Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Kabel je telefonski, oddaljenost pa ne vem, ker ne vem, kje je centrala.
kaj imaš to ? ADSL, ADSL2, VDSL ali VDSL2 ?
Si z mesta ali bolj na podeželju ?
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Kabel je telefonski, oddaljenost pa ne vem, ker ne vem, kje je centrala.
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
ADSL z vasi
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Koliko so pri Siolu fleksibilni glede napeljave optike po stanovanju?
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
imajo samo en kabl fizicno dolg 10 metrov in ga ne stuklajo...., tako so povedali meni...tudi sam bi rabil vsaj 15 metrskega
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
bluzim LOL....
jaz ma steker v katerega pride optika pri vhodnih vratih (omarico imamo mi v kleti nasega bloka tak da je zagotovo 30 metrski kabel do mojih vrat)...iz tega gre tisti rumeni kabel ki ga NE rezejo ampak je ze narejen in je v ENEM kosu, meni je bilo receno da ga tudi ne stuklajo...jaz sem rekel da hocem met najdaljsega kar ga imajo...
sedaj pa mi povej kje bluzim?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A je ta kabel potem še možno prestavit, ko je enkrat fizično v stanovanju?
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ma kake ti flancas...zdaj ne vem ce hoces bit frajer al se samo delas??kabel od omarice do mojega stekerja je bil ravno tako dolg kot je bil....in so ga varili skupaj da je priso noter v stanovanje in v steker in NIC niso rezalini bilo ostanka...tudi nisem zelel da je steker kje drugje kot je bil ze prej prikljucek za telefon.
telekom pa casti rumeni kabel ki NI daljsi od 10 metrov...in gre iz stekerja do modema....
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej, da še malce pospecificiramo zadevo.
Če sem prav razumel bel optični kabel pride do bele ''doze'' v stanovanju, iz te doze naprej gre pa rumen optični kabel na modem, katerega Telekom naj bi častil 10 metrov. Drži to?
Če da, je ta kabel zavarjen na dozo ali priključen s konektorji in ga je možno enostavno zamenjat z daljšim?
Citat:
Uporabnik kurjac pravi:
Pri nas v bloku imamo optiko od siola in T2. Siolovci so svoje škatle montirali do najbližje možne postavitve v stanovanju. Sam sem se odločil za T2, ker se mi je pač prejšnji operater s svojo nesposobnostjo zameril. Ko so monterji od T2 prišli, me je vprašal kje hočem met Milana (svič) na steni. Tako so Milana namestili na steno in naredili dva preboja čez notranje prostore. Naj omenim najbolj važno. Optiko so vlekli iz mojega stanovanja v klet in ne obratno. V stanovanju je optičnega kabla cca 17 metrov, skupno pa nekaj čez 50 metrov.