Škoda Oktavija

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Saj RSka ni hardcore športnik. Bolj naloadan malo bolj dinamičen family car
smile-1.gif
.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Naj povem svojo izkušnjo iz lanskega leta, ko sem izbiral med novo Octavio in Golfom 7, karavanska izvedba.

Pri enakem motorju, približno enaki opremi, kajti golf je imel zaradi akcije 40 let nekaj bonbončkov več, je bila osnovna cena po ceniku sledeča:
Golf - zaokroženo 26.000 eur
Octavia - zaokroženo 27.000 eur

Avto je kupovalo podjetje, zato se ni plačevalo z gotovino, ampak so bile opcije lizing, kredit ali pri škodi to njihovo 1% financiranje.

Pri škodi tako odpade kakršenkoli popust in je končna cena (razdeljena na polog in 60 mesečnih obrokov) torej 27.000 eur.

Pri golfu smo dobili popust, tako da se je osnovna cena znižala, ko pa prišteješ zraven še stroške financiranja, je polna cena cca. 26.500 eur.

Torej je golf še vedmo cenejši. Ker ima tudi malce opreme več in je kvaliteta izdelave vseeno na en razred višjem nivoju, sedaj vozim golfa
smile-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
Naj povem svojo izkušnjo iz lanskega leta, ko sem izbiral med novo Octavio in Golfom 7, karavanska izvedba.

Pri enakem motorju, približno enaki opremi, kajti golf je imel zaradi akcije 40 let nekaj bonbončkov več, je bila osnovna cena po ceniku sledeča:
Golf - zaokroženo 26.000 eur
Octavia - zaokroženo 27.000 eur

Avto je kupovalo podjetje, zato se ni plačevalo z gotovino, ampak so bile opcije lizing, kredit ali pri škodi to njihovo 1% financiranje.

Pri škodi tako odpade kakršenkoli popust in je končna cena (razdeljena na polog in 60 mesečnih obrokov) torej 27.000 eur.

Pri golfu smo dobili popust, tako da se je osnovna cena znižala, ko pa prišteješ zraven še stroške financiranja, je polna cena cca. 26.500 eur.

Torej je golf še vedmo cenejši. Ker ima tudi malce opreme več in je kvaliteta izdelave vseeno na en razred višjem nivoju, sedaj vozim golfa
smile-1.gif

Moj izračun je bil enak. Tudi jaz sedaj vozim Golfa.

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
jaz sem kupoval c4 pic pa sem se potem odločil za octavio in mi ni žal.
Ker sem kupoval na lizing bi me C4 pic prišel dražji kot precej boljše opremljena octavia.
vzel pa sem bencinarja 1.4

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Predvidevam da je gledal 2.0 tdi elegance, pa mal dodatne opreme, pa je cena tam k je.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Ne bodi naiven,0% kredit ali leasing ne obstaja nikjer na svetu,vse je všteto v ceno vozila,ki ga plačaš...če mi ne verjameš,vprašaj koliko ti dajo popusta na gotovino (podobno zgodbo ima tudi KIA,kao 0% obresti,v resnici ti dajo pa popust 10% na keš,če ne vzameš financiranja...)

Nebi se glih strinjal... Recimo sodelavec kupuje Citroena. Sem bil z njim ko sta računala, da za keš niti pod raznoo ne pride na končno ceno avta na lizing...

jah drži, na keš ne dobiš nič popusta...jaz sem želel odpeljat avto iz salona, pa bi ga dali za isto ceno kot če ga naročim po svojih željah, brez bilokakega popusta...na koncu sem vzel še minimalni kredit,da sem prišo na najnižjo ceno in največ ugodnosti....cash je očitno out...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
26k za golfa in 27k za oktavijo
13.gif

ena za škoda tržnike: FAIL

Ravno nasprotno: gre za velik uspeh tržnikov. Za dobro ceno jim namreč uspe prodati vedno več:

