Samsung I9000 Galaxy S

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Hah...Oprosti
wink-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Meni pa je ravno zato bolj všeč Desire kot Galaxy, ker je manjši in malo težji in veliko lepše sede v roko in ga je lažje upravljat z eno roko. Resolucija zaslona je enaka pri obeh tako da ima Desire manjše pixle ima pa Galaxy lepše barve in boljšo vidljivost na soncu. Tudi kamera je pri Galaxyju precej boljša, vsaj video posnetke dela boljše. Menuji so se tudi kar precej bolj zatikali pri Samsungu, ne vem pa katero verzijo fw je imel gor, pri novejših pravite, da je boljše
smile-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Pa harwderske tipke mi sploh niso všeč. Zakaj ni vse na zaslonu??? Bedarija...
Mogoče je kaka tipka preveč, mi je pa zelo všeč, da ima vsaj tipko nazaj, ker pri iPhonu npr. moraš zato s prstom v zgornji levi kot, kar pa ni ravno praktično
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nočem bit off, ampak iphone 4 ima isti price/value faktor. Zakaj?

1. Ima hujši zaslon
2. Ima giroskop
3. Ima LED in tut boljši foto/kamero Maš na gsmareni primerjavo z galaxy
4. Boljša izdelava, boljši materiali
5. Najbolši zaslon na soncu
6. Zelo kvalitetn audio chip.+ ipod .Če hočeš res kvalitetno muziko, je samo iphone pravi odgovor.
7. iTunes + appstore -> prilagajanje telefona in odlični appsi&špili

Pa še kaj bi lahko naštel.
smile-1.gif
Vendar, teh zadev človek ne ve, če telefona nena nekaj cajta uporabla ali vsaj sproba.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Pa harwderske tipke mi sploh niso všeč. Zakaj ni vse na zaslonu??? Bedarija...
Mogoče je kaka tipka preveč, mi je pa zelo všeč, da ima vsaj tipko nazaj, ker pri iPhonu npr. moraš zato s prstom v zgornji levi kot, kar pa ni ravno praktično
smile-1.gif

Na Galaxy bi res znalo bit problematično zaradi velikega zaslona , ampak na iphonu še nisem pomislo, da je slabo pozicioniran gumb za nazaj oz. karkoli o tem.

Ma pa brat za na galaxyju tazadnji firmware: http://www.multiupload.com/6B0SMQZ5S7

vir: Firmware

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nebi rad spet ponovil vaje iz neke druge teme kjer sva enkrat že govorila o podobni zadevi. Z price / value ratiom mislim na to, da sem preko bolhe dobil novi Galaxy S za dobrih 300€ med tem ko bom za novi iPhone 4 (ko bodo na zalogi v italiji) dal 650€.

1. Hujši zaslon je relativno.. Ima res višjo ločljivost iPhone ampak žal tudi fizično manjši ekran. Jaz imam raje večji ekran za "udobnejše surfanje", multimedia in pa pisanje (veliki prsti še kako znajo ceniti galaxy S velikost).

2. Zanimiva stvar.

3. Zame dela Galaxy S zadovoljive posnetke kakor tudi video.

4. Gotovo res, ampak kot sem že zgoraj napisal Galaxy S ne škripa in je lahek -> zadovoljivo. Pač z aparatom je treba lepo delat, če imaš etui in če paziš se ne bo poškodoval. Če ga pa mečeš in odlagaš grdo potem pa se bo tako Galaxy S kot iPhone 4 poškodoval, četudi je slednji iz "kvalitetnejših materialov".

5. Galaxy S se na soncu vidi super, nobenih problemov.

6. Kar se tiče zvoka zvočnika na telefonu (glasba / video), iPhone 4 ne pride blizu Boldu 9000 (ki je kar star), za poslušanje na slušalke pa imam iPoda. Bolda sem omenil, ker mi je še vedno ljub telefon in glede na to kako je star bi lahko že kdo (sploh Apple) naredil boljši zvočnik. Drugače pa tudi tukaj je Galaxy S čisto zadovoljiv.

