Sklad Primoža Peterke

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Namesto v članku zapisanega sklica navedeš recimo "za gajbo pira" ali "za gram skune" ali "za novega harleya".
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
1. prispevek je resničen (če je pa dejansko res, pa ne bi vedel, a dvomim, da bi si časopis, pa magari SN, privoščil tako neslano "šalo"
2. donacija: doniram enako, kot v primeru topika "Vagine Sparove", torej 500 ALTov
evil.gif

Moj komentar je sledeč:

delam, delam, delam, zaslužim seveda ne toliko, kot naredim
evil.gif
.
Lahko tudi takole : ne morejo me plačat tako malo, kot jaz malo naredim
evil.gif

ON:
Poanta: njegovo "delo" so (bili) skoki. Ali so ga ogoljufali, sicer ne vem, ampak mene država in ustrezne institucije "goljufajo" na enak način. Poberejo mi še tisto, česar nimam ... dovolj filozofiranja.
rolleyes-1.gif

Zdi se mi, da so nas pričeli ZAVESTNO poneumljat, če pa ne tega, pa več kot očitno igrajo na karto usmiljenja do športnika, ki je bil celo (!) sezono, morda dve, na vrhu športnega olimpa. Toda ... to ni dovolj ! Danes je slika obratna. Rezultatov ni, denarja še manj, gradi pa v stilu, kot ga je imel pred časom. Avtomobile je razbijal kar po vrsti (Kia Elan je že bila med nejgovimi "dosežki"), užival na prepihu (cabrio, motor) .... a vsega lepega je enkrat konec (Renata ni vključena v zadnji stavek
wink-1.gif
).
Že v temi o Romih (Roje-Ambrus) se nisem strinjal z akcijami določenih ustanov ("zasluga" za to je moja titula
evil.gif

Jah, nisem Strojan, nisem Peterka ... mislim, da iz tega kruha ne bo moke (morda je obratno
confused-1.gif

Zaključek: standard življenja je odvisen od posameznika (z izjemami, ki pa opisani zagotovo ni). Če ti gre slabo, se moraš temu prilagoditi, obratno ni nujno
evil.gif
. Od kdaj je nezmožnost gradnje socialna tematika? Če je, to pomeni krizo, saj zagotovo več kot 50% slovenskih državljanov ni sposobno (finančno) kupiti stanovanja, kaj šele graditi hiše (no, včasih je stanovanje dražje, kot hiša, priznam). In nenazadnje (kot je bilo že omenjeno): kako pomagati 20% Slovencem (nekako takšni so podatki), ki živijo na socialnem dnu? Dajmo še za take odpret račune, saj se kaj lahko zgodi, da bodo ta nakazila nenavsezadnje (upam, da ne) prišla tudi v naše roke.

In, če dobro premislim: glede na to, kako hitro se zadnje čase kopiči kapital v rokah ti.tajkunov, se mi prejšnji stavek sploh ne zdi takšen nesmisel (žal...)
crazy1.gif

Noker

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
M. Stanovnik je poveljnik in kot tak mora biti redno prisoten v sluzbi, ne tako kot ostali sportniki zaposleni v vojski. Ravno prejsnji teden je razlagal, da se ne more udelezevati vecih rallyev, ker nima dovolj dopusta. On za svoje sportne aktivnosti in tekmovanja koristi lasten dopust v sluzbi.

Skoraj sem 100% da dobi tudi izredni dopust.

Če ga dobijo trenerji ga po moje tudi športniki.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
NEkateri slo sportniki prav posteno sluzijo, in tisti katerim kesa zmanjka so si sami krivi. Sm biu na bajti od enga biciklista in kaj naj vam recem, bajta ubitacna, pred bajto volvo xc90 a model nikol ni delu v firmi
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

Vrhunski športniki ponavadi začnejo trenirati že zelo mladi, da so lahko uspešni. Mislite da ga je kdo pri 6,7 letih vprašal ali bi rad to počel al pa bi raje mel normalno službo? Ko pa je enkrat notri in uspešen potem verjamem da je težko ven. Tako da za take primere so zame največ krivi starši, sam ne bi nikoli za svoje otroke izbral šport kot poklicno pot.

