Siol Trio

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Kabel je telefonski, oddaljenost pa ne vem, ker ne vem, kje je centrala.

kaj imaš to ? ADSL, ADSL2, VDSL ali VDSL2 ?
Si z mesta ali bolj na podeželju ?:)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Sem pričakoval kaj takega, potem je pa itak brez veze, poleg tega, da je daljinec za v smeti.
Še dobro, da imam na probo za dva meseca. Bodo odnesli svoje igračke domov.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
v okviru dolzine njihovega opticnega kabla...po mojih informacijah imajo samo 1 dolzino...je pa dolga kakih 10 metrov od oka...napeljejo pa tudi v kanale...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Koliko so pri Siolu fleksibilni glede napeljave optike po stanovanju?

10m po kanalih časti Telekom. Če hočeš več bi se verjetno moralo s kom dogovorit...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
No, upam, da nimajo samo kablov fizično dolgih 10m, tako da potem tisti meter, dva doplačaš. Pa če uradno ali pa serviserju.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
imajo samo en kabl fizicno dolg 10 metrov in ga ne stuklajo...., tako so povedali meni...tudi sam bi rabil vsaj 15 metrskega

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
imajo samo en kabl fizicno dolg 10 metrov in ga ne stuklajo...., tako so povedali meni...tudi sam bi rabil vsaj 15 metrskega

bonk.gif
Daj ne bluzi.

Od razdelilne omarce do uporabnika se vleče kabel v enem kosu. Iz varnostnih razlogov je ta kabel par metrov daljši od predvidenih potreb (10m). Torej je kabel v stanovanju dolg vsaj 15+ m. Tega se potem skrajša na dejansko potrebo. Če pa jim pred začetkom napeljevanja rečeš pa ti tudi daljšega pustijo...

5m odpada na stanovanje je minimalno.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
bluzim LOL....

jaz ma steker v katerega pride optika pri vhodnih vratih (omarico imamo mi v kleti nasega bloka tak da je zagotovo 30 metrski kabel do mojih vrat)...iz tega gre tisti rumeni kabel ki ga NE rezejo ampak je ze narejen in je v ENEM kosu, meni je bilo receno da ga tudi ne stuklajo...jaz sem rekel da hocem met najdaljsega kar ga imajo...

sedaj pa mi povej kje bluzim?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
bluzim LOL....

jaz ma steker v katerega pride optika pri vhodnih vratih (omarico imamo mi v kleti nasega bloka tak da je zagotovo 30 metrski kabel do mojih vrat)...iz tega gre tisti rumeni kabel ki ga NE rezejo ampak je ze narejen in je v ENEM kosu, meni je bilo receno da ga tudi ne stuklajo...jaz sem rekel da hocem met najdaljsega kar ga imajo...

sedaj pa mi povej kje bluzim?

Tisti "štekar", ki ga ti imaš pri vratih. Telekom časti da je 10m dalje not v stanovanju. Ker si jim pa rekel da ga hočeš imet pri vratih ali pa jim sploh nisi rekel, kje ga naj dajo. So ti ga pač dali na mesto, kjer je zdaj. Torej kabel od razdelilne omarice do "štekerja" je bil v orginalu dolgi okoli 50m. 20m so ga pol odrezali, ker niso rabili več...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ma kake ti flancas...zdaj ne vem ce hoces bit frajer al se samo delas??kabel od omarice do mojega stekerja je bil ravno tako dolg kot je bil....in so ga varili skupaj da je priso noter v stanovanje in v steker in NIC niso rezalini bilo ostanka...tudi nisem zelel da je steker kje drugje kot je bil ze prej prikljucek za telefon.

telekom pa casti rumeni kabel ki NI daljsi od 10 metrov...in gre iz stekerja do modema....

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A je ta kabel potem še možno prestavit, ko je enkrat fizično v stanovanju?

Tehnično bi se dalo, samo se po moje ne splača. Pa dvomim da bi ga Telekom prestavljal.

Poleg tega bi tudi cenovno prišlo nekaj.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ma kake ti flancas...zdaj ne vem ce hoces bit frajer al se samo delas??kabel od omarice do mojega stekerja je bil ravno tako dolg kot je bil....in so ga varili skupaj da je priso noter v stanovanje in v steker in NIC niso rezalini bilo ostanka...tudi nisem zelel da je steker kje drugje kot je bil ze prej prikljucek za telefon.

telekom pa casti rumeni kabel ki NI daljsi od 10 metrov...in gre iz stekerja do modema....

Ti si kdaj polagal te zadeve da si tako prepričan v sebe ?
Ostanek je sigurno bil, ker sigurno niso imeli 100% podatka kako dolg kabel se rabi. Drugače pa Telekom časti 10m tega kabla po stanovanju v kanalih. Vsaj te ga je, ko sem še polagal to...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Torej, da še malce pospecificiramo zadevo.
Če sem prav razumel bel optični kabel pride do bele ''doze'' v stanovanju, iz te doze naprej gre pa rumen optični kabel na modem, katerega Telekom naj bi častil 10 metrov. Drži to?
Če da, je ta kabel zavarjen na dozo ali priključen s konektorji in ga je možno enostavno zamenjat z daljšim?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej, da še malce pospecificiramo zadevo.
Če sem prav razumel bel optični kabel pride do bele ''doze'' v stanovanju, iz te doze naprej gre pa rumen optični kabel na modem, katerega Telekom naj bi častil 10 metrov. Drži to?
Če da, je ta kabel zavarjen na dozo ali priključen s konektorji in ga je možno enostavno zamenjat z daljšim?

Tista doza je lahko 10m not v stanovanje (tistih 10m časti Telekom). Rumeni kabel iz doze je večinoma samo vtaknjen not (Nisem nobenega videl ki bi bil zraven zavarjen). Verjetno se tudi daljši dobijo, povprašaj na Telekom. Vendar pazi ker kabel ni preveč odporen na preozke zavoje. Tako da kakih vozlov s kablom ne delat...

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Pri nas v bloku imamo optiko od siola in T2. Siolovci so svoje škatle montirali do najbližje možne postavitve v stanovanju. Sam sem se odločil za T2, ker se mi je pač prejšnji operater s svojo nesposobnostjo zameril. Ko so monterji od T2 prišli, me je vprašal kje hočem met Milana (svič) na steni. Tako so Milana namestili na steno in naredili dva preboja čez notranje prostore. Naj omenim najbolj važno. Optiko so vlekli iz mojega stanovanja v klet in ne obratno. V stanovanju je optičnega kabla cca 17 metrov, skupno pa nekaj čez 50 metrov.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik kurjac pravi:
Pri nas v bloku imamo optiko od siola in T2. Siolovci so svoje škatle montirali do najbližje možne postavitve v stanovanju. Sam sem se odločil za T2, ker se mi je pač prejšnji operater s svojo nesposobnostjo zameril. Ko so monterji od T2 prišli, me je vprašal kje hočem met Milana (svič) na steni. Tako so Milana namestili na steno in naredili dva preboja čez notranje prostore. Naj omenim najbolj važno. Optiko so vlekli iz mojega stanovanja v klet in ne obratno. V stanovanju je optičnega kabla cca 17 metrov, skupno pa nekaj čez 50 metrov.

Oni to malo drugače vlečejo kot Telekom. Telekom ponavadi vleče to po obstoječih kanalih, medtem ko T2 nalepi kanale. Plus pri T2 je tudi da vejo kdo jim gradi optično omrežje. Telekomu se niti sanja nena
wink-1.gif