7. Relativno, nekateri imajo rajši drag & drop na mass storage.

Nič nimam proti iPhonu, zakon stvar. Ampak sem z Galaxy S zadovoljen in ni samo to da je skoraj enaka specifikacija za pol cene.. Amapk dejanko zame dela določene stvari bolje (surfanje in media na velikem ekranu, gmail izkušnja, večina aplikacij ki jih rabim so na nivoju ali celo boljše, npr. Twitter za android poje tistega kar je Apple dal ven za iPhone ipd. Apple res ima precej več aplikacij in kvalitetnejše igre, ampak to sedaj tako kot WebOS tudi Android dobivata počasi).

Hočem povedat, da vse tiste "prednosti", ki bi mi jih morebiti prinesel iPhone 4 lahko dam v tistih slabih 350€ cenovne razlike. In ker vedno kupujem preko bolhe je to moj trg / primerjava cen.

Drugače pa na kratko, zate je iPhone 4 zame pa Galaxy S.

P.S. Pa še ena prednost, Galaxy S lahko držim kakor hočem (brez bumperja) :p

Sorry moral sem
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
2. Ima giroskop

kaj točno s tem misliš? ali ima fizični žiroskop (torej vrtavko)? Če ne, potem elektronski žiroskop ni nič drugega, kot skupek akcelometrov in/ali senzorjev nagiba, kar pa ima tudi Galaxy S in kup drugih telefonov. Je pa res, da zna to Apple marketinško predstavit - tako kot njihovo revolucionarno "never seen before" novost - videotelefonijo...

Kar pa se zaslona tiče. na soncu se ne na iPhone (4) ne na Galaxy-ja ne vidi super - oba imata določen odsev. iPhone ima višjo resolucijo in manjši zaslon, zato je razlika opazna, če gledaš zaslon res od blizu. Iz normalne razdalje gledanja na telefon razlike ne opzaiš (vsaj ne tako veliko, kot bi jo radi nekateri đabuk loverji predstavili), ima pa Galxy kontrastnejše barve in porabi približno 30% manj energije, kot Retina display.

Prav tako Galaxy S smena kvalitetnejši 720p HD video tako zunaj na soncu, kot znotraj. Je pa res,da Galaxy S nima LED bliskavice, vendar roko na srce, zunaj je ne rabiš, v temnem prostoru pa tudi iPhone dela crap slike.

Če prišteješ še Bluetooth 3.0 in polna podpora flashu ter več kot 300€ razlike v ceni... Moraš res bit hud jabuk lover, da ga vzameš.

Ostane ti še le iOs 4 vs. Android... Že sedaj sta zelo izenačen, ob tako hitrem razvoju Androida pa ni daleč, ko bo iOs capljal odzadaj...

LP
Gargy

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Večji zaslon je sigurno boljši za srfanje, vendar je meni 4 inčni prevelik za delo z eno roko. Telefon moram preprijemat, da sežem od poda zaslona dor vrha...

Predvsem sem mel v mislih predvajanje prek slušalk. Zato pa maš ipoda
wink-1.gif

Zaslon pa je še vedno hujši, pa v soncu tut, čeprav Galaxy mogoče pride blizu. Sicer pa brezveze se še naprej prčkat. Neboma prišla do zaključka. Ne danes
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Če dobro pogledaš vidiš da je aparat AT&T-jev, ki že tako ne slovi "kot najbol zanesljiv".

Lahko da problem obstaja, na mojem ga lahko stiskam kakor hočem pa signal ne pade.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja saj pravim, stvar posameznika..

iPoda poslušam samo pri teku / na kolesu, pri čemer sta tako iPhone 4 kakor Galaxy S prevelika (oz. ju nočem sabo jemat).

I

Izbrisan uporabnik 474

Ja, je Samsungov telefon, vendar ni Galaxy S (mislim, da je Captiva).
pa še tega je moral 10x preprijet, da je izgubil nekaj signala.

Problem pri iPhonu je ta, da izgubi večino signala pri normalnen in naravnem držanju telefona.

LP
Gargy

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Res ne vem, kaj je bistvo vseh teh iPhone vs. the rest of the world debat. Pač naj si vsak kupi, kar mu paše.

PS1: iPhone 4 sploh ne izgubi večine signala pri normalnem/naravnem držanju telefona. Kdor to pravi, se preprosto laže, ali pa telefona ni videl v živo in ga sploh ni imel priložnosti normalno/naravno držati.

