Samsung I9000 Galaxy S

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Jest sem šel zvečer spat (ob23H) in kazalo mi je da je baterija še na polovici. Zjutraj (7H) mi je že utripalo, da je baterija prazna.

Vem, da je telefon potraten glede baterije, samo sem vseno pričakoval, da bo zdržal vsaj en dan. Vem pa da ga precej uporabljam. Sploh maile in klice. V avtu imam pa bluetooth, ki pa ga ugašam ko ga ne rabim!

M

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Po mojem ti kakšna zadeva veliko porablja. Poskusi za hec res vse izključiti - recimo airplane mode, ugasni zaslon ... in poglej koliko % ti izgine ponoči. Prej pa polno napolni, saj je mogoče na koncu tudi merjenje baterije kaj bolj nenatančno.

Mogoče bo tudi malo bolje, ko baterija naredi nekaj ciklov ... čeprav jih je pri tvoji porabi očitno že
evil.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Jest sem šel zvečer spat (ob23H) in kazalo mi je da je baterija še na polovici. Zjutraj (7H) mi je že utripalo, da je baterija prazna.

Vem, da je telefon potraten glede baterije, samo sem vseno pričakoval, da bo zdržal vsaj en dan. Vem pa da ga precej uporabljam. Sploh maile in klice. V avtu imam pa bluetooth, ki pa ga ugašam ko ga ne rabim!

M

nekaj ti pije baterijo. Napiši malo katere dodatne aplikacije imaš naložene in koliko stvari se ti avtomatsko sinhronizira.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Če se lahko tudi sam vključim v to temo, ker tudi meni baterije drži en dan. Danes ponoči mi je iz 15% padlo na 0% se pravi se je telefon ugasnil.
Sinhronizira mi pa: Gmail (takoj ko dobim mail), hotmail (1ura), vreme slo(30 minut), facebook(2 uri), agenda widget (koledar)(1 ura), netcounter skos teče.

Widgete pa imam: FB, Agenda koledar, analogna ura, vreme slo

Dodatne aplikacije: imdb,adobe reader, color flashlight, compas, barcode scanner, google translate, tetronimo (tetris), zedge, vreme slo, odpiralni časi, kino spored, google earth, net counter, agenda widget, chess, goggles, quick office, shazam, analog clock collection, spare parts(program za spremljanje baterije), blackmoon attachsave(program, da mi iz Gmaila attache odpre.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hja, saj imaš kar nekaj stvari
stupid-1.gif

Sam imam vse skupaj nameščeno "le":
NetCounter
My Tracks
OnOff WidgetPack (Curvefish)
Facebook
Smooth Calendar
Motonav
Wifi Analyzer
APN OnOff (Curvefish)
WeatherBug

Pri vseh (pač tam, kjer je to možno) imam nastavljeno, da se nič ne sinhronizira avtomatsko, pač pa na klik.
Zaslon imam običajno na 15% ali pa na avtomatsko, ugašanje pa na 15 ali 30 sekund.
Surfam le občasno, večkrat pogledam e-pošto, Facebook ali WeatherBug.

Aja - še to - kolikor spremljam tuje forume, nekateri tarnajo, da je razlika pri porabi baterije glede na firmware. Sam imam še originalnega (Mobitelovega) in nimam težav. Ko bo uradna nadgradnja preko Kiesa, bom pa nadgradil.

Resno bi še enkrat svetoval, da tisti s težavami (za test) baterijo napolnite, nato pa jo preko noči pustite v Airplane mode, naslednjo noč pa spet napolnite in pustite "normalno". Neka zadeva vam hudičevo kuri baterijo. Procesor je močan in takšna zverina pač potrebuje svoje.
pozdrav.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Bom probal test z airplanom. Sem sinhronizacijo malo zmanšal. Pri men je pred vsem to, ker sem na simobilu zakupil 2GB in hočem čim bolj porabit, tako da je telefon z netom praktično skos povezan, kar pa kuri baterijo. Mogoče bom ukinil 2GB, bom videl.

Glede battery use je pa takole: Prikaži: 83%, celica v pripravljenosti 5%, sistem android 5%, medijski strežnik 4%, android os 2%. Zakaj pa je prikaži 83%?????? Kaj to pomen glede na to kaj imam na home screenu?, ker mam čist nabasanga z ikonami;)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Po mojem je "Prikaži" kar lepo zaslon ...
Pri meni je: Display 40%, Cell standby 23%, Voice calls 18, Phone idle 16% ...
Ampak tole ni tako merodajno, ker sem ga pred uro in pol ravno resetiral.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ima še kdo težavo da mu telefon občasno ne sprejema SMSov? Pri meni kar naenkrat ne sprejema pol dam pa kartico v drug telefon in dobim vse smse. Sem klical na servis in naj bi bil nek bug to. Bo treba po nov software...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz kolegu pišem zdaj že kak teden pa zgleda ni dobil nobenih smsov.. (on ima Galaxy S jaz imam BlackBerry)

Pomoje da je res en bug..

Sem uredil za iPhone fana, da bo bolj jasno
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
In potem ste pametni, ker iPhonu pade črtica ali dve signala če ga tesno primeš? Bravo.
hysterical-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nene Galaxy S je defenitivno boljši od iPhone 4 tukaj ni dileme :p

Jaz imam BlackBerrya in ne (več) Galaxy S, zato je moja objektivna ocena še toliko bolj vredna :p

Pa zgornji post sem uredil, da bo bolj jasno. Sicer se ni drug nihče javil, tako da mogoče je kaka specifična aplikacija ki aparatu dela probleme..

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Jest nimam problemov z smsi, deluje tako kot mora. Nasplošno sem s telefonom zadovoljen, mogoče me malo baterija moti, vendar vrjamem, če bi določene stvari izklopil oziroma zmanjšal bi tudi baterija kakšen dan dlje držala, vendar potem telefon izgubi svoj čar. Kakšenkrat se mi tudi naredi, da določeno stvar odpira kakšno sekundo ali dve prepočasi, vendar samo občasno.
Z iphonom ga ne morem primerjat ker ga nisem imel, vem pa nekaj, da za 400€ bi težko dobil boljši telefon in tukaj se moja zgodba glede primerjave zaključi;)

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Pozdrav!

Zanima me, če kdo pozna kakšen program, da bi lahko uporabil tega samsunga kot videokamero za msn (skype...), ter kakšen program za upravljanje računalnika preko wifija.

Hvala

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Gmote je ok. Glede kamere pa se nisva razumela, oz. sem sam slabo opisal. Js bi imel, tako apliakcijo, da bi imel telefon preko wifija povezan na pc, in na pc-ju bi mi kazalo sliko posneto s kamero telefona. In to sliko s kamere bi lahko uporabil v messengerju... (na nokii je bila to aplikacija mobiola webcam). (EDIT: sem našel polno programov na marketu, samo webcam sem dal pod iskanje)

No še eno aplikacijo bi imel, saj sem sam iskal, a sem našel le remote, sam pa bi potreboval program, s katerim bi lahko downloadal torrente direkt z mobitelom. (na symbianu je bil to symtorrent).

Hvala.

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ja, sem sam tudi našel to aplikacijo, a mi na galaxyju ne dela, saj mi pokaže 4 slike na resoluciji 320*240 in 12 fps-jih. No pa sej nima veze. :)