Škoda Oktavija

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jetta je sicer res mehiški Golf sedan, mislim pa da ima v Comfort opremi za kakega tisočaka več opreme kot Octavia Ambition.
Plus tega ima Jetta v akciji Čisto majhnih cen 2.500 € popusta, pa dodatnih 1.000 € ob financiranju, tako da je verjetno kar razlika v ceni, sploh če se kupuje avto na gotovino.
Je pa Jettina kvaliteta navkljub ravnokar narejenemu faceliftu in novim motorjem težko primerljiva z Octavio.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Octvia je v osnovi velikostnega razreda Golfa (Megan, Astra,...) vendar pa se po dolžini približuje
večjim (daljšim) vatom,

No tole ne bo čisto držalo. Octavia v dolžino prav nič ne odstopa od naštetih avtov v karavanskih izvedbah. Prav obratno, astra (karavanska ali limuzinska) je opazno daljša. Je pa octavia seveda zelo prostorna za svojo velikost.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Ja, to metodologijo kako izbirajo avtomobile v razrede bi nam moral razložiti uporabnik SJTV1.

Ni neke natančne metodologije, gled as kup stvari: velikost, prosotornost, ponudba motorjev, položaj v modelski lestvici proizvajalca, cenovni razponi, opreme, primerjava s konkurenco ... Precej subjektivno.

Zakaj rapid in octavia ne bi mogla biti v istem razredu? Proizvajalec ima lahko 10 modelov istem razredu, če ima pač tako modelsko paleteo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Če pogledaš so vse zadnje škode nekje vmes, oz. osnova je od enega razreda, s podalšanjem, pa jih skoraj tlačijo
v višjo skupino... .

O tem premišljujem vsakič ko naletim na Rapida/octavio/Fabio....
13.gif

Avto oblikovno zgleda lep.......potem pa kot.....nevem k da bi šasijo nataknl na premejhno koloserijo....vse skupaj izpade mal smešno.

Pa Mi octavia naprimer oblikovno zunaj in notri sploh ni slaba.....ampak samo par cm bi jo blo treba raztegnt v širino da bi lepše stala na cesti

Ravno zadnjič sta mimo mene šla octavia karavan....in BMW3 karavan......ista silhueta...ista velikost...pa je BMW dost bolj zrelo deloval na cesti...pa samo mal širše boke ma od oktavije

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.259
4.841
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Če pogledaš so vse zadnje škode nekje vmes, oz. osnova je od enega razreda, s podalšanjem, pa jih skoraj tlačijo
v višjo skupino... .

O tem premišljujem vsakič ko naletim na Rapida/octavio/Fabio....
13.gif

Avto oblikovno zgleda lep.......potem pa kot.....nevem k da bi šasijo nataknl na premejhno koloserijo....vse skupaj izpade mal smešno.

Pa Mi octavia naprimer oblikovno zunaj in notri sploh ni slaba.....ampak samo par cm bi jo blo treba raztegnt v širino da bi lepše stala na cesti

točno to
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Oktavija sploh ni slaba, zelo posrečeno vozilo za slovenski trg, glede na kakovost, ceno, velikost, itd. Ampak še vedno za isti denar rajš golfa karavana vzamem, hebeš tistih nekaj centimetrov.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Če cilja na avtonet linke...

Gre dostx tudi meni na živce ker če ga odpiram preko telefona mi vedno vrže na osnovno stran od avtoneta in potem ne vem o kakih avtih se sploh pogovarjamo
smile-1.gif

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:

Gre dostx tudi meni na živce ker če ga odpiram preko telefona mi vedno vrže na osnovno stran od avtoneta in potem ne vem o kakih avtih se sploh pogovarjamo
smile-1.gif

Na osnovni strani izbereš "mobilni ali klasični pogled", se vrneš na alter, še enkrat klikneš na link in imaš oglas
cheer.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:...
Ni neke natančne metodologije, gled as kup stvari: velikost, prosotornost, ponudba motorjev, položaj v modelski lestvici proizvajalca, cenovni razponi, opreme, primerjava s konkurenco ... Precej subjektivno.