Verjamem da mu je sedaj težko končati in ugotoviti kaj bo počel v življenju, ampak tud če mu bojo za bajto zbrali, kaj bo potem pred vsako kurilno sezono za nafto fehtu?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
1. prispevek je resničen (če je pa dejansko res, pa ne bi vedel, a dvomim, da bi si časopis, pa magari SN, privoščil tako neslano "šalo"...

...Zdi se mi, da so nas pričeli ZAVESTNO poneumljat,...

Poskusi tole seštet...

ne se obremenjevat s seštevanjem ... lahko vzamem tudi aritmetično sredino, standardno deviacijo, vse skupaj ponderiram, rezultat bo vedno enak ...
evil.gif

1. (prvi) stavek pomeni, da je vse, kar se tu dogaja, res opisano v omenjenem časopisu
2. (drugi) stavek se NE navezuje na prvega, temveč govori o poneumljanju v smislu javne pomoči (kako naj bo nekdo, ki je v preteklosti zaslužil mnogo več kot večina, zdaj predstavlja socialno ogroženo osebo)

Ne govorim o poneumljanu s strani raznih edicij, temveč v smislu poneumljanja državljanov s pritiski na njihova čustva
Časopis pa se ob takšnih (preverjenih ali nepreverjenih) informacijah prodaja za med ... ampak, še enkrat, njihovo delo ni poneumljanje ljudi, temveč imeti za cilj čim višji kapital ... ali po domače, časopis novice trži, državljani pa slednje plačujejo, včasih pa primaknejo še kakšen EUR raznim "revežem" ....

Noker

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Mi je (tudi prej bil) jasen pomen obeh stavkov, hvala vseeno za razlago...

Seveda sem s seštevanjem želel pokazati na zavestno poneumljanje s strani medijev.

Citat:
...ampak, še enkrat, njihovo delo ni poneumljanje ljudi, temveč imeti za cilj čim višji kapital ...
Zelo slabo napisano.
Njihovo delo [če govorimo o Slovenskih novicah] je pisati novice, ki bodo čimbolj brane. Pri tem se najraje poslužujejo pritiskov na čustva bralcev [znano, a?] in s tem zavestno poneumljajo bralce. Reakcije ob pritiskih na čustva lahko berem tukaj.

V citiranem delu praviš, da je delo časopisov imeti za cilj čim večji kapital. Toliko neumnosti in nesmisla v enem stavku nisem že dolgo videl. Ti ga kasneje seciram, če sam tega ne uspeš uvideti.

A da ne zaidem preveč od tega, kar želim (do)povedati. Na podlagi neke novice, katere večina tukaj sodelujočih je niti ni imelo priložnost prebrati, kaj šele preveriti, se delajo zanimivi sklepi in zliva gnoj na človeka, ki s tem morda neposredno nima nič.

Najbolj "pametni" pa so večinoma tisti, ki so prebrali komentar od komentarja na obnovo od članka v Slovenskih novicah.
:BRUH:

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja vsi smo naivni idioti.
redface-1.gif

Mislm, da je skor vsak napisal zraven svojega komentarja "če je to res...". Ampak očitno, če se je objava članka pojavila v dveh časopisih (v enem celo še intervju z njim) potem je že nekaj na tem. Mal te paranoja daje, da te povsod hočjo neki nafuk.at in manipulirat s tabo. Verjetno bi se že oglasli Prvi korak in Peterka, če to ne bi bilo res.
wink-1.gif

