stirico. Mogoče pa ti že lahko kaj napiše.

Se zavedam, da ima A4 manj prostora kot Superb. Audi ima malo daljšo medosno razdaljo in predvidevam da boljše podvozje, ergo boljše vozne lastnosti. Nekateri rabijo prostor, nekateri pa druge stvari. Obadva sta srednji zgornji razred in po tem ključu sem jih jaz primerjal.

In Octavio se lahko primerja zgolj z avtomobili srednjega nižjega razreda, kar je bil tudi moj prvotni post.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

S čipom je avto bolj varen, že s tega stališča se splača.
smile-1.gif

VAG...znamka ki potrebuje čeep za normalno uporabo....sounds....
evil.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj lastniku superba stirico za nadomestni avto po možnosti limuzini. Pa po možnosti takemu, ki kdaj kaj več od svoje riti pelje. Pa ga po enem tednu vprašaj.

Lahko pa 4 dvometrase pelješ nekaj 100km daleč v stirici in superb. Pa ti bodo ti povedali če sta po velikosti v istem razredu. Razen če si ti kakšne druge razrede primerjal (cenovni? ).
Ibiza driverju zrihtaj stirico. Mogoče pa ti že lahko kaj napiše.

Se zavedam, da ima A4 manj prostora kot Superb. Audi ima malo daljšo medosno razdaljo in predvidevam da boljše podvozje, ergo boljše vozne lastnosti. Nekateri rabijo prostor, nekateri pa druge stvari. Obadva sta srednji zgornji razred in po tem ključu sem jih jaz primerjal.

In Octavio se lahko primerja zgolj z avtomobili srednjega nižjega razreda, kar je bil tudi moj prvotni post.
Ne bo držalo. Npr. Megana ali pa C4 pa res ne moreš v isti koš z Oktavijo vreči!

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik lalan pravi:

Ne bo držalo. Npr. Megana ali pa C4 pa res ne moreš v isti koš z Oktavijo vreči!

Avto društvo Slovenije spremlja statistiko novih registriranih vozil. Spodaj prilagam srednji spodnji razred od največ registriranih do najmanj. Razredov se nisem spomnil jaz.

VOLKSWAGEN GOLF
SKODA OCTAVIA
SKODA RAPID
RENAULT MEGANE
KIA CEED
SEAT LEON
OPEL ASTRA
PEUGEOT 308
NISSAN QASHQAI
CITROEN C4
FORD FOCUS
TOYOTA AURIS
HYUNDAI I30
PEUGEOT 3008
AUDI A3
DACIA LOGAN
MAZDA MAZDA3
CITROEN C-ELYSEE
CHEVROLET CRUZE
ALFA ROMEO GIULIETTA
CITROEN C4 CACTUS
BMW SERIES 1
PEUGEOT 301
TOYOTA COROLLA
MERCEDES CLA-CLASS
MERCEDES A-CLASS
CITROEN DS4
HONDA CIVIC
VOLKSWAGEN JETTA
HYUNDAI ELANTRA
SEAT TOLEDO
RENAULT FLUENCE
VOLVO V40
VOLVO V40 CROSS COUNTRY
TOYOTA PRIUS
NISSAN LEAF
VOLKSWAGEN BEETLE
LEXUS CT
LANCIA DELTA
SUBARU WRX STI
FIAT LINEA
AUDI S3
FIAT BRAVO
GREAT WALL VOLEEX C30
MITSUBISHI LANCER
OPEL ASTRA CLASSIC III

Se strinjam, da niso vsi primerljivi večina pa in Megane in C4 sta seveda lepo v rangu Octavie.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Zanimvo da sta Rapid in Oktavija isti rang. Če je tako, pa res ne dam 21K€ za Oktavijo, saj je daleč najdražja s tegale seznama.

Nazadnje urejeno:

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Ja, to metodologijo kako izbirajo avtomobile v razrede bi nam moral razložiti uporabnik SJTV1. Mislim, da ob poplavi novih modelov v zadnjih letih so jih veliko uvrstili v ta razred zaradi primerljive medosne razdalje.

Se pa nazorno vidi katere flagship modeli so pri Škodini konkurenci nekako v istem razredu. C4, Megane, Golf, Mazda 3, Leon, Bmw 1, A 3, ...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Če smo že pri Jetti:

Assembly:

Puebla, Mexico
Nizhny Novgorod, Russia (GAZ, since 2013)
Aurangabad, India (Volkswagen India)
Chengdu, China (FAW-VW)
Pekan, Malaysia (DRB-HICOM)

Sam jagodni izbor.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

S čipom je avto bolj varen, že s tega stališča se splača.
smile-1.gif

VAG...znamka ki potrebuje čeep za normalno uporabo....sounds....
evil.gif

Ja s 180 konji pač varneje preskočiš kakšnega korejca ki se nariše s 30 km/h pod omejitvijo pred tabo.
smile-1.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Če smo že pri Jetti:

Assembly:

Puebla, Mexico
Nizhny Novgorod, Russia (GAZ, since 2013)
Aurangabad, India (Volkswagen India)
Chengdu, China (FAW-VW)
Pekan, Malaysia (DRB-HICOM)

Sam jagodni izbor.

Octavia Mk3:

Mladá Boleslav, Czech Republic
Nizhny Novgorod, Russia [21]
Ningbo, China
Aurangabad, India
Ust-Kamenogorsk, Kazakhstan
Solomonovo, Ukraine

Na prvi pogled nič kaj boljše...

Pač Jette so bolj popularne izven evropskih trgov, v USA jih je kar dosti. Sploh pa je Octavia nova generacija in je sigurno boljša kot Jetta ki bazira na prejšnji in kot taka mislim, da je super nakup če pač kupuješ avtomobile v tem razredu.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tole je boljše:

Mladá Boleslav, Czech Republic

Tam se že zelo dolgo (dlje kot v Wolfsburgu) delajo dobri avtomobili. In pri nas so vse iz tam.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Kaj pa razlika v ceni jetta-octavia. meni osebno se zdi octavia v zadnji verziji precej draga...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Jetta mi ni, tako kot Oktavija sedan tudi ne. Pa še predraga je, sploh ob financiranju.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jetta 2.0 tdi je osnovna verzija okoli 2 jurja dražja od Octavie z enakim motorjem.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.259
4.841
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Na papirju ja, je pa Octavia večja od naštetih, nekje vmes med recimo Golfom in Passatom...

Če pogledaš so vse zadnje škode nekje vmes, oz. osnova je od enega razreda, s podalšanjem, pa jih skoraj tlačijo
v višjo skupino... Octvia je v osnovi velikostnega razreda Golfa (Megan, Astra,...) vendar pa se po dolžini približuje
večjim (daljšim) vatom, podobno je tudi s Superbom, osnova je bil Passat s podaljšano medosno razdaljo in so ga
že hoteli štulit v višji segment, čeprav ne spada tja...

Lahko bi rekel,da dobiš malo več avta, kot je pri konkurenci...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jetta Comfort

1,2 TSI 105 - 18.999
1,4 TSI 125 - 20.012
2.0 TDI 110 - 21.425
2.0 TDI 150 - 23.380

Octavia Ambition

1.2 TSI 105 - 18.325
1.4 TSI 125 - 20.375
1.6 TDI 105 - 20.375
2.0 TDI 150 - 21.941

Nisem šel gledat oprem, a tako na hitro bi morali biti vsaj v osnovi primerljivi: Climatronic, Parkirni senzorji, lite feltne, MP3 radio...

Avtomobila imata sicer skoraj enake mere, s tem da ima Jettta cca 80kg več in 90 litrov prtljažnika manj