Škoda Oktavija

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Na papirju ja, je pa Octavia večja od naštetih, nekje vmes med recimo Golfom in Passatom...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Si pa optimist,da pricakujes da Octavia se pribliza audiju...
Drugace lep avto

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kakor se vzame. Prodajalec z distributerjem imata lufta ohoho.
Če lahko delajo akcije -30% na ceno iz cenika še pri Bemflah, verjami, da je lufta, sploh pri dražjih avtomobilih.

Drugače pa ja, za dolgoročno stranko, ki bo prinašala denar, se je vredno potrudit. Nekdo ki štanca 50.000 km letno prinaša denar s servisi, izrednimi popravili, vključno ličarskimi in kleparskimi storitvami in še čem.

Za prodat osnovno Dačo stricu, ki naredi 5.000 km, se pa res ne bo nihče matral. Razen če ima na zalogi nepremičnino, ki je že dve leti neprodana, pa bo šla pač po sistemu daj što daš.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A4 in superb
Haha

Razred je isti in ne vidim kaj je tukaj smešnega... Nisem pa jih primerjal po lastnostih vožnje, opreme, ... Octavia je Golf oziroma bolj Jetta, ki pa je itak Golf saj so vsi narejeni na osnovi VW platforme PQ35...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Octavia 3 o kateri teče tema je narejena na platformi MQB, tako kot Golf 7, nov Passat in tudi prihajajoč Superb bo na tej platformi. Jetta pa je res na PQ35.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Kakor se vzame. Prodajalec z distributerjem imata lufta ohoho.
Če lahko delajo akcije -30% na ceno iz cenika še pri Bemflah, verjami, da je lufta, sploh pri dražjih avtomobilih.

Drugače pa ja, za dolgoročno stranko, ki bo prinašala denar, se je vredno potrudit. Nekdo ki štanca 50.000 km letno prinaša denar s servisi, izrednimi popravili, vključno ličarskimi in kleparskimi storitvami in še čem.

Za prodat osnovno Dačo stricu, ki naredi 5.000 km, se pa res ne bo nihče matral. Razen če ima na zalogi nepremičnino, ki je že dve leti neprodana, pa bo šla pač po sistemu daj što daš.

Glede na to, da je tudi razlika v ceni opreme med najslabše opremljenim avtom (bilo katere znamke) in najboljše opremljenim, recimo okrog 1.000€, potem veš kje si...

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ksz
Meni je tudi padla v oko octavija, vendar sam pri sebi razmišljam, če ni boljša opcija Jetta. Ker so mi zadnje dve serije golfov optično zelo podobne ne vem, če je jetta golf 6 ali 7.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Vceraj sem naletel na novo fabio.
Razstavljeni avto je bil kr dobro nalozen,cena je bila okoli 15.000 €.
Zanimala me je notranjost vozila,katera po meni deluje precej cheap,oz pun k poceni plastike in materijala kot npr sedezi sportne oblike z integriranimi vzglavniki....
Svak ima presnji model in ze tam sem videl isto zgobdo...
Nevem koliko je Octavia napredna v tem....
To pa zato ker tukaj jo primerjaste z golfom,kateri tega nima....zadnji vw ki sem imel v rokah je polo 97 let od pokojnega strica in takih poceni varijant ni imel npr...

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Ksz
Meni je tudi padla v oko octavija, vendar sam pri sebi razmišljam, če ni boljša opcija Jetta. Ker so mi zadnje dve serije golfov optično zelo podobne ne vem, če je jetta golf 6 ali 7.

Jetta je Golf 6 z nahrbtnikom oziroma v bistvu Golf 5 z zmanjšanimi proizvodnimi stroški. Nova Octavia je več kot genracijo naprej, z modernejšo platformo, manjšo težo in novimi motorji. Nekaj trde plastike v notranjosti pa imata oba.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Jaz sem prej imel Jetto Mk5 pa sem bil zadovoljen. Trenutna pa je Mk6, torej golf 6.

LP

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Prednost škode pred jetto je tudi, da se zadnja vrata dvignejo skupaj z steklom, kot recimo na laguni. velik bolj uporabno kot klasično limuzinska rit z tisto malo luknjo za prtljago, po možnosti ti še nosilci vrat pri zapiranju nagajajo, če polno naložiš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Daj lastniku superba stirico za nadomestni avto po možnosti limuzini. Pa po možnosti takemu, ki kdaj kaj več od svoje riti pelje. Pa ga po enem tednu vprašaj.

Lahko pa 4 dvometrase pelješ nekaj 100km daleč v stirici in superb. Pa ti bodo ti povedali če sta po velikosti v istem razredu. Razen če si ti kakšne druge razrede primerjal (cenovni? ).
Ibiza driverju zrihtaj stirico. Mogoče pa ti že lahko kaj napiše.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
2.0 TDI 110ps in 5 stopenjski menjalnik? Kje so to našli? 150ps je pa draga kot žafran (24-25k in naprej=. 1,6TDI, ki bi bil idealen, sploh ni v ponudbi.

Izbira motorjev, samo dve stopnji opreme in par barv ter zelo kratek seznam možne dodatne opreme kažejo na "dacia" pristop. Lahko pa tudi da delajo avto v Mehiki (Puebla), kot ameriškega nizkocenovnka.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
2.0 TDI 110ps in 5 stopenjski menjalnik? Kje so to našli?

Tale je nadomestil 1.6 TDI očitno, nisem prepričan pa če je to nov motor. 2.0 TDI 150 hp je nov, prav tako so vsi TSI-ji novi z jermenom...

Je pa kolikor vem ta 110hp 2.0 TDI dejansko samo elektronsko omejen in se ga bp čipa na 170-180hp kot močnejšo izvedenko.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa glede na to da je 'nizkocenovnik'... A misliš da je čip dovolj? Pri tej znamki sem navajen, da ti z zadušenim motorjem podtakne tudi slabše zavore, manj zmogljiv menjalnik...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Potem pa tudi čipa ne rabiš. Tudi 110 knjev in navor je dovolj za vsakdanjo vožnjo.
Tepe te samo visoko nadomestilo za uporabo cest...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Potem pa tudi čipa ne rabiš. Tudi 110 knjev in navor je dovolj za vsakdanjo vožnjo.
Tepe te samo visoko nadomestilo za uporabo cest...

S čipom je avto bolj varen, že s tega stališča se splača.
smile-1.gif