Sendvič brez majoneze ?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Holesterol imajo samo izdelki živalskega izvora, v majonezah pa je verjetno rastilnsko olje, torej ni holesterola (razen verjetno kaj od jajc).

Smešno mi je, ko oglašujejo margarino brez holesterola. Seveda je brez, če pa v njej ni živalskih maščob, še srečo moraš imeti, da so sploh rastlinske, v splošnem pa je margarina ena navadna svinjarija, in rajši jem maslo (čeprav ima holesterol, ki se ga nekateri tako bojijo).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Isto lahko rečem jaz za sir.
jezen.gif
Pol sendvičev je brez sira. Mogoče imate pri vas čudnega nabavljača.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Po drugi strani pa kaj več, kaj so stiskali za olje, če so res rastline... Mogoče so pa stiskali goveji loj, pa svinjski bubreg, kurji mozek....
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- 25% maščobe v celotni majonezi, ne pa v olju, ki je not
rolleyes-1.gif

- če kupiš dobro ima not rumenjake
- jajca vsebujejo precej holesterola.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men je tud čist uredu če je majoneza v sendviču, k ga kupim. Da vsaj kaj okusa, ker tista slama/sir/"kumarice" itak nimajo nič okusa. in pol gre vse lažje dol po grlu!

Je pa res, da se tak sendvič ne more primerjati s takim domačim! Sam v trgovini - kje si lahko narediš tak sendvič? dobiš edin sir pa salamo! Zelenjavo moreš kupit celo, ravno tako namaze! zakaj ni majoneze v tistih 5g makungah kt jih majo v picerijah za kečap? Pa zelenjava bi lahko bila narezana, ker jest ne rabim cele glave solate al pa cele paprike za 2 sendviča... jest bi 3 kolešče paprike, 1 list solatke, malo salame, ena rezina sira, in malo majoneze... Takega ne dobiš nikjer v trgovni! žal...

mogoče je pa to nova tržna niša!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Najboljša majoneza je od Tommy in sicer una, ki se prodaja že 20 let, ta klasična. Nobena je ne prehiti. Ima prav poseben okus.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
V Leclercu dobiš sendviče, ki jih sami delajo. Njihov tunin sendvič je zakon, ker ne šparajo s tunino, notri je pa še solata, paradižnik, pa verjetno sem še kaj pozabil. Trenutno zame najboljši sendviči.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
pH vrednost majoneze (4-4,5) pravzaprav preprečuje širjenje bakterij. Majoneza se ne pokvari tako hitro (francoska solata, anyone?), najbolj obstojna pa je gorčiča, ki odprta v hladilniku zdrži vsaj eno leto.

Jaz bi se na tvojem mestu v prvi fazi sekiral za tiste klobase in vratovino, ki jo fopajo v te sendviče iz avtomatov.
Nekdo bi jim tudi moral razjasnit, da je pravilo delanja sendvičev kruh : meso : zelenjava = 1 : 1 : 1 in ne 10 : 1 : 1.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Zakaj tlačijo to spermo v čisto vsak pakiran sendvič (avtomati, bencinske itd.) ?

To se samo prej pokvari, da o holesterolu, maščobah itd. ne govorim. (vaja za bralca: Iz česa je majoneza ?)

Ne rečem, da imajo z in brez, ampak v čisto vsaki je.
jezen.gif

Majonez je nt zato, ker kao da okus, malo pomasti sendvič in da nek vonj po hrani. Ker te cenene šunke in
sir so kr nekaj, ena rezinica šunke pa mala feta sira, sndvič pa na pumpi stane po 3€, a kebab pri lokalnem
albancu mam za 2,2, za 3,2€ pa še mam pol litra jogurta zraven, pa se najem ko prašič; topli obrok, "pijača",
sveže pripravljeno in 72 dodatkov na izbor.

Ti sendviči so ena najdražjih hran za kupit, 3€, ogabni, ne naješ se pa še zdravi niso.

Nem pozabo našega lokalca tu;

"Mojster, rukni mi enega mešanega brez čebule"
pripravi, začne basat dodatke;
"Prijatelj, zmankalo čebul, lahko brez paradižnik?"

hysterical-1.gif

Zvilo od smeha, sem mu takoj pustil napitnino.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:

Nekdo bi jim tudi moral razjasnit, da je pravilo delanja sendvičev kruh : meso : zelenjava = 1 : 1 : 1 in ne 10 : 1 : 1.

Večkrat ko grem k frendu v kafano, ma te "montažne" sendviče, že pripravljeni, in si ob pozni jutranji kavici nekoliko
lačen, si vzamem enega, on pa še ga zapeče na mini toast pečki, in se tiste sredine torej bistva ala salama sir sploh ne čuti.
Ampak ko si lačen si lačen pač vzameš kaj imajo,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
V Leclercu dobiš sendviče, ki jih sami delajo. Njihov tunin sendvič je zakon, ker ne šparajo s tunino, notri je pa še solata, paradižnik, pa verjetno sem še kaj pozabil. Trenutno zame najboljši sendviči.

Črne olivice narezane na "obročke". Moja ocena 8/10.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Točno, ja. Pa še kruh je polovica njihove hrustljave bagete.
cheer.gif

Včasih smo radi hodili tudi na sendviče Tomato. Tomato, kmečki, Franci, pa še kakšen bi se našel, so bili kar dobri.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Problem je ker šparajo na sestavinah in šibajo dost kurha. Pač da je sendvič čimvečji, ampak robe not pa bore malo.
2 rezinici šunke, ampak ti 2 rezinici se ne pokrivata ampak sta ena ob drugi namesto ena na drugi. Isto s sirom.
Malo puterčka al pa majoneze in "čao pero". Ko ga zapečeš in zraven dobiš vroč kakav, je za prebavit, ker okusa nima slabega,
ampak da bi pa si ono želel sendviča, "kak je dober, daj mi enega" to pa ne.

Sej vrjamem, hočejo najboljšo nabavno ceno, da je maloprodajna čimnižja, da si tut gostinec nabije manjši delež
in da se jih čimveč proda.... Finta pa je, da bi dal raje evro več, samo da je zares dober. Najboljši je pa itak tisti domači,
ko pri meni noter leti od salame, sira, paprike, puterčka, paradižnika, rukole, narezan jajček dalje vse
smile-1.gif

Vbistvu narezek, med dvema rezinama kruha
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Daleč najboljši sendviči kar sem jih jedel so od enih iz Slovenskih konjic (Ajdnik mogoče?). Imeli smo jih (mogoče so še) na letališču MB, bili so pa vsi v ciabatah in vsak dan sveži - če kaj nismo prodali smo morali vrniti nazaj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
dobre sendviče maš v paninoteki ob ljubljanici, cena temu primerna (nekje 3-4eure) ti jih popečejo not pa recimo zadnjič nacho sir, pečena prsa piščančja, kumarice, paprika..

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Daleč najboljši sendviči kar sem jih jedel so od enih iz Slovenskih konjic (Ajdnik mogoče?). Imeli smo jih (mogoče so še) na letališču MB, bili so pa vsi v ciabatah in vsak dan sveži - če kaj nismo prodali smo morali vrniti nazaj.

Najmočnejši sendvič sem jaz tolkel v Queens-u v NY, v eni delavski četrti, model mi je presekal
kruh v velikosti francoza, 2x debelejši (kot mali pariški kruh), not pa mi je nametal tolko salam in zadev,
da je sendvič bil težki vsaj ene tričetrt kile. Cene se ne spomnim, je bil pa zelo poceni.
Sem ga uničeval celo popoldne. Grem poiskat sliko.