Zakaj rapid in octavia ne bi mogla biti v istem razredu? Proizvajalec ima lahko 10 modelov istem razredu, če ima pač tako modelsko paleteo.

Jp - precej subjektivno. In meni je Octavia ravno nekje ne meji - vstopni model v zgornji srednji razred - no, pravzaprav je v bistvu srednji srednji razred (vsaj po velikosti).

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:

smile-1.gif

Ne, za wikipedia link je šlo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.259
4.841
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Oktavija sploh ni slaba, zelo posrečeno vozilo za slovenski trg, glede na kakovost, ceno, velikost, itd. Ampak še vedno za isti denar rajš golfa karavana vzamem, hebeš tistih nekaj centimetrov.

Drugače je super avtoček, sem mel ene dva dni testno, ampak materiali so na ravni golfa ne passata, velika mi je ravno prav,
lahko bi se še kaj več razlikovala od VW grupe....

Pogrešal sem brezkontaktni ključ in odpiranje vrat, kot imam pri laguni, pravzaprav sem celo pozabil vzeti ključe iz avta ko sem šel v stanovanje
rolleyes-1.gif

Mi je pa ultimativni avto za policijo, ravno prav velik in z ustrezno motorizacijo povsem dober za naše potrebe... ne pa da enkrat kupujejo megane, drugič astre, in zgleda vozni park kot ringlšpil
cool-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Jp, pametni ključ je zakon, mam na meganu. Nato sem si drugi avto nabavu za po mestu (matiz), ki je imel samo centralno na ključ, sem mislu, da sem v prazgodovino pršu. Velikokrat sem kljukal, preden sem se spomnil da ga morem z ključem odklenit. No sedaj imam za drugi avto corso z daljincem, pa še se kdaj spozabim in kljukam. Prav tako ko se grem peljat z meganom včasih kartico po nepotrebnem iz žepa vlečem in gumbke iščem.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Moja situacija je takšna, da tam do 6K€ lahko dam pologa, ostalo pa na obroke. In zopet Škoda z akcijo hudo dobro zmaga. Avto te pride toliko, kot je na ceniku. Če je 21K€, je to 210€ mesečno 6 let. Quashqai 21K€ po ceniku te pride z kreditom ali pa lizingom verjetno 24 ali pa 25K€. Moram še na Nissanu povprašat, da vidim, kakšne pogoje imajo.
Ps.: Peugot 308 SW bi dal policiji, pa vsem golfašem na slovenskem nebi bilo nič jasno
cheer.gif
.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Mi je pa ultimativni avto za policijo, ravno prav velik in z ustrezno motorizacijo povsem dober za naše potrebe... ne pa da enkrat kupujejo megane, drugič astre, in zgleda vozni park kot ringlšpil
cool-1.gif

Se strinjam da je ok avto za policijo....vendar pa zagovarjam prosti trg......čeprav le ta pri nas ne špila tako al tako ker potem pa prilagodijo razpisne pogoje samo za eno znamko
smile-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Osebno mislim,da je Skoda naredila ogromne korake v zadnjih letih.
Zadnje verzije Rapid in Octavia so vsecne.
Tudi Fabia mi je bila vsec do sobote,ko sem sedel v njej in videl da to ni to.
rapid do jaja
Npr mi je top
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:...

Jp - precej subjektivno. In meni je Octavia ravno nekje ne meji - vstopni model v zgornji srednji razred - no, pravzaprav je v bistvu srednji srednji razred (vsaj po velikosti).

Srednjega srednjega razreda ni, sta spodni in zgornji srednji.
In octavia je uradno v spodnjem.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Uradno? Torej dejansko nekje obstaja spisek teh razredov in v katerega kak avto spada?