SanDisc kartice...

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
...a je dejanska razlika v teh karticah naprimer SanDisc 2GB Ultrall ali pa ExtremeIII...?
...za domačo uporabo naprimer Canona S5 IS....
Par € razlike je, pa me zanima, če se splača kupit ta dražjo? A je karkoli bolje v praksi? lp

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
fora je v hirosti

po moje če je samo par eur dražja se jo splača kupit

naprimer za dlančnik ipd.. je bolje imeti hitrejšo kartico ker imaš nekaere programe naložene dirkt na kartici in se potem hitreje zaganjajo

fa fotoaparate pa ne vem

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Če je majhna razlika v ceni, potem vzami hitrejšo, drugače pa se to pri kompaktih praktično ne pozna. Pri kakšnih rafalih s SLRji pa bi se mogoče že poznala razlika, pa še tam se z dokaj počasnimi karticami da bolj ali manj normalno delat.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Trgovec mi je zagotavljal, da je Extreme III občutno hitrejša pri prenašanju slik na računalnik.

Malo morgen.
ne-ne-1.gif

Tole me je vzpodbudilo pa sem malce stestiral obe kartici. Pod enakimi pogoji sem obe nafilal z 59. RAW posnetki, skupne velikosti 474 MB. Potem pa sem preko čitalca to prenesel na comp in štopal.

Rezultat:

Ultra II .......... 2:34 sek.

Extreme III .....2:31 sek.

Hja, očitno gre bolj za marketinški trik. Razlika bi bila malo večja pri 4GB, kolikor je velika Extreme III. Ampak ker ima Ultra II le 512 MB, sem test pač prilagodil njej. Zgolj ugibam, da bi bil prenos pri 4 GB za 24 sekund hitrejši.

MMG, v samem DSLR pa med njima ni nobene opazne razlike. Za 11 RAW posnetkov rabita enako po 13 sekund.

lp

Dolfe

lp

Nazadnje urejeno:

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
mogoče nimaš dovolj hiter čitalec? Ker tole je kar dolg čas za tako količino.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Citat:
Uporabnik Dolfe pravi:
Trgovec mi je zagotavljal, da je Extreme III občutno hitrejša pri prenašanju slik na računalnik.

Malo morgen.
ne-ne-1.gif

Tole me je vzpodbudilo pa sem malce stestiral obe kartici. Pod enakimi pogoji sem obe nafilal z 59. RAW posnetki, skupne velikosti 474 MB. Potem pa sem preko čitalca to prenesel na comp in štopal.

Rezultat:

Ultra II .......... 2:34 sek.
Extreme III .....2:31 sek.

Zagotovo imaš počasni čitalec, kajti Ultra II ima preverjeno ~10MB/s (res za konstantno branje),
a pri velikih datotekah ni veliko razlike

Sicer pa uporabi program HDtach in izmeri hitrost branja.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Uporabljam kar tega, ki je na skenerju HP multismart C 4180

Bom preveril, če gre direkt iz aparata kaj hitreje.

lp

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Recimo v Thom Hoganovem vodiču za D80 je on nekje zapisal da je tehnično max hitrost branja za D80 66x ne vem koliko je to v mb/s. Da hitrejše kartice potem samo malenkost doprinesejo k hitrosti zapisovanja, bistveno manj kot do te hitrosti.

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Nic od tega ti ne bo pomagalo...

Moras si kupit "pravi" citalec kartic.. Recimo SanDiskov al pa kaj podobnega...

Preko aparata ni nic kaj hitreje..razni "vgrajeni" citalci so pa tudi za bolj domaco rabo in ne neke hitrostne poizkuse.