Samsung I9000 Galaxy S

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Sem naložil, vendar nevem kako stvar deluje? Nekaj sem odklukal ipd. vendar se mi na wirelles useno poveže...
bonk.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Sem naložil, vendar nevem kako stvar deluje? Nekaj sem odklukal ipd. vendar se mi na wirelles useno poveže...
bonk.gif

APNdroid ti enostavno preimenuje APN točko, tako da se ne moreš povezati na internet preko 2G in 3G povezav. Na wireless pa seveda gre, saj tam ne plačuješ prenosa podatkov. Tudi nimaš kaj nastavljati. Ko pritisneš na ikono in se ta obarva rdeče, so povezave blokirane. Če pritisneš še enkrat, je zelena in povezave omogočene

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Na Galaxy S se zelo hitro da izklopit/vklopit mobilno podatkovno povezavo. Pridržiš power gumbek in je na voljo Data network mode.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
obstaja kak program kateri omogoča samodejno iskanje mobilnega operaterja ali pa ročno na Galaxy S
nekako še nisem tega zasledil na telefonu

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Settings -> Wireless & Network -> Mobile Networks in izbereš ali Select automaticaly ali Search Networks in ga izbereš ročno.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Imam pa še eno vprašanje.
Semsicer uporabnik Si.Mobila ampak imam Galaxy S. Zdej je pa problem v tem da mi On/Off aplikacija ne dela, in mi je na hrvaškem krneki sihroniziral in neve kaj use in tako bom dobil račun 40 evrov (4mb). Zdaj me pa zanima, zakaj mi na simobilu ne dela on/off aplikacija, medtem ko je imel isti galaxy moj brat ki pa je uporabnik mobitela in mu je use štimalo ko urca? Mogoče ima kdo podobne probleme, mogoče rešitev? Zdej kr neupam jemat mobitel u tujino, da nebom enkrat pršu domov z računum 60EU+...

Sem bil tudi sam na Hrvaškem čez vikend in sem prav tako Simobilov uporabnik. Meni se telefon ni povezoval z internetom, naredil sem pa naslednje: Podatkovno gostovanje moraš imeti odkljukano (brezžična komunikacija----> mobilna omrežja), potem sem pa odkljukal podatki iz ozadja in samodejna sinhronizacija (računi in sinhronizacija).

Koliko časa vam drži baterija? Pri meni sem opazil da en dan, max 1,5. Kar se mi zdi zelo malo.

Nazadnje urejeno:

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
še se da kje dobiti ta galaxy S (mobitel), ker v MB so mi rekli da jih dobijo komaj v začetku septembra (idioti)

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
zajak so idioti
sanj niso vedli da bo takšen naval in da bo jih na celem tržišču primankovalo
staro pravilo kdor prvi pride prvi melje
jaz sem poklical pa so mi ga rezervirali že dan preden je prišel v MB pa ne samo enega kar 2

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
kako da ne veš da bo naval, ko pa ga reklamirajo kot še noben telefon do zdaj, ne samo da je uber, ampak ga še dajejo na obroke.

in glede na to da je 90% slovencev zapufanih, bi lahko pričakovali da bo naval (obroki takšni in drugačni)
smile-1.gif

eh, saj nima veze,

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Koliko vam kej drži baterija?

Men ni uspelo da bi mi zdržala cel dan! Ob 8h ga odklopim od polnilca in ob 18h se telefon ugasne!
To mi gre pa res na živce, že malo študiram, da bi probal še Desire, če je kej bolje.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Men drži en dan, mogoče 1,5. Čez noč mi pade 6% baterije. Pa imam vklopljen netcounter, killerja pa da mi sinhronizira. Po drugih forumih sem bral, da jim pade tudi samo 1-2%

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Meni se zdi baterija odlična.
Recimo v petek sem v službi napolnil, nato pa petek popoldan, cela sobota in nedelja, v ponedeljek zjutraj pa spet pogledal - 57%
cheer.gif

Res je, da GPSa nisem uporabljal, Wifi in prenos podatkov pa relativno malo. Pa vseeno. Kar v redu.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Fetici: na žalost pri tako zmogljivem aparatu kaj drugega težko pričakovati..

Lahko pridobiš nekaj ur če telefon nastaviš na bolj "varčevalni način". Svetilnost zaslona, 3G kadar ga ne rabiš izklopi, wifi / gps kadar ne rabiš, JM1 (in naprej) verzija ima vgrajen super task manager in tisto kar ne rabiš sproti pobijaj, prav tako heptični feedback (vibracije ob vsakem pritisku)..

Z takimi ukrepi meni z srednjo - intenzivno uporabo zdrži čez dan. Pričakovati kaj več bi bilo nesmiselno.

Pa v kolikor je aparat skoraj nov, bo potrebno nekaj ciklov preden bo baterija prišla do optimalnega delovanja.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Koliko vam kej drži baterija?

Men ni uspelo da bi mi zdržala cel dan! Ob 8h ga odklopim od polnilca in ob 18h se telefon ugasne!
To mi gre pa res na živce, že malo študiram, da bi probal še Desire, če je kej bolje.

Jaz ga od polnilca odklopim ob 5h zjutraj. Ob 10h zvečer imam običajno še 40%. Uporabljam Juicedefender z privzetimi nastavitvami. V službi in doma sem na Wi-fi, na poti pa na 2 ali 3G. Kadar mi mobilni prenos preseže 3MB na dan, ga izklopim z APNdroidom. Ne uporabljam task killerjev.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Dejstvo je, da je zadeva precej zmogljiva in to s seboj pač prinese veliko porabo. Sam seveda izključim vse nepotrebne porabnike - zaslon se ugasne po 15 sekundah, Wifi, GPS, podatki ... to je vse izključeno, če ni potrebe. Saj je takrat le en klik.
Nobenih nepotrebnih widgetov ... nekateri so pravi požeruhi.

Naknadno sem pogledal koliko je polna baterija - včeraj pred poldnevom je bila napolnjena. Danes je 87%. Nekaj malega surfanja na wifi in umts in kar nekaj gibanja po slabo pokritem terenu (tam je poraba večja). Ponoči pa je bil ugasnjen približno šest ur.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Jaz sem ga danes ponoči ob 4h zjutraj izklopil iz polnilca, trenutno imam še 70%. Vendar mi sinhronizira vse, wifi danes še ni bil v uporabi, sem poslal par mailov, klici, smsi, ekran ugašam sproti, ne čakam da se sam. Task killer sem tudi skenslal, ponoči je pa tudi skos prižgan. Pričakujem, da ga bo potrebno jutri zjutraj priklopiti na štrom.