Zato, ker je UMTS 900 zelo poceni za pridobitev pokritosti. In zato, ker se bliža konec GSM koncesije.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
zakaj pa seda simobil posodablja UMTS, pa mi ni jasno...
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Saj se je dalo z Dial-upom tudi do neta priti, zakaj rabimo optiko?
Saj res, zakaj pa rabimo nove avte ? Saj so bli jugoti cist dovolj !Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ksz....mislim kr nekaj...kolko uporabnikov tukaj dejansko POTREBUJE 10 mega prenosa!? to je kr nekaj...najsodobnejse omrezje...bullshit...to je samo za statistiko...za surfanje in mejle brat je 0,5 mega cisto dovolj...meni lako omejite dostop na pol mega, pa me oprostite nadomestila
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ne vem no, uporabljam EDGE ker imam doma težave s UMTS signalom in nisem opazil, da bi se strani počasi nalagale.
UMTS se mi je vedno zdel predrag, da bi upravičil investicijo, a očitno operaterji niso bili enakega mnenja. Videotelefonije praktično nihče ne uporablja, paketi prenosa podatkov pa so tako dragi (razen v redkih izjemah), da za uporabo kot nadomestilo ADSL/kabelskega interneta tako niso primerni. Šele pred kratkim so ponudili razne ''instant internet'' ponudbe, ki so vsaj približno konkurenčne.
No, tema je o DANAŠNJIH nadgradnjah, ki jih izvaja Si.mobil. Če že kupuje novo mašinerijo, zakaj ne bi še vklopil njenih zmogljivosti? Zato je UMTS 900 dobra investicija. Sicer pa, GSM koncesija se bliža koncu, GSM ne bomo uporabljali večno.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ne govorim o današnjih nadgradnjah, govorim o prvotnem 3G omrežju, ki je bil po moje predraga investicija, da bi se povrnila.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Nekoč so bile samo tekstovne strani in je bili 33.600 povsem dovolj