Siol Trio

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Telekom ponavadi vleče to po obstoječih kanalih

Žal ne. Po hodniku so šraufal kanale eni in drugi. Za povrh se je pa še Telemah spomnu svojo inštalacijo navlečt. Stanovalci smo popizdl in jih odteral. Možnost smo jim dali potegniti njihove kable po obstoječih šestih verikalah, kjer je že v uporabi njihova analogna kabelska TV. Pa lenuhi niso hotl nč slišat.

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Plus pri T2 je tudi da vejo kdo jim gradi optično omrežje. Telekomu se niti sanja nena

Za T2 lahko rečem, da so prišli trije južnjaki ki niso obvladal niti osnove slovenščine. Mimogrede so mi pri nameščanju optike sklatil brežični ruter Bufalo iz mize, ki se je razkopal na tleh. Ampak to sem opazil šele pol, ko so kekci že odšli. (še dela) V kletnih prostorih kjer pa je glavna omarica pa je ena štala z oznakami. Na vsakem optičnem kablu je oznaka stanovanja na enem lepilnem traku krem barve. Moram priznat, Telekom ma to zrihtano u piko, ampak za ključavnico na omarici jim pa je zmanjkalo €

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik kurjac pravi:
Plus pri T2 je tudi da vejo kdo jim gradi optično omrežje. Telekomu se niti sanja nena

Za T2 lahko rečem, da so prišli trije južnjaki ki niso obvladal niti osnove slovenščine. Mimogrede so mi pri nameščanju optike sklatil brežični ruter Bufalo iz mize, ki se je razkopal na tleh. Ampak to sem opazil šele pol, ko so kekci že odšli. (še dela) V kletnih prostorih kjer pa je glavna omarica pa je ena štala z oznakami. Na vsakem optičnem kablu je oznaka stanovanja na enem lepilnem traku krem barve. Moram priznat, Telekom ma to zrihtano u piko, ampak za ključavnico na omarici jim pa je zmanjkalo €

Ampak če se boš pritožil na T2 bodo vedli kdo je bil pri tebi in kdo je odgovoren za situacijo. Pri Telekomu vedo to samo če gradi GVO.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:Tista doza je lahko 10m not v stanovanje (tistih 10m časti Telekom). Rumeni kabel iz doze je večinoma samo vtaknjen not (Nisem nobenega videl ki bi bil zraven zavarjen). Verjetno se tudi daljši dobijo, povprašaj na Telekom. Vendar pazi ker kabel ni preveč odporen na preozke zavoje. Tako da kakih vozlov s kablom ne delat...
No, stvar je zrihtana. Sicer je monter dogovorjen dan bil na lokaciji le 5 minut, ker ni imel belega kabla s seboj, da bi zadevo podaljšal. Tako da, sva bila oba malce nejevoljna.
Vendar ga moram potem čez dva dni v celoti pohvalit. Po dejstvu, ko si je ogledal stanovanje in ob moji pripombi, da pač kanalčkov v stanovanju ne bo, je naslednjič namreč pripeljal s seboj kolut kabla, ga doštukal (zavaril v dozi) še dodatnih cca. 15 metrov, dodal še eno dozo na koncu in vse skupaj zregistriral, tako da stvar deluje
cool-1.gif
.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ker sem danes naročil to kar ti, me zanima, kako spravijo optični kabel v stanovanje.
Aja pa še ena zadeva (ne me skurcat, ker se ne spoznam):
Modem lahko priključiš na ruter
sprasujem se.gif

Pa če sem sklepal pravilno, kakšen naj bi bil, da hitrost ne pade preveč?

Hvala

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
- skozi luknjo v zidu
- da, lahko priključiš router na modem
- kako misliš da ne pade hitrost?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Luknje nimamo
evil.gif

Pade hitrost: Ja nekje v teh rubrikah sem zasledil, da so nekomu rekli, da ima nižjo hitrost interneta zaradi ruterja.

Morda veš za kak dober in ne najdražji ruter? Oz sploh ne vem, koliko to stane...

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Bodo pa še naredili luknjo
wink-1.gif

Če sprašuješ za dober router bo zopet vsak svoje hvalil, najbolj popularna se mi zdi sta linksys wrt54g in asus wl 500g deluxe.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
- kako misliš da ne pade hitrost?
Eni ruterji (ruterčki) ne spravijo skoz več kot 10 MB/s.
V časih bip-bip-pisk-pisk je to bilo OK, dandanes pa postane ozko grlo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Meni so optiko v stanovanje napeljali po kanalu od bakrene parice za telefon.
Ce si vzel zraven tudi prenosnik, dobis zraven modema tudi Wlan nadgradnjo, tako da sploh ne rabis routerja.
Ce ga pa nisi vzel, lahko tisti USB Wlan kljucek kupis kar na Telekomu.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ne vem za prenosnik oz. morda ni v ponudbi
sprasujem se.gif

Sicer imamo že tri prenosnike (dvoje stara jajca).
Kaj pa je Wlan pa žal ne vem
frown-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Pa imajo to v ponudbi?
Ja, sicer je pa to zgolj en noname Made in China USB priključek
grin1.gif
. Sem pa prepričan, da ti bodo zanj fajn zaračunali.
Oz. pokliči če je morda po novem že ''serijsko'' zraven.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Pa to ti je prišel kable napeljat? Al je tudi modem prinesel? Ker pri meni je v ponedeljek namontiral kable, modem pa prinese druga ekipa, v kratkem. Sam nič ni znano kdaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Pa to ti je prišel kable napeljat? Al je tudi modem prinesel? Ker pri meni je v ponedeljek namontiral kable, modem pa prinese druga ekipa, v kratkem. Sam nič ni znano kdaj.
Meni so kabel že enkrat prej napeljali (pol leta). Vendar ni bil zaključen. Ta, ki je prišel ga je štukal, napeljal po stanovanju in prinesel vso opremo, zinštaliral, dal za podpisat in odšel.