Škoda Fabia

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Zanima me, če ima kdo kake izkušnje z omenjenim avtomobilom. Cenovno se mi zdijo letniki okrog 2000 precej ugodni. Kaj menite?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
super avto za te pare! Zelo solidno izdelan, crkne skoraj nič, dovolj prostoren,.. 1.4 tdi je čisto dovolj za ta avto, pije minimalno. Edino zdi se mi da ga 2000 še ni bilo

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No, to da crkne skoraj nič skoraj ni res.
grin1.gif

A te zanima dizel ali bencinc? A hočeš, da kam gre ali ti je vseeno?
Priporočam 1.9 TDI (100) in 1.4 16V (100). Če se pa voziš bolj počasi bodo pa vse ostale mašine tudi dobre.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Sej ne da hočem kupit omenjeni avto, sm zdelo se mi je zanimivo, da je avto s tako opremo in dokaj nov, tako poceni.

Glede koliko se pokvari in koliko ne... Moja Honda Civic, 1997, ima še popolnoma vse na sebi, kar je imela prvi dan. Nikoli se ni nič pokvarilo, nič ni menjano, opravljene ima le redne servise.

Zato me zanima če so take Škode tudi tako hvaležne in nepokvarljive.

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No, poceni je relativen pojem. Edina oprema, ki je med Fabijami, ki niso RS, kaj "vredna" je elegance, tako da tisti, ki si jih ti gledala, nimajo ravno veliko opreme. Škode držijo ceno nekako srednje, ne tako dobro kot Honde in še enkrat bolje kot italijani. Za moje pojme so tiste, ki jih vidimo z 100k prevoženimi, letnikom 2000, smešno počasno in zastarelo motorizacijo ter ceno okoli 5k €, naravnost precenjene, kar je dobro za lastnike, ki so 7 let nazaj ta avto kupili za max 10k €.
smile-1.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Misliš rečt, gledal?
smile-1.gif

Hvala za odgovore, sem si malo razširil obzorja in dobil vnovičen dokaz, da jih ni čez japonce.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Sorry, sem gledala samo nick.
redface-1.gif

Lepo, da si dobil dokaz, da jih ni čez japonce, samo moraš moje mnenje vzeti v zakup: jaz namreč ne dam roke v ogenj za kup pleha oz. olepšujem stvari, temveč stvari gledam z razdalje - realno. Lahko ti namreč kakšen lastnik Fabie MPI pove, da je avto super in se zna tvoj vtis porušiti.
grin1.gif

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Jah jst ti kot lastnik škode, sicr octavie, lahko povem, de ja avto super. 270kkm, star 6let, pri bajti od novega. Menjan akumulator (nič takšnega pri teh letih), obnovljen štarter, pa lambda mislim da je bila enkrat zamenjana.

Mislim, da če lepo skrbiš za škodo (redni servisi), nebi smele biti problematične. Lahko pa seveda dobiš kdaj kakšen krš iz tovarne - pol se pa težav ne znebiš. Sam to pa itak lahko povsod dobiš
wink-1.gif