PS2: iPhone je imel accelerometer/senzor nagiba že od prve verzije (ja.. takrat je bilo revolucionarno, sedaj so pa že vsi skopirali in tudi prav je tako). Štirica ima sedaj žiroskop (brez premikanja telefona se lahko preko API-jev dobi točno lego telefona)... kako pa je ta žiroskop izveden pa ne bi vedel... ampak meni osebno se ta funkcija tudi ne zdi nič posebnega.

PS3: Še enkrat sprašujem... kaj je smisel teh iPhone 4 vs. the rest of the world debat? Kdor hoče iOS, bo kupil iPhone-a, kdo hoče pa kaj drugega, bo kupil pa nekaj drugega...

PS4: AFAIK bi tukaj morala teči debata o Galaxy S.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja gre za standardni problem nekaterih applovih uporabnikov, ki zaradi prvih dveh tem "Samsung I9000 Galaxy S " in "HTC Desire vs. Nexus One" v rubriki "Pametni mobilniki na dotik" ne morejo mimo vprašanja "kako to, da ni toliko govora o iPhone 4"? In potem si ne morejo pomagat, kot pa da napišejo kakšno sočno v to temo..
smile-1.gif

Tale "rest of the world" je malo z višav gledano pomoje (Steve style)?

Drugače pa imaš prav ja, vsak naj kupi kar mu ustreza.

Jaz imam en problem z Galaxy S, če mi lahko kdo pomaga?

Npr. ko odprem Gmail je odprt v 1ms in deluje tako gladko in hitro. Imam toliko opcij,... Pri brskanju po spletu je občutek tako dober, da vsak večer ko grem spat (okoli 22h), dejansko zaspim ob 2,3h ponoči. Priznam tudi kako igro odigram. Zakaj je vse tako dobro?

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
The rest of the world sem napisal zato, ker se pri vsakem novem telefonu (pa naj bo to Nokia, Blackberry, HTC, Samsung, vstavi poljubno znamko) najde nekdo, ki bo rekel, da je to iPhone killer, potem se bo najdel nekdo, ki bo rekel, da mu ne seže do gležnjev, potem bo prišel tretji, ki bo rekel, da ga lahko vsaj normalno držiš, ne da bi izgubil signala, itd itd... Skratka... vse to je bilo v skoraj vsaki temi že premleto.

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Hah Mikrohard popolnoma strinjam!
wink-1.gif

Meni se zdita telefona dokaj identična, razen cena. Ampak roko na srce, kdor hoče iPhone ga bo tudi kupil.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja takih uporabnikov se ponavadi ne jemlje resno..

Jasno je da ima Apple ogromno uporabnikov in le stežka bomo našli iPhone killerja...

Moraš pa priznati, da če bo šlo tako naprej z razvojem androida (kvaliteta aplikacij, tako programov kot iger) in cenovno boljšo dostopnostjo high end aparatov (kot npr. Galaxy S ipd.) zna kak Apple uporabnik ali dva preiti na "temno stran"?

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Problem pri iPhonu je ta, da izgubi večino signala pri normalnen in naravnem držanju telefona.

Noben izmed štirih kar sem jih imel v rokah ni zgubil večine signala pri normalnem držanju. Max. kar je padlo sta bili 2 črtici pri TESNEM objemanju telefona, pri normalnem držanju ni padla niti ena. Zdaj pa hitro dalje na youtube.
rolleyes-1.gif

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Imam pa še eno vprašanje.
Semsicer uporabnik Si.Mobila ampak imam Galaxy S. Zdej je pa problem v tem da mi On/Off aplikacija ne dela, in mi je na hrvaškem krneki sihroniziral in neve kaj use in tako bom dobil račun 40 evrov (4mb). Zdaj me pa zanima, zakaj mi na simobilu ne dela on/off aplikacija, medtem ko je imel isti galaxy moj brat ki pa je uporabnik mobitela in mu je use štimalo ko urca? Mogoče ima kdo podobne probleme, mogoče rešitev? Zdej kr neupam jemat mobitel u tujino, da nebom enkrat pršu domov z računum 60EU+...