Simobil: sprememba intervala: 300% podražitev ali

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Ce sva postena, sta podrazitvi DVE, in sicer:
najhujsa podrazitev, ki bo Simobilovce zadela ni niti toliko minutni/sekundni interval, ki je bil prekopiran ("dogovorjen") z Mobitelom ampak vec kot 8% podrazitev klicev v Mobitelova omrezja.
Poskusimo spraviti skupaj 8% podrazitev in spremembo intervala.
Prebral sem tudi, da "povprecen klic Simobilovca" bojda traja 91 sekund. Ze mogoce, temu ne morem oporekat, ker podatkov nimam. Sem pa siguren, da je ta izracun narejen na podlagi VSEH klicev, ki so opravljeni s strani Simobilovcev - tudi tistih maratonskih, ki se opravljajo (v to sem siguren) med uporabniki Simobila med vikendi.

Zelo zanimivo bi bilo vedeti, kaksna je dolzina klica, ce prej omenjene klice izpustimo s statistike
smile-1.gif

Nocem biti kritik Simobila. Zelim le, da se rece bobu bob!

Pri veliki količini klicev, se te tvoji omenjeni "maratonski" med vikendi niti ne poznajo kaj dosti v statistiki.... Med vikendi se mnogo manj kliče kot med tednom...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
...Pri veliki količini klicev, se te tvoji omenjeni "maratonski" med vikendi niti ne poznajo kaj dosti v statistiki.... Med vikendi se mnogo manj kliče kot med tednom.....

Pri meni je tako: ob petkih in sobotah zvecer se izredno tezko povezem v omrezje ta zelenih preko USB modema (internet).
Predvidevam, da je omrezje zabasano s pogovornimi storitvami, ki imajo prioriteto pred data klici.

Lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Podatki ne poznajo 60 sekundnega intervala.... gre po 10 kB v tvojem primeru oziroma 1 kB pri Mobitelu.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
..Med vikendi se mnogo manj kliče kot med tednom...

Ja z sem se oglasil na to izjavo, ker: predvidevam, da se med vikendom VEC klice, ker mi je dostop na net preko mobilnega omrezja tezji v petek in soboto!!!

Lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Med vikendi se kliče vse več. ITAK paket, Simobilove ugodnosti. Še posebej mladi, ki itak večinoma visijo na telefonih dalj časa. Vsekakor dlje in pogosteje kot starejši uporabniki.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
Pri veliki količini klicev, se te tvoji omenjeni "maratonski" med vikendi niti ne poznajo kaj dosti v statistiki.... Med vikendi se mnogo manj kliče kot med tednom...

Sploh nisi dojel bistva tistega, kar sem zelel povedati
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zagotovo obstajajo ekstremi. Če se že govori, da je nad prvo minuto sedaj sekundno boljše, je brez dvoma, da bi bilo še boljše, če prve minute sploh ne bi bilo.
Seveda pa bi lahko bilo slabše. Prva minuta v celoti, nato pa 30 sekundni interval.

Veš, modelov je več. Nekateri operaterji imajo model "minimalnega stroška zveze". Vedno in povsod se zaračuna fiksen znesek, potem pa skladno z intervalom (sekunde, 15 sekund, pol minute).

Kako bi bilo recimo sprejeto, če bi operater rekel: "Vsak uspešno vzpostavljen klic se zaračuna v znesku 6 evro centov, velja pa sekundni interval obračuna."

Tako pač je, mogoče bo kdaj drugače. Operaterjem pač ni v interesu, da ti za 10 sekundni klic zaračunajo 1/6 cene minute pogovora. Kako bi recimo izgledalo pri Simobilu: minuta 2 centa, 10 sekund pa 0,3333 centa? To je manj kot 1 bivši slovenski SIT...

Sicer je pa takole: Mobitel ima večerne in vikend pogovore. Plačaš 5,99 pri naročnini, od 19 do 7. ure in čisto cel vikend se pogovarjaš brez doplačila po minuti. V tem primeru ti dol visi za interval.

Nazadnje urejeno:

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:
Prebral sem tudi, da "povprecen klic Simobilovca" bojda traja 91 sekund.

Povprečje nima s tem nič, pač pa mediana. Čisto natančneje pa - dejanska distribucija klicev. Če ima človek 100 19sekundnih klicev in enega dveurnega - koliko je povprečje in koliko dejansko prepračilo zaradi startnine?

Jaz osebno sem proti tej startnini, saj imam veliko klicev po 45s. Še posebej, če imam veliko sestankov. Pokličem kakšne pol ure prej, da jih vprašam ali točno ob dogovorjeni uri. Ali povem, da bom zamudil pet minut. Tu nimam kaj lapati več kot pol minute, saj se čez par minut dobim s človekom.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Prebral sem tudi, da "povprecen klic Simobilovca" bojda traja 91 sekund.
Povprečni klic je samo pesek v oči (glej spodaj za primer enotne tarife),
a ker obstajajo še različne cene za sekundo pogovora (visoka/nizka tarifa, domače/tujo omrežje,...),
si s povprečjem ne moraš kaj pomagat.
Lahko ga uporabiš le v zavajajoče propagandne namene.
evil.gif

Primer 1:
10 klicev po 91 sek

Primer 2:
9 klicev po 20 sek
1 klic za 730 sek.

Povprečje je obakrat isto (91 sek) le v prvem primeru se plača 910 sek,
v drugem pa 1270 sek, oz. 40% več.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
matko: Saj to je tudi tisto, kar sem mislil
smile-1.gif

zenaj: itak... razmisljal sem bolj v smeri, da ce izvzames dolge klice med vikendi, ki nic ne stane, dobis cisto druge in mogoce stroskovno pravilnejse izracune ZA UPORABNIKA

coolpower: seveda, ekstremi obstajajo :p

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Sicer je pa takole: Mobitel ima večerne in vikend pogovore. Plačaš 5,99 pri naročnini, od 19 do 7. ure in čisto cel vikend se pogovarjaš brez doplačila po minuti. V tem primeru ti dol visi za interval.

Brezplačno odslej telefoniraš tudi v stacionarna omrežja.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Seveda ne paketni prenos.

Rekel si: "Podatki ne poznajo 60 sekundnega intervala.... gre po 10 kB v tvojem primeru oziroma 1 kB pri Mobitelu."

Kar ne drži, saj se tako obračunava pri paketnem prenosu podatkov, pri WAPu pa časovni interval.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Sej WAP ne pomen da si prek CSD-ja povezan, lohk po WAP-u šarš prek GPRS-a, EDGA-a, UMTS-a, ....

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Sej od jutri naprej velja ta novi interval pa bomo videli kak se boste šele pol pritoževali
evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kar naj se. Simobil je cenovno zelo ugoden, v nekaterih segmentih se gre cenovno vojno tudi Mobitel, ki se sicer raje drži politike premium kakovosti, storitev & cene. V vsakem primeru so stvari poceni v primerjavi z drugimi življenjskimi stroški.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
lepo vas prosim
smile-1.gif

50 eur racuna nekaterim predstavlja 15% mesecnega dohodka!
smile-1.gif
Pojma nimam, kako taki ljudje pridejo do konca meseca...