Nebi rad spet ponovil vaje iz neke druge teme kjer sva enkrat že govorila o podobni zadevi. Z price / value ratiom mislim na to, da sem preko bolhe dobil novi Galaxy S za dobrih 300€ med tem ko bom za novi iPhone 4 (ko bodo na zalogi v italiji) dal 650€.
1. Hujši zaslon je relativno.. Ima res višjo ločljivost iPhone ampak žal tudi fizično manjši ekran. Jaz imam raje večji ekran za "udobnejše surfanje", multimedia in pa pisanje (veliki prsti še kako znajo ceniti galaxy S velikost).
2. Zanimiva stvar.
3. Zame dela Galaxy S zadovoljive posnetke kakor tudi video.
4. Gotovo res, ampak kot sem že zgoraj napisal Galaxy S ne škripa in je lahek -> zadovoljivo. Pač z aparatom je treba lepo delat, če imaš etui in če paziš se ne bo poškodoval. Če ga pa mečeš in odlagaš grdo potem pa se bo tako Galaxy S kot iPhone 4 poškodoval, četudi je slednji iz "kvalitetnejših materialov".
5. Galaxy S se na soncu vidi super, nobenih problemov.
6. Kar se tiče zvoka zvočnika na telefonu (glasba / video), iPhone 4 ne pride blizu Boldu 9000 (ki je kar star), za poslušanje na slušalke pa imam iPoda. Bolda sem omenil, ker mi je še vedno ljub telefon in glede na to kako je star bi lahko že kdo (sploh Apple) naredil boljši zvočnik. Drugače pa tudi tukaj je Galaxy S čisto zadovoljiv.
7. Relativno, nekateri imajo rajši drag & drop na mass storage.
Nič nimam proti iPhonu, zakon stvar. Ampak sem z Galaxy S zadovoljen in ni samo to da je skoraj enaka specifikacija za pol cene.. Amapk dejanko zame dela določene stvari bolje (surfanje in media na velikem ekranu, gmail izkušnja, večina aplikacij ki jih rabim so na nivoju ali celo boljše, npr. Twitter za android poje tistega kar je Apple dal ven za iPhone ipd. Apple res ima precej več aplikacij in kvalitetnejše igre, ampak to sedaj tako kot WebOS tudi Android dobivata počasi).
Hočem povedat, da vse tiste "prednosti", ki bi mi jih morebiti prinesel iPhone 4 lahko dam v tistih slabih 350€ cenovne razlike. In ker vedno kupujem preko bolhe je to moj trg / primerjava cen.
Drugače pa na kratko, zate je iPhone 4 zame pa Galaxy S.
P.S. Pa še ena prednost, Galaxy S lahko držim kakor hočem (brez bumperja)
Sorry moral sem