In ja cilj vsakega časopisa (in vsakega podjetja) je da ima čimvečji dobiček. Če to dosežejo z napihovanjem in dramatiziranjem potem je to njihova pot do dobička. Ampak cilj je vedno dobiček ne pa poneumljanje ljudi...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
V citiranem delu praviš, da je delo časopisov imeti za cilj čim večji kapital. Toliko neumnosti in nesmisla v enem stavku nisem že dolgo videl.
Ugibam, da je hotel povedat le, da je cilj časopisov čim več dobička. In to je točno.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Po tvoje je najboljše vse športe opustit in dejmo vsi delat šole, da bomo mel službe. Hvala bogu da se otrok ukvarja s športom in tud jest sm svojim hvaležen, da sem se ukvarjal s športom. Noben starš ne izbere svojemu otroku poklicno pot šport, ampak do tega pride. In pri nas je sistem že v osnovi zgrešen. Pri nas je športnik ko konča en navadni papak. Če ma veze še kam pride in si zrihta službo, drugače je pa nula. Malo poiščite kako imajo to naši sosedi narjeno pa vam bo takoj jasno. Sistem je zgrešen od trenerjev naprej pa do funkcjonarjev. Pri nas se ne dela v prid športnikom, ampak se dela zato, da majo določeni ljudje službe. Kdor se je kdaj ukvarjal s kakšnim športom in prišel do reprezentančnega nivoja, lahko potrdi kakšne svinjarije se tam dogajajo. In to je večinoma povsod tako. Žalostno ampak resnično, samo to je očem skrito in raja nima pojma.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Kolikor ga poznam, je on poveljnik sportne enote SV. Štab ima v Šentvidu, in mora biti ponavadi kar 8 ur v službi. Seveda pa si najbrž teh 8 ur lahko nekako prilagodi

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Stanovnik glih nima nekih lovorik, ko je že bilo govora o tem, vsaj primerljivih s Peterekinimi ne.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kolikor ga poznam, je on poveljnik sportne enote SV. Štab ima v Šentvidu, in mora biti ponavadi kar 8 ur v službi. Seveda pa si najbrž teh 8 ur lahko nekako prilagodi

Zakaj bi delal? Sej skače...in to ne slabo...čeravno ne spet vrhunsko.

Praviš torej, da ponavadi kar dela? ne verjamem...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pri nas je športnik ko konča en navadni papak. Če ma veze še kam pride in si zrihta službo, drugače je pa nula.
Tako je tudi prav.
Če počneš neresnosti, ne računaj da te bodo drugi jemali resno. Bodi neresen do konca.
Le zakaj bi moral kdo bivšega športnika potem ujčkat? Kdo pa ujčka enga bozga delavca za trakom, ki se znajde na cesti?
Športik, phaa....bejž pa delaj kaj resnega! Itak si bil zmeraj na plečih in v breme donatorjev in države.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik BlackHole pravi:
Stanovnik glih nima nekih lovorik, ko je že bilo govora o tem, vsaj primerljivih s Peterekinimi ne.

je pa vrhunski športnik že vrsto let, ki ne krade bogu cas in mu v tem oziru lahko peterka samo puši [censored].

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ja vsi smo naivni idioti.
redface-1.gif
Neeeee....eni pač naivni, drugi idioti, tretji oboje, četrti nič od tega, peti pa nekaj petega...preveč posplošuješ
evil.gif

Citat:
Mislm, da je skor vsak napisal zraven svojega komentarja "če je to res...".
Misliš? Prelistaj po postih nazaj pa napiši....ne mi pisat "mislim"....
Citat:
Ampak očitno, če se je objava članka pojavila v dveh časopisih (v enem celo še intervju z njim) potem je že nekaj na tem. Mal te paranoja daje, da te povsod hočjo neki nafuk.at in manipulirat s tabo. Verjetno bi se že oglasli Prvi korak in Peterka, če to ne bi bilo res.
wink-1.gif
Sem sedaj prebral sken od članka [se pardoniram, ker ga prej nisem opazil]...pa vidim, da ni težava v članku...očitno je le pregovorna slovenska foušija.

Citat:
In ja cilj vsakega časopisa (in vsakega podjetja) je da ima čimvečji dobiček.
Ma nemoj?...
Mimogrede - vsakega podjetja ja, vsakega časopisa ne.
Citat:
Če to dosežejo z napihovanjem in dramatiziranjem potem je to njihova pot do dobička. Ampak cilj je vedno dobiček ne pa poneumljanje ljudi...
Sem kje napisal, da je cilj poneumljanje ljudi? Ne. Torej? Napisal sem, da poneumljajo ljudi s svojim delom. Ja? Ločiš? Cilj? Delo? Enako? Sploh ne?