Omenjeni članek se prebral ravno ob kosilu. Tekst je napisan tako, da se bere kot največja tragedija. Problem je v tem, ker se je sedaj športnikom (na pobudo Iztoka Čopa) obljubilo mesečne rente za nosilce olimpijskih medalj. In sedaj naj bi bilo najbolj žalostno to, da so skakalci (tretji na OI) pač izločeni iz tega. Predvsem me zanima, kako se ob tem počutijo Žolnirjeva, Žbogar, Čeplakova itd.....)
Je pa zanimivo, da ostalih treh skakalcev sploh ne omenjajo veliko. Nekako bralec dobi občutek, da smo mi običajni ljudje krivi, da mora biti Primož športnik. Nasmejala me je izjava, da se je zaradi malo slabših rezultatov znašel v finančni stiski, ob tem pa ima probleme še z gradnjo hiške, ki jo BTW gradi za 4-člansko družinico.
Ne vem, ali je sam tako neumen, ali pa so mu novice same plačale za ta članek.
Sicer je pa tko. Rezultate je imel vrhunske, zmagal novoletno turnejo, zmagal zezono.....sam se lahko vpraša kam je zmetal ves denar. O finančni stiski bi lahko razmišljal takrat, ko je ob preskočenih 200m navijal gas sredi Planice.
Fant je star 28 let in že je na koncu z živci. Vse se mu podira. Svetujem mu dokončanje službe in delo. Tako pošteni ljudje pridejo do denarja. Je pa res, da se bo zelo težko navaditi na običajno življenje. Sam si moraš kupiti avto, sam si kupuješ obleke, v restavracijah si plačuješ sam, na potovanja hodiš na lastne stroške, itd....
Bebček je pa mislu, da bo zarad 10 dobrih skokov živel do konca življenja na žuljih drugih. Jok brate, odpade!
V službo po treba