Siol Trio

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
Kaj ko bi si za hvaljenje svoje firme odprl novo temo ? Se prav vidi da si iz tiste bande ki je na Siolu najbolj nategovala ljudi.
Odgovorim še na na kratko MMX-u, potem bom nehal o tem, ker tole res ni prava tema, se opravičujem. Ta drug stavek je pa laž.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Še tole.

1. Za izraz "prekodira" še nisem slišal. V stroki se uporablja"kodira" ali "dekodira".
2. Tudi če se slika kodira/dekodira, to nima nikakršne povezave, da bi bila slika zaradi tega na ekranu slabša! Od kot ti ta logika, da to skozi povdarjaš? Sej si priznal da nisi HW. Torej se ne trudi.
1.) Prekodira: temu jaz rečem, da se nekaj, kar je že zakodirano, še enkrat zakodira. Stream na satelitu je že zakodiran (kompresiran, ali kodiran po tvoje).

2.) Očitno nimaš pojma kako zgleda slika, če telovadiš z njo. Če vzameš surov format in ga skompresiraš, pride do izgub, pa če je še tako high-tech advanced. Če to narediš večkrat, pride do večjih izgub, artefakti so bolj očitni. To velja tako za video, kot tudi recimo za navadne slike (recimo JPEG). Kar malo poeksperimentiraj, saj ni težko.

Zdajle se o kodiranju in T-2 IPTV umikam iz te teme, ker je res namenjena SiOL Trio.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Če te je profesor v šoli povprašal po enem samem vprašanju, si mu vedno natresel celoletno snov da bi se izognil bistvu?
Ne, najprej sem mu odgovoril na vprašanje, potem sem pa natresel še okoliško snov, da se bo videlo, da sem se poglobil v tematiko in se nisem le kampanjsko neki brezveze napiflal.
wink-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Vpisovanje uporabniškega imena in gesla z daljinskim upravljalcem ob vklopu komunikatorja pa so na srečo že ukinili.
aplauz.gif

Aja? Jaz sem sicer na bakru, ampak moram še vedno vpisovat vse tole...
confused-1.gif

Pa da ne omenjam kockanja, ki mi že konkretno najeda želodec, pa še kaj drugega...
evil.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Evo, moja izkušnja s Siol-om. Kocke, kocke, kocke... Link bom poslal tudi na ZPS, ker mi je neumno plačevat 45 eur mesečno za tole
evil.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
811
113
najbrž kot vedno: Gospod, pri nas je vse vredu.
bonk.gif
K da jst ne vem, da je pri njih vse vredu.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Naj ugasnem komunikator pa vklopim, pa ugasnem modem pa vklopim ipd. Saj ne vejo kaj delajo. Še jaz sem jim razlagal, da je problem v švoh centrali pri nas v Dupleku in ne v komunikatorju, modemu...
stupid-1.gif

Rekel sem jim, naj nehajo šibat nova naročniška razmerja pri nas dokler ne bodo porihtali centrale, ki bo vsaj nekak pasala v leto 2009. Ker to je že tumač! Centrala, ki jo je Dolfa tu pustil leta '45, Telekomovci pa se grejo IPTV, pa HD na bakru. Seveda tudi iz Dolfejovih cajtov...
bonk.gif

Samo da kasirajo... Čimveč naročnikov priklopit, 2 leti x 45 eur, če pa gre kdo vstran, ga oskubijo ko piščanca, skratka ti se pa j**i in glej dan za dnem Lego kocke..
e045.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Citat:
Kaj ko bi si za hvaljenje svoje firme odprl novo temo ? Se prav vidi da si iz tiste bande ki je na Siolu najbolj nategovala ljudi.
Odgovorim še na na kratko MMX-u, potem bom nehal o tem, ker tole res ni prava tema, se opravičujem. Ta drug stavek je pa laž.

Sej si sam potrdil mmxovo tezo v temi o Telemachu, ko si napisal tole o Siolu/Telekomu "To si pa tako napisal, kot da se ne trudijo na vse pretege zavirati razvoj konkurence. Zavirajo, kot so vedno."

In tudi meni je smešno, ko folk joka da jih je Siol v časih pred T-2 skubil, pozabljajo pa da so ga vodili isti ljudje, kot sedaj vodijo T-2.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Citat:

Sej si sam potrdil mmxovo tezo v temi o Telemachu, ko si napisal tole o Siolu/Telekomu "To si pa tako napisal, kot da se ne trudijo na vse pretege zavirati razvoj konkurence. Zavirajo, kot so vedno."

In tudi meni je smešno, ko folk joka da jih je Siol v časih pred T-2 skubil, pozabljajo pa da so ga vodili isti ljudje, kot sedaj vodijo T-2.
Geronimo, tej ljudje so bili nagnani, ker niso hoteli početi neumnosti po navodilu do obisti skorumpirane Države. Don't you ever forget that!

EDIT:
Zadnjič si mi nekaj kokodakal o terminu "digitalna televizija". Upam, da si razumel moj takratni odgovor. Bil je kratek in jasen.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:il, pozabljajo pa da so ga vodili isti ljudje, kot sedaj vodijo T-2.
Zaradi mene lahko T-2 vodijo marsovci. Šteje se kaj počnejo, na pa kako jih eni ogovarjajo.

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
kakšni so pa problemi če vzamem polno razvezan t-2 in potem naprimer nisem zadovoljen in se vrnem na siol oz. telekom? je za začetek bolje vzeti skupno razvezen da potem ob prehodu nazaj ne zaračunavajo še dodatnih priklučnin?
oz. kaj vse se zaračunava ob prehodu?
hvala

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
ksz in da ne odpiram nove teme

***** v pm pa se nesposobni siol.

Obmocje lj poljane oz moste, vceraj ob 21h izpad centrale (optika) in smo v temi, ne dela nobena stvar. Zalostno je, da do zdaj se niso bili sposobni popravit.

Mogoce kdo ve kam prijavit da ne bom placal polne cene narocnine za ta mesec? Saj ne druzga, ampak iz principa.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Citat:
Uporabnik Sunshine pravi:
ksz in da ne odpiram nove teme

***** v pm pa se nesposobni siol.

Obmocje lj poljane oz moste, vceraj ob 21h izpad centrale (optika) in smo v temi, ne dela nobena stvar. Zalostno je, da do zdaj se niso bili sposobni popravit.

Mogoce kdo ve kam prijavit da ne bom placal polne cene narocnine za ta mesec? Saj ne druzga, ampak iz principa.

Si prijavil napako na 080 1000 če nisi brž to naredi...