Sendvič brez majoneze ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj tlačijo to spermo v čisto vsak pakiran sendvič (avtomati, bencinske itd.) ?

To se samo prej pokvari, da o holesterolu, maščobah itd. ne govorim. (vaja za bralca: Iz česa je majoneza ?)

Ne rečem, da imajo z in brez, ampak v čisto vsaki je.
jezen.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Res je ja..Beda. Mogoče zato, da se sendvič prehitro ne 'posuši' in ostane 'žoftn' tistih nekaj dni kolikor je rok uporabe. Moraš met srečo, da namesto majoneze fašeš kak drug namaz v sendviču..
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zato pa jaz teh sendvičev ne kupujem, poleg majoneze, sta notri le sled salame in sira, zapakirana v suh kruh za 2,5€. Brez veze.
Si že vzamem toliko časa, da skočim v trgovino in si naročim sendvič po moji želji.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Zato pa jaz teh sendvičev ne kupujem, poleg majoneze, sta notri le sled salame in sira, zapakirana v suh kruh za 2,5€. Brez veze.
Si že vzamem toliko časa, da skočim v trgovino in si naročim sendvič po moji želji.

zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja ampak dobra majoneza, ki jo kupiš sam (z max 25% maščobe, pa še to s rastlinskim oljem), v sendviče pa bogve kaj dajo. Že če kupiš en dan star sendvič se majoneza kar v olje spremeni.

Drugače pa je tunin brez majoneze, meni je od teh ''bencinskih'' še edini užiten. Sicer pa se jih izogibam, če se le da - če že drugo ne zaradi cene, ker ti za velik dnar prodajo en velik nič.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ja ampak dobra majoneza, ki jo kupiš sam (z max 25% maščobe, pa še to s rastlinskim oljem), v sendviče pa bogve kaj dajo. Že če kupiš en dan star sendvič se majoneza kar v olje spremeni.

Drugače pa je tunin brez majoneze, meni je od teh ''bencinskih'' še edini užiten. Sicer pa se jih izogibam, če se le da - če že drugo ne zaradi cene, ker ti za velik dnar prodajo en velik nič.

Majoneza ki se prodaja v teh "instant" stvareh je ponavadi brez jajca, torej čista maščoba modificirna z malo umetne mase, ki nadomešča "jajce".

Jajca ni zato ker bi potem rok trajanja sendvičev bil en dan .. se pa tista majoneza tudi ne spremeni v olje kot se zgodi to s tapravo.

Skratka "majoneza" v senviču je samo zaradi maščobe, maščoba pa je vir okusa ...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
846
113
Majonezo mam tak rad da da bi jo lahko mazal na kruh noč ša dan. Vem pa da če bi to delal, bi bil še bol mastn
smile-1.gif

Privoščim si jo le tu pa tam.... Mater je dobra :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
men je pa zakon. ampak je mora biti ravno prav, za okus
zmaga.gif

@goba - pejd greva šraufat, ura je cajt
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
37.707
10.969
113
Verjetno so dodani beljaki v prahu, za barvo pa itak kakšno barvilo

tisto o 25% - i majonezi pa ne kapiram. Vsako olje je 100% maščoba tako da ...
Ima pa verjetno tale umetna manj holesterola. Olje ga ne vsebuje, tisti prah pa po moje tudi ne bogve kaj
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz jem kmečkega - ma not hrenov namaz, je pa jeba, ker na faksu sem recimo od 7:30-15ih vmes mam pa 2x 15 min fraj, v merkatorju pa babe kasirajo, kot da so na uro plačane

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Na petrolih so eni novi sendviči ki so prav dobri. Brez majoneze so, maš sirne namaze notri. Men je dober no če se mi ravno mudi in nimam časa za malico potem to kupim.

LP

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
To jaz tut ne kapiram... Kuplena majoneza (itak nima rumenjaka) z manj holesterola (olje ga tudi nima), oglašujejo in prodajajo jo pa pod vzdevkom "majoneza z manj holesterola". No, vsaj lažejo se ne, da vsebuje jajca oz. rumenjak.
Čudno bi zvenelo: majoneza z jajci brez holesterola