Si.mobil gradi najsodobnejše mobilno omrežje

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Glede na pripombe, opombe oz. opazanja uporabnikov zelene gliste, lahko sklenemo: zelena glista ocitno ni tako mocno pokrila Slovenije, kot vedo povedati nekateri uporabniki.
Lp

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Seveda bi bilo. Na poti med Kočevjem in Dvorom, signal po vasici Gorenje kmalu začne kihati in hitro izgine, nekakrat se sicer pojavi pred in v sami vasici Stari log, a hitro tudi izgine. Tako si skoraj do Dvora nedosegljiv.Sivo liso ne pokriva noben operater.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Pri simobilu recimo na relaciji MB LJ, torej na AC, 2x čisto mrkne signal, če se takrat s kom pogovarjaš, te vrže ven.

Ampak..a še bo kdo sploh ostal na simobilu po zadnjih podražitvah...sam več ne vidim razloga.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Po vsej logiki ne, ker ima na tisoče (baje) BTS-jev in posledicno ne bi pricakoval toliko negativnih odzivov uporabnikov. Ali pa uporabniki "rdecega" niso tako picajzlasti (za vsakim ogalom, drevesom in grmom mora biti signal)?
Lp

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Mobitel ima definitivno pokrito marsikaj, kar drugi nimajo. Je pa izgradnja omrežja vedno vezana na denarce. Mobitel je svoj čas imel čisti monopol, denarja pa kolikor hočeš. Šlo je tudi v skrajnosti tipa UMTS bazna postaja na vsakega pol kilometra avtoceste. Več UMTS signal itak ni nesel, Mobitel je pa za vsako ceno hotel kazat svojo moč. Nekaj prednosti mu še vedno ostaja - neprimerno višja prehodnost in pokritost z lastnim omrežjem od ostalih treh skupaj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Res je. Ampak vsaj en operater dela kot se zagre. Drugače bi imeli pa (imamo) operaterje z teoretično 9x% pokritostjo, v praksi pa srednjo žalost.
Saj človek je pripravljen potrpet nekaj zagonskih let, ampak celo desetletje?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Temu se reče, da ni težko iz polne riti srat. Filali smo jo itak vsi.

Kako potem reces za operaterja, kateremu tudi filas rit, le da ne letijo ven bazne postaje, ampak nevemkaksni pavsali ?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
To ti seveda o Simobilu. Zanimivo je, da meni DELA, kjerkoli sem, celo v Potoku pri Vačah, kjer veliki M@ in Tuš crkneta.

Počasi postajaš dolgočasen, res. Zato, ker na obvoznici pade DATA, imaš ti travme in tvoji otroci bodo nepreskrbljeni, dej no nehaj, lepo prosim.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A ti to po službeni dolžnosti zagovarjaš S!? Si podoben nekomu, ki je slepo zagovarjal neko ideologijo...

Glede Vač... Redka lokacija, če ne celo edina, kjer je zeleni v prednosti.
Pa če bi bil edini tu, ki se kur.čim... Pa se ne. Ring a bell?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Pri postavljanju oddajnikov (in dovoljenjih zanje) je malo vmešana tudi politika oziroma tradicionalno slovensko nagajanje. Mobitel kot "državni" operater ima tudi zaradi tega ponekod (boljši) signal, kjer ga konkurenca nima.

Glede na spletni Zemljevid pokritosti naj bi se sicer stanje do konca leta 2011 izboljšalo, sploh če pogledaš UMTS.

simobilumts.jpg

simobilumtskonec2011pokr.jpg

Mogoče pa bomo lahko klicali celo s Soriške planine.
grin1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A ti to po službeni dolžnosti zagovarjaš S!? Si podoben nekomu, ki je slepo zagovarjal neko ideologijo...

Glede Vač... Redka lokacija, če ne celo edina, kjer je zeleni v prednosti.
Pa če bi bil edini tu, ki se kur.čim... Pa se ne. Ring a bell?

Ne, niti slučajno ne po službeni dolžnosti, enostavno iz prakse, meni DELA!, če pa kdaj (na svete petke) kaj ne dela za minuto, pa mi to, za razliko od tebe, ne predstavlja take travme, da bi se moral zaradi tega obesiti na prvo drevo.

Da se razumemo, moj račun za telefon presegajo marsikatero podjetje z 10+ naročninami, tko da ne mi o tem, da ne vem o čem govorim, ker itak nimam telefona za drugo, kot opravljanje in da itak samo 10 ljudi kličem, kot je nekdo pametno ugotovil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj ima to veze, če tebi (enemu uporabniku) dela?
A je to spet logika "dobrega" zdravnika: Ne mi jasno, kaj vam je, saj mene nič ne boli.
sprasujem se.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj ima to veze, če tebi (enemu uporabniku) dela?
A je to spet logika "dobrega" zdravnika: Ne mi jasno, kaj vam je, saj mene nič ne boli.
sprasujem se.gif
Mhm, res je le, kar dva uporabnika trdita, ne glede na preostale, knede.
priden.gif

Saj veš kako pravijo, slabome .... svaka dlaka smeta.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaka dva?
Jih je kar nekaj, plus SiMobilovec, ki je povedal, da so takrat bile nadgradnje (torej morebiten vzrok problemov).

Proti enemu profesionalnemu vrtilcu jezika.

Nazadnje urejeno:

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Simobil, vidim, da bodo nadgradnje tudi v Trbovljah. Kakšna nadgradnja pa bo to? Več baznih postaj ali kaj drugega?

Kakšna pa v Slovenj Gradcu in Ravne na Koroškem ? UMTS 900 ?

Vse kraje, ki so na seznamu na naši spletni strani, nameravamo do konca leta pokriti z omrežjem UMTS 900. Večinoma bo šlo za nadgrajevanje obstoječe opreme, ponekod pa tudi za postavitev nove.