Siol Trio

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ja, samo na "počasnem" netu mi je brez problema delovalo vsaj 1000 - krat, na "hitrem" pa v petih poskusih nikoli.
cry12bpy.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

ksz: meni so prišli trio na optiki priklopit prejšnji teden in imam par težavic pri gledanju tv - 1. vsake toliko (beri večkrat dnevno
jezen.gif

Pa še 3. - pri montaži so mi fantje iz tv potegnili scart, na katerega imam vezan tv out in vanj vtaknili kabel od komunikatorja. Je kakšna varianta, da bo stanje takšno, kot je bilo pred priklopom komunikatorja oz. da bom imela spet video in zvočno povezavo med računalnikom in tv brez izklapljanja kabla od komunikatorja? Help...

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
sedaj imamo isdn adsl in bi radi šli na trio. problem je ker so na telekomu rekli da dosedanji tel. aparat ( siemens gigaset sx100) ne bo več možno priključit. mi zna kdo razložit zakaj?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ker omogočajo priklop samo predzgodovinskih telefonskih naprav, "modernih" ISDN pa ne.

Čeprav sem ravno dane videl na SiOL-ovi strani Patton vmesnik, ki omogoča priklop ISDN naprav. Mogoče je le za doplačilo.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Baje lahko isdn vmesnik pri njih kupiš na obroke. 24x po 10€.

Lahko pa se pozanimaš, če je pri vas možna priključitev na T-2, kjer ga dobiš na brezplačno uporabo, brez vezave.
cool-1.gif

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
ja in kaj naj zdaj kupim še večja jaj.a od telefona kot že mamo?
rolleyes-1.gif
240€ pa ne dam ker vse skupaj ni pol tolko vredeno.
pri t2 me pa muči to ker ne vem kakšna bo slika (ne poznam nobenega tu okoli da bi videl) in potem samo nekaj menjaš iz enega nazaj na drugega.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Ja. Ampak po stanovanju sem moral pa sam napeljati.
Čeprav se mi zdi internet nekam počasen (daleč od 20m/s)
confused-1.gif

Kako se da videti hitrost?

Čudno, meni so čez pol stanovanja po kanalih tisti dve optični žnurci potegnili (enako prej za VDSL), še dva vijaka so mi v steno zavrtali za modem gor obesit, nato je prišel drugi mojster, priklopil modem (sorry, ta je lukne zavrtal - z mojo mašino), vse preveril, odletel v centralo nekaj božat, prišel nazaj, vse poštimal, spil kavo in šel. Verjetno je veliko odvisno od osebkov, ki jih pošlejo k stranki, eni tako, drugi drugače.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik impre pravi:
ja in kaj naj zdaj kupim še večja jaj.a od telefona kot že mamo?
rolleyes-1.gif
240€ pa ne dam ker vse skupaj ni pol tolko vredeno.
pri t2 me pa muči to ker ne vem kakšna bo slika (ne poznam nobenega tu okoli da bi videl) in potem samo nekaj menjaš iz enega nazaj na drugega.
Lahko vzameš T-2, če ti ni všeč, pa odpoveš. Ni vezave.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
pokliči na klicni center, da ti preverijo oddaljenost od najbližje kolokacije. Slika je lepša pri T-2, ker se dodatno ne kompresira.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Res je, dodatno kompresiranje ni potrebno. Čemu dvojno kompresiranje, če je eno že dovolj.

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
saj pri siolu je tudi možen preklic po dveh mesecih kolikor vem.
saj bi takoj šel na drugega ponudnika samo da bi vsaj prej videl sliko. ker potem me spet mori vse menjat pa brez neta bit in to...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Slika na T-2 je najboljša možna. Ker nimaš vezave, nimaš kaj zgubiti, prekinitev je pa previloma minimalna (v centrali te preklopi Telekomovec, potem pa še T-2 monter)..