Citat:
Največji zmagovalec lanskega leta na slovenskem avtomobilskem trgu je nedvomno Škoda. S četrtega mesta predlani se je povzpela na tretje mesto. A še bolj kot skok na lestvici je vpadljivo njeno povečanje prodaje na skoraj 5000 avtov – natančno 4953, kar pomeni 9,3 odstotka trga oziroma 2,39 odstotne točke več kot v letu 2013. Škoda je lani prodala 1440 avtov več kot leta 2013 in je bil torej njen prirastek k prodaji celo večji kot pri Volkswagnu. K njenemu uspehu so nedvomno pripomogli kakovostni avtomobili po zmernih cenah in inovativni načini financiranja prodaje. Novo fabio so resda začeli prodajati šele konec leta, toda njen izpad je nadomestil rapid, ki je zapolnil vrzel med fabio in octavio, ki je bila druga lanska uspešnica. K tem modelom lahko dodamo še uspešnega terenca yetija, za poslovno uporabo pa prostornega superba.

Sicer pa jaz Golfa ne bi nikoli kupil, ker mi pač ni všeč. Sploh pa ne za 27k. Za tak denar imaš že solidnega Passata.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Saj ni čudno: ali plačuješ 210 eur za 1.6tdi ali pa 300 eur za RSko ni hud razlike. O porabi, registraciji, servisu, gumah pa igak nihče ne razmišlja
smile-1.gif
. Huda je....
Na tole sem ciljal. Nekaj razlike sploh pri rabljenem prinese. tudi če servisov ne delaš, te registracija malo bolj udari

Ne bi se je branil...
evil.gif
sploh če bi dobil še "magno" potem se grem tudi taxista za m inimalca ( pa da kazni plčauje delodajalec)

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Ne bodi naiven,0% kredit ali leasing ne obstaja nikjer na svetu,vse je všteto v ceno vozila,ki ga plačaš...če mi ne verjameš,vprašaj koliko ti dajo popusta na gotovino (podobno zgodbo ima tudi KIA,kao 0% obresti,v resnici ti dajo pa popust 10% na keš,če ne vzameš financiranja...)

Nebi se glih strinjal... Recimo sodelavec kupuje Citroena. Sem bil z njim ko sta računala, da za keš niti pod raznoo ne pride na končno ceno avta na lizing...

jah drži, na keš ne dobiš nič popusta...jaz sem želel odpeljat avto iz salona, pa bi ga dali za isto ceno kot če ga naročim po svojih željah, brez bilokakega popusta...na koncu sem vzel še minimalni kredit,da sem prišo na najnižjo ceno in največ ugodnosti....cash je očitno out...

Pisal sem o konkretnih primerih (KIA,Škoda). Pri nakupu KIE se lahko odločiš za 0% financiranje,ampak v tem primeru popusta pri ceni avtomobila ni. Lahko pa prineseš keš in dobiš cca. 10% popusta.In tega si nisem jaz izmislil,to oglašujejo na svoji uradni spletni strani!
Podobno je pri Škodi,lahko se odločiš za financiranje 1%,s tem da ne dobiš popusta....če prineseš keš za cel avto,dobiš popust
wink-1.gif

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Ne vem no, če tole res drži.... ko sem jaz spraševal za KIO (itak bi kupil na financiranje), so bili upoštevani Jokerji, potem je pa prodejalec na koncu dodal, da če bi videl, da sem resni kupec in bi mu rekel, da sem avto res pripravljen kupiti, ampak, da se mi zdi cena še kar prevelika, da bi se on poskušal dogovoriti s šefi še za kakšen procent popusta...

Lahko je pa samo nakladal....

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Koliko pa sploh prodajalci imajo od prodaje novega avtomobila? Mislim da bore malo.
Pač na servisih in vseh ostalih stvareh dobijo noter.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Madonca, sem jih pa fasal od sodelavcev. Sem mislil, da se bom z oktavijo vsaj nekoliko približal A4 ali pa Accordu npr., pa so me splu.... , da me je kar malo minilo z tole Oktavijo.